Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz unreg1 #48814 üzenetére

    Hogy releváns (aki mind a két fűrészt megtapasztalta már) infót kitől fogsz kapni, azt nem tudom. Én mdk01 fórumtárs érdeklődésére nemrég írtam le, hogy kis túlzással kb. pénzfeldobás döntött a Makita javára. Mindezt úgy, hogy van Makita és Bosch gépem is jópár, és egyikkel sincs semmi bajom -> így nincs márkafóbiám. Viszont (sajnos?) szervíz tapasztalatom sincs.

    A pénzfeldobás előtt azért keresgéltem jó sokat: melyiknek milyen kiegészítői vannak, hol és mennyiért lehet megvenni őket - sín, síntoldó, sínszorító (vegyél olyat! rövid szakaszokhoz, ha nem vagy biztos a szabakézi vezetésben és síneznél inkább, de nincs elég felfekvő felület -> igen jól jön) , sín ára per méter, stb. Te is nézz körül, lehet ez dönt majd.

    Egy biztos: akármelyik mellett is döntesz, szeretni fogod. Én a mai napig is imádom azt a fícsört, hogy leteszem a sínt a táblára, és OTT vágja el, és gyönyörűen, ahol kell. A másik dolog amit szeretek: a többi fűrészemhez képest elképesztően jó az elszívása. Onnan tudom hogy amikor terepen használtam és nem vittem elszívót, milyen port hagyott maga után. És mikor elszívom, mennyire tiszta a környezet.

    Azt hiszem a sok szerszámom közül az egyik, ha nem a legjobb döntés volt a merülőfűrész.

    Gondolom használtan veszed meg, ha az állapotukat is írod. Szempont lehet még, hogy mennyi a gari még rájuk. Pl beregisztrálták őket a 3 évre? Páran elfelejtik.

    Plusz ha szabad még tanácsolnom valamit: vegyél jó és az adott anyaghoz megfelelő lapokat is hozzá. A Bosch-hoz nem tudom ilyen lap jár, a Makihoz egy 48, váltottfogas lap jön. Pluszban vettem hozzá egy Makforce duo pack csomagot (basszus, ugyaninnen tavaly februárban ez majd tizessel olcsóbb volt ...), A 10 fogast hosszvágásnál (szélezésnél) használom, nagyon másképp szalad a nyersfában a 48 fogashoz képest. Illetve ld pl adam654321 tippjét a fentebbi korábbi linkemben, laminált lap vágásához. A Makita 48 fogasát csak teszt célból próbáltam laminálton, sztem arra is tökéletes.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák