- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
TestamentDNR #55930 üzenetére
Autóhifi adok-veszek
Minőségi autóhifi adok-veszek
Autó hifi adok-veszek és tanácsadás
...és még sok hasonló. -
simi811118
aktív tag
válasz
TestamentDNR #55900 üzenetére
Ahogy már írtam, ha ennyire nem megy ez a beszerelős dolog, akkor keress valakit,aki beapplikája, vagy irány egy műhely. Jobb kifizetni most egy keveset, mint később javításért sokat...Ugyanez érvényes arra is, amikor elkezded szétbombázni, és úgy adod át a szakembernek. Én sem szeretek félig elkezdtett melót befejezni.
(azt ugyanúgy előlről kell kezdeni + megszüntetni azt amit a másik fél összebarmolt)
Az erősítő nagyon jó dolog, viszont anyagi vonzata a kábelezéssel mindenképp van. (és ez egy picivel talán még "szerelősebb" feladat, amit valóban jobb olyan emberre bízni, aki után biztosan nem ég le később valami) -
válasz
TestamentDNR #55900 üzenetére
Tudok, dobok privit.
-
simi811118
aktív tag
válasz
TestamentDNR #55885 üzenetére
Ez csereszabatos. A hangváltó nincs a fényképen, de van, és mindössze egy gyufásméretű dobozra kell gondolnod, amit sztem nem egy barkácstudomány az elrejtése, főleg, hogy a 10cm-es lyukba kell beszerelni, ami a műszerfalod tetején van. A gyári magassugárzódon is van egy szűrőkondi, ami lehet hogy ki van öntve és nem látod. De általában látható.
Egyébként ha ennyire nem megy ez a beszerelős dolog, akkor keress valakit,aki beapplikája, vagy irány egy műhely. Jobb kifizetni most egy keveset, mint később javításért sokat... -
válasz
TestamentDNR #55891 üzenetére
Nekem anno a suzukiban igy volt megoldva. A gyari leiras ezt irta.
A tied fingom nincs hogy van bekötve
-
válasz
TestamentDNR #55889 üzenetére
Fejegysegrol a melykozepre es a melykozeprol megy kabel a magasokra.
-
válasz
TestamentDNR #55885 üzenetére
Ha nincs hozzá váltó, akkor a magas hangszóró házában szokott lenni egy ellenállás vagy kondi vagy mittomén mi
-
simi811118
aktív tag
válasz
TestamentDNR #55877 üzenetére
Pedig ez fontos infó. Ebben az esetben a magasak maradhatnak bent, mellé pedig nem kell koax hangszóró, hanem mélyközép és hangváltó. Mivel ezt így nehezen fogsz találni, érdemes lesz egy 13-as komponens szettet venned. Az általad említettek között pl a Macrom-nak létezik ugyanez a hangszórója szett változatban is. Arra lenne érdemes beruháznod.
-
zsolt19900
őstag
válasz
TestamentDNR #55875 üzenetére
nekem renegade volt a lupomban és kedvesem autójában is az van, meg vagyok elégedve vele
-
válasz
TestamentDNR #55877 üzenetére
Ha megoldható a magasok elhelyezése, akkor semmiképp ne vegyél koaxot. Vegyél egy szettet, a mac magas + koax írtó fos lesz együtt.
-
válasz
TestamentDNR #55875 üzenetére
Pioneer vagy macrom.
-
Osynho
addikt
válasz
TestamentDNR #55177 üzenetére
Nem nagy meló,a 13-as lukat kicsit ki kell bővíteni, mdf karikát veszel 1000ft-ért, kicsit meg kell reszelni az ajtó egyenetlenségeinek megfelelően, felcsavarozni, a lukakat kitömni, bitumenezni. A szétvágott kárpit széppé varázslása nehéz ügy (nekem legalább is
), nem is jártam teljes sikerrel, de megoldható vágás nélkül is, ha nem mély a hangszóró. Neten találsz egy csomó képet, sokan megoldották. Képet hirtelen nem találtam a végeredményről.
-
Osynho
addikt
válasz
TestamentDNR #55175 üzenetére
MDF karika kiemelő, gyári kárpit kivágása, szövetből készített takaró elem.
Így.
-
válasz
TestamentDNR #55154 üzenetére
Gulácsi Zoli és PiciPeti érdeme. Én csak láb alatt voltam
13cm-es szettekben nem vagyok otthon semennyire, abban majd más segít neked.
Más: Van egy pioneer kazettás fejegységem + 6-os cd táram hozzá, nálam csak a helyet foglalja, ingyen elvihető Szigethalomról. Melós kocsiba zajkeltőnek.
-
válasz
TestamentDNR #55152 üzenetére
-
válasz
TestamentDNR #55147 üzenetére
Ilyen olcsó szetteknél a magasban(!) van egy kondi aztán csoki. Egyébként a legolcsóbb szett amire érdemes rámenni az a gladen alpha 165, ez alatt én nem vennék semmit. Esetleg régi audio system mx 165, ha találsz használtan.
-
Osynho
addikt
válasz
TestamentDNR #55133 üzenetére
Nem a D oszlopban van a hátsó hangszóró? Nem emlékszem már, nem is foglalkoztam vele, csak addig, hogy lekapcsoljam őket. Hátra nem kell hangszóró.
Újat keresel? Nem érdemes drágát venni, ha csak fejegységről fogod hajtani és nem szigeteled ki az ajtókat. Minél érzékenyebb legyen.
G.Zs.: Elég durva, hogy 350W terhelhetőségű nyomóhoz ekkora erősítő kell. Mondjuk zárt. Aztán sokan félnek a nagy erősítőtől, mert mi lesz, ha megöli szegény hangszórót.
-
B-enji
tag
válasz
TestamentDNR #55089 üzenetére
Pont én is azt ajánlottam volna mint Osynho kolléga, egy 13-as szettet tennék csak be kezdésnek pl. egy ilyet , aztán igényektől függően később akár a gyárilag kialakított helyre szubot, vagy ha van hely akkor inkább egy kisebb mélyládát, persze erősítőre kötve, olyanra (4csatis) amire a szettet is rá lehetne majd kötni.. Hátra nem raknék hangszórókat, helyette azt az összeget inkább az első ajtók zaj/rezgéscsillapítására költeném.
-
Osynho
addikt
válasz
TestamentDNR #55089 üzenetére
99-es V40-em volt nekem is. Ugyanez volt a szitu, sub helye megvolt, de kibarbárkodták belőle. Egyébként szerintem utólagos fejjel nem is menne, mivel elvileg külön erősítője volt. Egyébként se hallgattam volna, jobbat tettem be inkább.
Gyárilag hangváltó nem hiszem, hogy lenne, egy ellenállást szoktak betenni a magas elé. Nálam teljesen egyedi volt, amikor hozzám került az autó, 13-as mac közép és egy signat magas egy ellenállással a kábelén. Ezeket ki is hajítottam.
Neked is ilyesmit kellene, 13-as mélyközép fér az első ajtóba (én beleszenvedtem a 16-ost, de szopás), keress egy jó komponens szettet, külön hangváltóval, a magasakat én az A oszlopra szerelném. A kihangosítón is elgondolkodnék, ha eladod a mostani fejet és a beépített cuccot (nem tudom mennyire komoly, de egy épkézláb BT-s fejjel szépen lehet telefonálni), tudnál venni egy komolyabbat. A mikrofont 5 perc végigvinni a műszerfal és az A oszlop borítása alatt.
-
B-enji
tag
válasz
TestamentDNR #55069 üzenetére
Első körben ki kéne szerelni a fejet és átnézni, leellenőrizni a hangszóró vezetékek bekötését, hátha a már a jelölésekből ki lehet deríteni, hogy nincs-e valamelyik felcserélve.
-
honda 1993
senior tag
válasz
TestamentDNR #55070 üzenetére
A kérdés arra irányult hogy erről tudtok e valamit.
de akkor inkább úgy kérdezem, hogy mitől lett ajánlott a hanno protecto pf830? Én mint laikus azt hittem, a bitumen lap az bitumen lap oszt kész.
-
B-enji
tag
válasz
TestamentDNR #55066 üzenetére
Nem tartom kizártnak, hogy valamelyik hangszórót, az utólagos beszerelés során nem jó polaritással kötöttek be, nem fázishelyen szól és csinál egy kioltást a mélytartományban.
-
B-enji
tag
válasz
TestamentDNR #55027 üzenetére
A Pio MVH-1400ub fej ISO csatlakozó kábel kötegében van egy sárga/fekete szál amin elvileg egy kis matricán fel is van tüntetve, hogy "phono mute vagy tel.mute". Ezt a szálat kell összekötni a kihangosító ugyan ilyen jelölésű szálával.
Mély kérdés: Mivel a Blaupunkt fej is már utólag lett betéve, kérdés hogy kötötték rá a gyári rendszerre. Nem vagyok benne biztos, de elvileg a csomagtartó bal oldalában van egy gyári erősítő, amiről a szub is megy. Nézted, jelenleg szól a gyári szub? -
válasz
TestamentDNR #55059 üzenetére
Én elvinném egy autó villamosságis szakihoz, kösse át ha lehet. Valószínűleg ránéz, max kiveszi a helyéről a fejet és megmondja menni fog-e a pio-val vagy nem. Nem hiszem, hogy túl sokat kérne egy ilyen műveletért. A blau nem egy nagy szám, de a gyári hangszóróktól se kell sokra számítani.
Ha netán nem hozható össze azzal a pioval, akkor én beruháznék egy ilyenre. Parrot kihangosító van benne, ami elég jó minőségű.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
TestamentDNR #55027 üzenetére
Sziasztok!
Az én "problémámra" valakinek esetleg ötlet?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Xbox Series X|S
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Renault, Dacia topik
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest