Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz runner 125 #7821 üzenetére

    "elég szeges, így bele-bele kaptam"

    Engedj meg egy trükk javaslatomat "szeg ellen"!
    Nagyon drága mulatság szeget fűrészelni láncfűrésszel. (Veszélye is van.) Jómagam, amikor asztaloskodásra adtam a fejem, nagyon hamar megtanultam, hogy ki kell mindenféle szeges deszkát, kutyafülét parancsolnom a műhelyből, mert költséges dolog. Abszolút nem rentábilis.
    Tudom, Te más hajóban evezel, de gyanítom rád is igaz, hogy ami kárt tesz egyetlen szeg, annak árából kaphatsz készen, már fel is aprítva néhány talicska tüzifát.

    De elég legyen a hegyibeszédből, jöjjön, amit javasolni akartam:
    Veszel egy flakon piros spray-t. A leg rikítóbb színűt. Mielőtt megragadod a berántózsinórt, végikgyalogolsz a gerendáidon a szpréddel, és ahol szeget látsz, ott fújsz egy jókora csíkot. Lehetőleg akkorát, hogy ha épp a túloldalra kerül a szeg, mire odaérsz a fűrésszel, valamennyit akkor is láss a jelölésedből.
    Az ember vági a fát a motorfűrészével. Tudja, hogy szeges itt ott, ezért figyeli, amennyire csak tudja. De nemigen forgatja már a fát rendesen meg félkézzel, miközben a másik kezében ketyeg a benzinmotor. Így aztán bele-bele kap. Na, ezen sokat segít, ha két külön procedúrára tagolja a tüzelőgyártást: jelölésre, meg firíszelésre.

    (Fizikai fájdalmat élek meg olyankor, mikor látom, hogy közterületről kidöntenek hivatalból egy-egy fát. Emberek szívéhez nőtt fákat, embereknek árnyat adó, és emberek levegőjét tisztító fát. És a zemberek ilyenkor hiába tiltakoznak, panaszolnak, a hivatal az úr. És nagyon sokat töprengtem rajta, hogy a faxba lehetne ezeket a kib@szott izomagyúakat hatástalanítani? Nem sikerült kitalálnom semmi megvalósítható orvosságot. Odáig jutottam el, hogy ha a fa tövébe bevernék három ácskapcsot, a tönkhöz közel, ahol dönteni szokás a fát, kis szerencsével néhány év alatt benőné magába a vasat a fa. Aztán el kellett vetnem ezt a gondolatot, mert túl azon, hogy értelmetlenül sebzem a fát - nyitok utat ezerféle kártevőnek - a culágert is veszélyeztetem, aki csak végrehajtja éhbérért a mindenkori mindenható parancsolattyát.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák