Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
"Egy barátomnak van egy ati 4850-es kártyája. Azt vettük észre, hogy a játékok alatt (nem mindig és nem minden képnél) bizonyos részeken apró kis rácsos " kockásodás" látható. (pl árnyékok, nagyobb felületek,stb) Ez lehet driver hiba, vagy ati jellegzetesség, vagy rossz a kártya? Előtte nvidia volt, addig nem láttunk ilyesmit. A legújabb driver van fönt. Esetleg mentünk majd képet hogy miről is van szó. A lényeg, hogy ati kártya tulajoknál létezik ilyen hibajelenség?"
Ezt a hozzászólást a vga topikban tettem fel, de lehet hogy itt inkább lenne helye. Közben próbáltam drivercserét, , plusz ventillátort a jobb hűtésért, de nem változi. (nem mindig látható, csak a játékok alatt bizonyos helyzetekben. Lehet ez kártyahiba, vagy ez egy ati jellegzetesség? Még garis a kártya.
Így néz ki: -
Scythe19
csendes tag
Most vettem használtan egy HD4870 1GB vapor-x-et, kb 22 hónapos.
A problémám az, hogy alig teljesít jobban mint a HD3450/256MB -esem.
GPU 30-40%on megy csak, hűtője is alapon pörög.A rendszert most telepítettem, csak driverek mentek fel.
FurMark hivatalos oldala szerint 1280x1024 6200 pontot kellene elérnie.
A tápcsatikkal már játszottam. (a tápomon 1 PCI táp van a másikat átalakítóval húzom.)
FurMark:
Resolution: 1018x740 (W) - MSAA: 0X - Xtrame Burning Mode
SCORE:1596 points (60000 ms) - Options: XB
FPS: min=27 max=29 avg=27Resolution: 1018x740 (W) - MSAA: 0X
SCORE:3640 points (60000 ms) - Options: XB
FPS: min=52 max=87 avg=61GPU hőmérséklet:
Alap: 65°C
Max: 69°CCatalyst - 8.812-110104a-111988C-ATI (1-4-2011)
Core:780MHz - Mem:1000MHzKonfig:
Win7 x64 Ultimate
-SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
AMD Phenom 9600 AM2+
CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT
GIGABYTE GA-MA790X-DS4
THERMALTAKE W0089RE 470W[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #20801 üzenetére
Köszi
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Scythe19 #20804 üzenetére
érdekes, de a tesztprogramokra nem lehet minden esetben hivatkozni. nézz meg pár játékot, esetleg tegyél fel egy másik drivert (pl 10.11), ha semmi nem változik akkor nézd meg hogy a kártya átvált-e "3D-s izom" üzemmódra. pl rivatunerrel tudod nézni a video memoria és a gpu orajeleit, és ha nem változik terhelés alatt az érték, akkor az a baj
megoldást meg akkor keresek rá ha valóban ez a baj
azokat az értékeket kellene kapnod terhelés alatt amiket leírtál: "Core:780MHz - Mem:1000MHz"#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
jaffa 2843
Ármester
minden játéknál produkál ilyet? mert ha jól tévedek ez a még meg sem jelent crysis 2 kiszivárgott változata, tehát erre nem szabad adni. mindenképp hivatalosan megjelent szoftverrel tesztelgesestek, mert ez még nagyon hibás. közben természetesen figyeljétek a hőfokokat.
bocs a dupla postért de már lejárt az időm
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Scythe19
csendes tag
válasz szakalistvan #20808 üzenetére
Reinstall már megvolt.
A kari növeli a frekvenciát terhelés alatt. Ati Tray Tools szerint 20-40%-ban van kihasználva és minél tovább játszok annál kevesebb az fps.
Team Fortress 2: 1440x900, textúra maxon, 0 AA, 0 AF
kezd 30-50fps-el kb 30perc után lemegy 15-20-ra.
Ha mindent leveszek minre, kivéve felbontást, az fps akkor sem nő.
4x AA kb 10 fps-t fog.Magic The Gathering Tactics dettó, csak ez 60fps-ről indult 2óra játék után lement 17-re.
Vki azt mondta: lehet, h gyenge hozzá a procim.
-
nafta32
csendes tag
válasz szakalistvan #20811 üzenetére
te csak ne csatlakozz az elotted szolohoz!!
miert kellene leminositeni az eladot??
masodszor a beallitasoknal kellene korulnezni.
van egy jo kis program talan mindenkinek ismerosatalyst control center
itt alapbol mindent tudsz allitani,nalam 26C volt az alap en nem gyilkoltam 40c felett
masodszor erdemes lenne a bioszban letiltani hogy ne hasznaljon rendszermemoriat....
mert ugyebar ha a vga ddr5 a rendszer ddr2.akkor lehuzza a vga-t
nalam egy amd phenom2 x4 3.30ghz procival 8gb ddr3 1600mhz es egy ssd vinyoval tokeletessen mukodott.udv.
AZ ELADÓ.ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
nafta32
csendes tag
válasz nafta32 #20812 üzenetére
.................
a 470 tap fsp-s?
azzal nem hinnem hogy gond lenne ha csak nincsen massal leterhelve..
nalam ment 750w-is meg 550w-is
a kistestvere megy most nalam asus hd4870+AC twinturbo pro(tuning mentessen)
3dmark06:15341pont.
a kartyat 26000ft-ert adtam el ami nem rosz ar.
nem vagyok baratsagtalan...ha tovabra is problemaid vannak szolj es megbeszeljuk.ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
szakalistvan
senior tag
válasz nafta32 #20812 üzenetére
Nem arra gondoltam hanem a garanciára.
mert ugyebar ha a vga ddr5 a rendszer ddr2.akkor lehuzza a vga-t
masodszor erdemes lenne a bioszban letiltani hogy ne hasznaljon rendszermemoriatEzt kifejtenéd bővebben mert tavaszi szünet van az informatika szakkörön ahová járok.
Ati tray tools pedig egy hasznos kis program,én is szívesebben használom azt mint a CCC-t.
Ettől függetlenül lehet driver illetve beállításgond,de nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
nafta32
csendes tag
válasz szakalistvan #20814 üzenetére
most indulok dolgozni de ha beertem akkor bovebben leirom.......
ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
szakalistvan
senior tag
-
nafta32
csendes tag
válasz nafta32 #20815 üzenetére
nem ellened iranyult eggyik irasom sem,csak a leminosites lepett meg
a tulajnak megirtam,arrol nem en tehetek ha valaki vesz valamit es nem mukodik ugy ahogy kellene,nalam nem volt gond,de ahany ember annyi gép
részemrol is lezarva........[ Szerkesztve ]
ha nem vagyok itt es surgos ,keres telefonon:)
-
KAPÁL
tag
Szevasztok!!
Az lenne a kérdésem hogy 4850 Vapo mellé CF-be menne-e egy 5750-es?
Illetve milyen teljesítményt hoznának?Köszi szépen!
"A vélemény olyan mint a s***lyuk mindenkinek van de senkit nem érdekel a másé" (Mogács Dániel)
-
Scythe19
csendes tag
válasz szakalistvan #20814 üzenetére
Előző telepítésnél mindha láttam volna vhol, hogy megvan támogatva a videókártya 1GB-vel a rendszermemből, de most nem látom.
Bios-ban videókártyával kapcsolatos beállítást csak azt találtam melyik porton keresse először.Másik driver nem segített.
Most próbáltam a AMD Froblins Demot, a vidkari nem emel frekvenciát 500MHz-n megy. 8-10 fps, GPU 30-40%. Kézzel 800MHz-re, a memet is próbáltam húzni. Nem volt változás, se fps-ben se GPU kihasználtságban.
Heaven Benchmark v2.1-el viszont megtudtam izzasztani a kártyát.
A hűtő is rendesen rákapcsolt.
Beállítások
96% GPU használat
98%
63% -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gainward 4580. Van valami progi, ami megy W7 alatt és megkeresi nekem a legmagasabb órajelet, ahol még stabil? Ati Tool sajnos nem megy W7 alattBeauty is pain
-
mexel
veterán
válasz jaffa 2843 #20807 üzenetére
Minden játéknál és több driverrel is csinálja. A kérdés az, hogy ez ati feature vagy egyéni? Azaz jellemző az ilyen pixelesedés az ati-kra (pár éve már nem volt ati kártyája a srácnak, meg nekem sem.) Ha nem jellemző, akkor viszont hibás a kártya.
-
Narancs
őstag
válasz robotjatek #20825 üzenetére
Kösz, ez bevált
Mondjuk sokra nem mentem vele, 670-en már hibázott a GPU, 1154-en a ram.Beauty is pain
-
mexel
veterán
válasz rumkola #20829 üzenetére
Levettem a mem órajelet amennyire tudtam, de így is ugyanolyan pixeles a kép. Gariba vajon mit csinálnak vele? Az Aqua-ba szól a gari. Kicserélni már nem tudják. Levásárlással sem járok jól, mert 22000ft van a számlán, azért pedig nem kapok jó kártyát.
Másrészt félek hogy ülnek rajta 3 hétig és visszaadják hogy semmi baja.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Narancs #20832 üzenetére
Hmm igen talán/esetleg/véletlenül előfordulhat hogy 06-ban pariban van a 4850-el, de az is lehet hogy nem, és inkább ez a valószínűbb [5670] (4850).
Nagyon jó kis kártya az biztos, de azért ne akarjunk már minden régebbi típusú kártyát megveretni vele.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Az 5750 nem gyengébb a 4850-től, hanem erősebb vagy 10%-al talán, és kevesebbet is fogyaszt. Esetleg még annyi körül talán kapható GTS 450/512MB-os kártya.
Mod. Ahogy nézegetem 450 nem igen van annyiért.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Narancs #20834 üzenetére
Igen húzva van mondjuk egy kicsit az 5670 is, de 3000 pontot te biztos nem csavarsz ki belőle még +ba akárhova is húzod. Meg azért nem ártana megnézni az SM pontokat sem, mert az a különbség elég soknak számít még a trémárkban is.
De nehogy csak trémárk legyen, így (tessék) más tesztek is vannak.
Mod. Annyi pontot a 06-ban még a fostos (3850) is kiköhögött magából.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
t.kristof
senior tag
válasz kriszbon #20838 üzenetére
1-2 játékban a 4850 még megbirta szorongati az 5750. Most nemtudom, hogy driver szempontbol javultak-e az fps-ek az 5xxx-es szérián. Egyébként meg szerintem nem a 3dmark eredményeket kell nézni, mert ugysem azon játszik az ember.
mexel: ~20 krül már lehet használtan garis 4850-eket kapni.
[ Szerkesztve ]
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
Rick4
félisten
Én azt mondom, ha visszakapod a pénzt, vegyél a hardveraprón egy papíros garis 4850-est, most nagyon nem mozognak az árak. Még most is azt nézem, hogy én 27500-ért vettem az én 1GB-os 4850-esemet, és akármit csinálnék, még az új áráért se nagyon kapnék jobb kártyát, használtan se nagy a kínálat. Itt hirdet valaki egy 4890-est 35 körül, az jó alternatíva lenne az enyém helyett ha gondja lenne, de mivel nem igazán játszom, nekem még egy jó darabig mindegy. Gyanítom a 200/300-as levett órajelekkel, levett fesszel (ami 100 órából 99.9 órán keresztül megszokott állapot) meg nem fogom hamar kinyírni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
L4mie
veterán
Sziasztok, egy olyan problémában kérek tanácsot, hogy,
HIS Radeon 4850 ICQ4, 512 es kártyámról van szó (Win7 64 bit alatt)
Már régebben tapasztaltam (WoW alatt, most meg Rift közben, de Mass Effectben, SC2 ben, STALKERben, is produkálta, érdekes módon CS 1.6 ban nem csinál ilyent.),
hogy teljesen függetlenül mindentől, változó időnként (5-30 percenként) fogja magát a VGA játék közben beáll a kép, majd szintén eltérő idő múlva sötétség, majd kidob asztalra, és megjelenik egy kis üzenet, hogy: a ATI meghajtóprogram leállt, majd sikeresen újraindult. ezek után játéktól függően, vagy vissza lehet lépni, vagy indíthatom újra az egészet.Elég bosszantó ez a probléma, most cseréltem alaplapot, ezzel is csinálja régivel is csinálta...hőmérsékletet monitoroztam 60 foknál nem volt melegebb a kártya, biztonság kedvéért feltoltam neki a ventilátort 90% ra, úgy átl. 45 fokos volt, de szintén produkálta a problémát.
Driverből próbáltam a : 11-2, 11-1, 10-8, 10-9, 10-11, 10-12. mindegyikkel ugyanaz, csak az idei AMD-s driverekkel nem jött elő a fenti hibaüzenet, de a probléma fennáll.
Valaki tapasztalt már hasonlókat? és sikerült megoldani a problémát?
Most azon agyalok, hogy hagyom, hogy a Win7 leszedje magának a drivert aztán csókolom, vagy visszamegyek a 3850 re. :[
segítséget előre is köszönöm (bocsi ha márn 50 szer előfordúlt a probléma, keresőben vagy szarul írtam be, vagy csak noob vagyok)
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
-
L4mie
veterán
ehhh, ilyeneket ne kérdezz, mert kiderül mekkora amatőr vagyok
(mivel tudom megnézni? O.o)Amúgy dumáltam egyik haverral, ő azt mondta, hogy lehet, hogy a memóriáim "tuningját" kéne levennem, namármost megnéztem a gyártó specifikációit, arra jutottam, hogy 1600 on az 1.65V ot szeretik,
most nem tudom mennyin vannak, lehet csak 1.5V-on,
mert hiába 1600 osok a RAM ok, az alaplap automatán csak 1333 nak ismeri fel és azon 1.5 öt kérnek és lehet a BIOS azon hagyja...fene se igazodik még ki ezeken a csilibili új BIOSokonA teória azért is érdekes, mert a régi configgal is csinálta a VGA, és ott fixen állítgattam a RAMok időzítését.
Ezt kéne még megvizsgálnom, hogy RAMok-e a ludasak, ha nem akkor jöhet a köv. lépés.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
tusi_
addikt
Speciel én az ATT (Ati Tray Tools) al tudnám megnézetni veled. Ha nem tuningoltad a VGA-t, akkor vszeg gyárin van.
Azt hiszem 1.122 a gyári feszültsége, de némely kártya alacsonyabb feszen is viszi a gyári órajeleket. Enyém pl. 1.044-en megy gyári sebességen, 2 d-ben 90/150 re állítottam 1.006 V-ra. Ha azt lejjebb vettem 0.982-re , akkor csinált nekem ilyen érdekes dolgokat, hogy a képernyő illesztőt alap helyzetbe állította.(de néha kék halál is volt. Amikor a 600/1000-t 1.006-al akartam előállíttatni, akkor is azok a tünetek voltak, amik nálad )eat, sleep, play, replay
-
L4mie
veterán
-
sss
őstag
Egy s1 elvisz vajon passzívan egy 4850-et?
-
KAPÁL
tag
Szevasztok!
Az lenne kérdésem hogy ha 4870 toxic-nak leveszem a műanyagborítást + a ventit és helyette rakok rá két komolyabb ventit azzal jobb lesz a hütése? Esetleg valami jobb gondolat? (cserélni nem tudom nincs rá "keret")
"A vélemény olyan mint a s***lyuk mindenkinek van de senkit nem érdekel a másé" (Mogács Dániel)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest