Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Sanyabá #9716 üzenetére

    Látom, mozgásba próbálsz lendíteni némi alvó tőkét.

    Nos, az élcsiszolód valóban speciális célra készült, ennek ellenére kerestem benne, hogy tudnám-e hasznosítani. Végül arra jutottam, hogy az én feladataimhoz nincs szükség ilyen hosszú egyenes csiszolására, ergo több helyet fogna, mint amennyit szabad áldoznom célgépre.

    A tölgyfa ajtók korrektek. Tetszenek is. A sors fintora, hogy tőlem tavaly (tavalyelőtt?) kértek is ilyen ajtókat - ám nem négyet, hanem éppen duplaennyit. Sajnos a méretekre nem emlékszem, mert végül nem vállaltam el. (Sógorom kérte volna, úgy hogy már eleve sporttársi árban gondolkodtam, de nem ez akasztott meg, hanem a rááldozandó idő.)
    Lehet, hogy szerencse a dologban, hogy kétszer négy ilyesforma ajtó volt az igény két külön helyiségbe, azonos célra. (Fürdőszoba pult alá az emeleten és a földszinten.) Ha kijön a lépés, megkérdezem a méreteket, és leegyeztetem az általad írtakkal, hogy beépíthető-e? (Hacsak azóta nem kerültek oda ajtók.)
    Ezt ne vedd ígéretnek, inkább csak a jószándék beszél belőlem, hogy összeillesztek egy felesleget egy hiánnyal. Azonban ehhez első lépésben arra lenne szükségem, hogy írd meg, Te mit kérsz érte. Nem fontos nyilvánosan, írhatod priviben is, hogy szabad lehess ettől még a piacon. Ha találsz rá a sógorom esetleges szándékánál hamarabb készpénzes vevőt, akkor ne habozz, add oda tüstént. Olyan árat mondj, amit korrektnek érzel, én biztosan nem fogok alkudozni (No, a sógorkám az már más tészta.), árral, mérettel, darabszámmal, fotóval kommendálom. Hátha összejön mindkettőtöknek.
    Nem jó így kínálni valamit, hogy mit ér meg valakinek? Nem jó az sem, hogy az orrára kötöd a publikumnak, hogy évek óta elfekvő, mert akkor csak ellepnek a potyautasok, és jobbik esetben csak az idődet rabolják, de valószínűbb, hogy téged is. Mondhatod, hogy odaadod olcsóbban, de egyet ne felejts el: Ezzel tisztességesen megdolgoztál. Igaz, hogy áll a pénzed benne, de tudd, hogy mindennek eljön egy napon a vevője. Szakmailag pedig egy apróságot: Amelyik ajtó évek óta kész, az már biztos, hogy nem fog vetemedni, kiállta az idő próbáját. Ez még laikus számára is emeli az értékét.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák