Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz mdk01 #8305 üzenetére

    Nekem ilyen gépem van, meg vagyok elégedve vele. Jó tudni, hogy sokkal többet is kibír, mint amennyit én használom. Csak hát a Festo... ;)

    Nem nekem szólt ez a nem számít a pénz, de azért reagálok rá:
    Nekem nagyon is számít.Ha most kellene megvennem az összes gépem, nem vennék mindenből Festot. Biztos több lenne mint így, de pl. szalagcsiszolóból egészen biztos, hogy újra Makitát vennék.
    Csavarbehajtóból valszeg Festot vennék, mert most van Makita,Bosch, Festo.Már csak az akksik és töltők miatt is célszerű lenne ha kompatibilis lenne mindegyik mindegyikkel. Lamelloból Makitát vennék (most egy nem túl nagy szám Casals van, ez szerintem barkács).
    Felsőmaróból is tuti biztos Makita lenne megint.

    Visszatérve a pénz témához, volt olyan ismerős asztalos, aki amikor elindította a semmiből a vállalkozását, csak Felder és Festo gépeket vett meg, mindent egyszerre. Akkor neki nem számított a pénz, szerintem mindenből nem volt célszerű megvennie a legdrágábbat.Az már csak hab a tortán, hogy pár év után tönkrement, a gépekből meg semmi nem maradt...

    Én ha megveszek egy Festo, vagy bármilyen gépet, hosszas számolgatás előzi meg a vásárlást. Csak azért, mert szép, és Festo, meg sznobizmus :) , nem fogom megvenni, akkor sem, ha van rá pénzem.
    A csavarbehajtót azért vettem, mert hasznosnak találtam a sarok, és derékszög feltéteket, a levehető tokmányt, és a rövid gépet. Igazából nem is csalódtam benne a 8 év alatt.A Bosch behajtóim közel nem bírtak ennyit, nem beszélve a Makitáról. De az árukat azok is megérték és megszolgálták.

    A Domino-t azért vettem,mert beesett a már említett 4 személyes emeletes ágy, amit nem tudtam volna normálisan, jó szívvel mással megcsinálni.És volt még mellette más nagyobb munka is, amihez nem kellett a Domino, de ha nem vállalom az ágyat, a többi melót sem velem csináltatják.

    A Rotex meg azért kellett, mert elég sok olyan munkám volt, amikor nyílászárókról kellett a festéket lecsiszolni. Kezdetben a Bosch excenterrel csináltam, de a Rotexel fényévekkel gyorsabban megy.Rohadt egy munka, és nagyon fárasztó , ha lassan megy.

    Szóval ennyit a sznobságomról, ami mögött természetesen kőkemény racionalizmus lapul.

Új hozzászólás Aktív témák