- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz gabo01 #15350 üzenetére
Nem fog lemenni soha 30 Hz-ig. Sok 25-ös sem képes addig lemenni egy precízen megtervezett ládában. Amúgy a QSF sem megy le 35-ig. Szerintem ha a -3dB-es pont 40Hz-nél van az már nagyon jó.
Odaadom a QSF-et annyiért amennyibe a korábban említett sugárzó a kezedbe kerül postával együtt. Amúgy teljesen igazad van... idehaza sajnos nagyon kevesen költenek ennyi zsetont hangszóróra. Lehet meg kellene próbálnom e-bay-en. Csak ott eladni még sosem próbáltam, mindig csak vettem
:)
-
gabo01
senior tag
Na erről majd jövő hétvégén még beszéljünk ha kiderül mi a gond az autómmal és tettszik a QSF produkciója az ajtóimban!
Minden esetre jó lenne 2-3 féle hangszórót bepróbálni, hogy melyik hogyan muzsikál! (Ennyi felajánlást meg már kaptam hála neked/nektek!)
Egy srác már megkeresett mail-ben, hogy ha eladó lesz a Junior szett őt érdekli! -
Peti66
senior tag
Erről vmi vélemény Oxygen audio[link]
Nekem tetszikPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Az-X
őstag
válasz Peti66 #15354 üzenetére
Hallottam ilyet szólni (legfelsőt amibe ipodot iphone-t lehet tenni)... Nem highend rendszerben... mondjuk úgy, hogy el lehet lenni vele. Ha az a célod, hogy telefonod, vagy az mp3 lejátszód legyen a fejegység akkor ki lehet egyezni vele. Amúgy én pl megvettem az iphone-omra egy olyan lejátszót ami rendesen játszik flac-ot, ape-t mindent. Így már tűrhető hangminőséget produkál. De ehhez elég egy sima aux bemenet is.
[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
-
Az-X
őstag
válasz gabo01 #15359 üzenetére
Nem tudom, de mindenhol fele, harmada áron van. Nekem volt PVI 216-om, 45-ért adtam el. A PVF ami Ferinek van az nagyon jó, nagyon szeretem azt a hangot ami az ő kocsijában lakozik. Amit én eladtam nem szólt közel sem olyan jól, bár nem hallottam ugyanabban az autóban. Sajnos akkoriban az itteni bandából csak orbano-t ismertem és őt sem hifivel kapcsolatban.
-
footy
addikt
válasz Peti66 #15328 üzenetére
Most nincs visszavezetve az aksira, a kasztnin van testelve. Egyebkent ami furcsa, hogy a nyaron vettem egy Clarion FZ709 fejet es az is pattogott, aztan mikor a 111-es Alpine-t raktam vissza annak nem volt ilyen gondja. Mar arra is gondoltam, hogy az kavar be hogy szigeteltettem a tuzfalat. A biztit minden estre megnezem az semmibol nem tart.
Az earthquak helyett tudnal ajanlani mast? Nem akarom kibontania szelvedot, csak legyen egy kis melytartomany. Valami jo ar/ertek aranyu sub kellene, altalaban elektronikus zenet hallgatok, szoval nem gaz ha a nagybogo egy terccel lejjebb szolal meg.
A lancom: Alpine CDA-117+Steg QM45.2(Ezt tervezem 45.4-re cserelni vagy egy DLS CA40re)+ Audio System Radion 165 Flatkoszi
-
Az-X
őstag
válasz Peti66 #15361 üzenetére
No ez egy nehéz kérdés. Az esetek 90%-ban egy sima analóg jelet kap a dokkábelről. Az iphone sajnos nem működik úgy mint egy adathordozó (pendrive) az USB kábelről. Ennek ellenére néha felreppennek olyan hírek, hogy bizonyos fejek ki tudják szedni belőle nyers digitális formában a muzsikát. Aztán hamar cáfolják ezt a hírt... majd homályba veszik az egész Persze simán lehet, hogy létezik ilyen, komolyabban sosem jártam utána (magyarul nem próbáltam ki) Mindenesetre azt mondom, hogy ha 40-50 ezreket költünk mondjuk egy RCA kábelezésre (ez nem sok ha egy 2 utas aktív rendszert nézünk valami rendesebb dugókkal, 5-6m kábellel) aztán egy hurkapálca keresztmetszetű kábelen (amiben kitudja hány ér megy) csaljuk ki a forrásanyagot egy telefonból. Természetesen van létjogosultsága ennek a lejátszónak is, de nem egy 400-500e Ft-os (vagy afeletti), versenyre készült rendszerben. Menet közben, háttérzenének, egy adapterrel kiváló megoldás lehet.
-
k-feri65
senior tag
Ma összeraktam a passzív rendszerem) elég sárkányos lett..
értem én de le sz@..m
-
k-feri65
senior tag
Igazándiból a rendszer "hátsó"-része az maradt..a fej egy összvér kenwood w 808..-kenwood.6527sey mechanikával, amiben egy limitált Burr-Brown- DAC os nyák van..
Ja meg az RCA-k is a cordiálból lettek csinálva,, amik a hangszórókhoz is vannak...[ Szerkesztve ]
értem én de le sz@..m
-
Peti66
senior tag
Hát,az Mtx Jack Hammert azt nem ajánlom
8"-os-nál szóba jöhet az Audio System hx-08, Esx sx-840,Phonocar 2/077
Ez így kb. a sorrend is.Nagyon nagy(brutál) hangerőre természetesen ezek nem alkalmasak,de persze nem is halkak. A STEG-hez ill. DLS-hez karakterbe is ezek passzolnak.És, nem csak komoly műfajokonPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
gabo01
senior tag
Ma megkaptam a kegyelemdöfést a nejemtől! Utaztunk hazafelé a szüleimhez és azt mondta út közben, hogy a Suzukijában jobban szól a zene mint az enyémben láda nélkül! (A gond csak az, hogy részben igaza van! )
[ Szerkesztve ]
-
cicmanyek
aktív tag
Na ez szuper , de ezek a hangkártya árak elriasztanak ettől a projekttől.
Így nézek inkább v.mi normális fejet.
Olcsóbb is , meg rádiózni is tudok vele...Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
Az-X
őstag
válasz cicmanyek #15379 üzenetére
PC-ről is tudsz rádiót hallgatni. Sőt arról navigálni is tudsz. TV-t filmet nézni. Autódiagnosztikát futtatni akár valós időben. Tolatókamerát rákötni. Létezik frontend program is pl. Így mindent összevetve egy baromi jó kis dolog hozható ki belőle. Persze elég drága lesz a végére. Viszont ha azt nézed, hogy mondjuk egy 250Gb-on elfér a zenéid jó része, és így gyakorlatilag szinte bármikor magaddal viheted és kedvedre válogathatsz melyiket szeretnéd betenni... Nekem megéri.
-
Az-X
őstag
válasz gabo01 #15380 üzenetére
NA ja... ez nálunk is így volt... aztán asszony mondotta, hogy mi pénzt költöttem eddig rá. Egy laza fejszámolással kalkuláltam neki egy közelítő számot, hát majdnem leült. 6-8 havi fizuja biztos bent van a kocsiban Persze nyilván nem az ő fizuját költöttem rá. Meg szerencsére Ő is szeret zenét hallgatni
-
k-feri65
senior tag
Én meg úgy vagyok az autóhifi projektel, hogy 150 ezer a plafon...onnan meg az agyalás, hogy mivel lehet jobbá tenni, ami már nem kerül pénzbe....
értem én de le sz@..m
-
cicmanyek
aktív tag
Nézd , nagyjából tudom mit lehet vele , mert a kollégámé volt és ő is minden sz@rt rárakott...a kérdés , hogy kell e ez nekem.
Hirtelen jó ötletnek tűnt , de átgondolva higgadtan nem éri meg nekem.
Végülis az egész cókmókot odaadná nekem úgy 50-60k körül , de még rá kéne fejleszteni olyan min. 40-50-et az meg már túllépi azt amire azt mondanám , hogy hajrá.
Én már régebb óta űzöm ezt az ipart és a kezdetekkor olyan voltam mint te és orbano...
