Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Márton111 #8765 üzenetére

    Nyilván nem kéne beleszólnom, mert nem ismerem a műhelyedet, ugyanakkor nekem is kevés hely áll rendelkezésemre (kb. kevesebb mint 3×4m) de én úgy okoskodtam (és idáig bevált) hogy két fiksz gépem legyen, amit nem kell "eltüntetnem" ez a maróasztal és a körfűrész. És éppen azért, mert ezek asz-ta-lok. Vagyis munkafelület, amin minden egyéb művelet is végrehajtható, ha kiveszem a marószerszámot, ha besüllyesztem a fűrészlapot. Vagyis én ezekre az asztalokra helyezem szükség szerint a gérvágót, a kis kombigyalut, a tárcsacsiszolót, stb.
    Az elméletem csak félig működik, mert a maróasztal a maga 100+kilójával tényleg massziv darab, a körfűrész az sajnos Einhell kategória, de figyelem, hogy mire jutsz motor ügyben, mert nem tettem le egy stabil körfűrészasztalról.

    Egyébiránt, miután Te mégiscsak pénzkereső tevékenységet végzel a szerszámaiddal, felmerül bennem a kérdés, hogy érdemes-e a helyhiány okozta szükségmegoldásokhoz igazítanod a gépparkodat, nem érné meg keresni (bérelni) egy akkora műhelyt, ahol nem kell sakkozgatnod a gépek mozgatásával? A magam példájából tudom, hogy nagyon rossz így a hatásfokom, ha tényleg napi szinten dolgoznék, akkor újra kellene gondolnom mindnent.

    De most csak hangosan gondolkodtam, nem kell feltétlenül meggyőznöd arról, hogy úgy jó, ahogy kitaláltad, elhiszem neked. :)

Új hozzászólás Aktív témák