Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz #01758976 #11806 üzenetére

    "Azért mezzo-szoprán, szoprán, bariton, tenor vonalon van egy nekem nem tetsző visszalépés"
    .,.
    Én ezt úgy pótolom nálam a keresztváltással, hogy az 1-10kHz között létrehozott hangnyomáslapályhoz képest a 15kHz fölötti részt vissza felengedem a 150-400Hz hangnyomásszintjére. Így a középsávos telítettség mellett megmarad az éteri része is a gregoriánnak, a hegedűnek, furulyának... Na de a koloratúrszoprán kolorját is a 150-400Hz biztosítja elsősorban - lásd Sagimuratova, Callas... (Callas kapcsán akartam mondani, hogy nagy kedvencem Cotrubas. Az ő Valéry Violettája..., hát az valami. Azt még RetekNyaláB se tudja...)
    Én ugyebár a prezenszsávját nyomom el egy kicsit a hangdobozomnak, de a magas magasakat már kiengedem szabadnak. Lásd a fül érzékenységi görbéjének az inverze. A valósághoz képest prezenszesebb lineáris hifi helyett létrehozom az élőhangverseny-arányos hangszíneket - mármint ahhoz a belépőkategóriás készülékszinthez képest, ami nekem jut -, szegény kisgazda földmunkás bóherke esete az éppenséges szovjet kecskebakkal.

    Jóvágású véleményét nem tudom, nem szólt semmit, csak eléggé el nem ítélhető módon provokatíve rágta a plüssmacit. A maci rágása az est fénypontja?! Oda se megyek többet!

Új hozzászólás Aktív témák