Mindent megvettem amitől azt hittem , hoigy jó lesz...aztán amikor olyan 3-400k-ért volt a kocsimban zene(és ez nem a mai árakon számolva)és mégsem olyan volt mint szerettem volna , na akkor kezdtem el gondolkodni , hogy ez így nem jó.
Aztán egyre több embert megismertem és rávilágítottak arra , hogy szinte mindenből lehet jó hangot kihozni , ha megfelelőek a beépítési körülményeid és tudatosan válogatod össze a komponenseket.
Szörnyű , de hallottam már SAL rendszert is jól szólni...no azért nem sq volt , de élvezhető , abszolút megvolt a boogie-woogie faktor.
Akkor kezdtem el minimalizálni a költségeket.
Az előző autómban (Grande Punto) sikerült 70k-ból olyat csinálni ami sok embernek tetszett (nekem is)és ebből a legkomolyabb összeg az "A" oszlop elkészítése volt.
Mindent magam csináltam benne , és jó érzéssel töltött el a dolog.
Így most a bimmerben is ez a cél.
Ez már nem fogy annyiból megállni , de a költségeket az ésszerűség határain belül kell tartanom.Így is sokat gondolkodtam ennek a szettnek a megvételén , de végül is 2-3 álmatlan éjszaka után meggyőztem magam és hajnal 3 órakor lecsaptam rá.
Na azt hiszem ez az igazi autohifista érzés...legalábbis nekem.
Bocs a hosszért.Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
gabo01
senior tag
-
cicmanyek
aktív tag
válasz gabo01 #15387 üzenetére
Most a barátom kocsijában van , tegnap ki kellett volna jönnie de nem jött...majd rácsörgök , hogy mi van vele.
Ha más nem kiviszem a germaniumot...Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
Az-X
őstag
-
Peti66
senior tag
A minőségi ugrások hatványosan érvényesek,(pénzben)vagy marad a hekkelés .
DE,persze kis pénzből is lehet jót összehozni,meg sok lóvéból középszerűt,vagy esetleg jót
Kettő közöttit ,na azt hívják művészetnekPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
gabo01
senior tag
Egy időre megoldottam a szenvedésemet! Elfelejtettem, hogy be van kapcsolva a cucc és hozzáért az XT2 csatlakozója az alugömb-höz pukkanás és azóta semmi nem szól! Bekapcsol az erősítő utána egy hangos pukkanás és néma csend!
Tomi köszi az infót erősítő javítás ügyben remélem megoldódik ha nem hívlak! -
-
cicmanyek
aktív tag
Kenwood cd-knél hogyan hívják ha van benne dsp?
System E's+ vagy mi???Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
footy
addikt
válasz Peti66 #15371 üzenetére
Megneztem a biztositekot, nem volt semmi baja, aztan hirtelen felindulasbol elszaladtam a Conradba es vettem egy Sinus Live kabelt kemeny 6euroert
Egyenlore csak lengokabelkent hasznalom, a pattogas mar csak picit es sokkal ritkabban hallatszik es mintha merfoldeket leptem volna elore minoseg teren. Javult a ter, megjottek a melyek is.
A maradek pattogas szerinted mitol szarmazhat?A subnal pedig meg varialok, mert nem vagyok benne biztos hogy az ules alatt elferne barmilyen sub is es arra gondoltam, hogy azt a penzt lehet jobb lenne egy utosebb szettre kolteni. Fabiahoz a ezeket ajanljak a forumokon:
Rainbow - SLX 265 - Deluxe => allitolag utos melye van
ESX - SE-6.2C => ez arban jobb mint a tobbi
German Maestro CS6508 IV => draga, de errol pedig a car und hifi odakat zengett, ja es ilyet irtak hogy: 90/50Hz 106/94dB
DLS Reference RS6A => ennek nem tudom mennyire lenne utos a melye, de a bepitese eleg konnyu, kerdes hogy lehet-e meg kapni egyaltalan.Szoval arra gondoltam hogyha szett eros lenne melyben akkor nem kellene lada, esetleg a szettet megtamogatnam olyan kabellel ami melybe huz pl Neotech KHS-321
Viszont ha mindekeppen kene sub akkor neztem meg egy ilyet:
Helix E 8 W => ez pedig nekem kisertetiesen hasonlit a u-Dimension 208 SL-rekoszi
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest