Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz pacman_123 #46590 üzenetére

    Lefotóznád a dobozát (szemből becsukva) nekem, hogy ha netán ismét látnék ilyet a lidibe, felismerjem?

    Abraboro tapasztalataim:
    Az idő haladtával mint ha egyre minőségibb cuccokat dobnának piacra. Igaz, egyre drágábban, de számomra ez örvendetes. Vagy két hete vettem D=80-as HM lapkás horonafórót az Abraboro-tól (szobafelújítás, 8 sülly. fali dugalj beépítés). Meglepett, hogy nagyon bizalomgerjesztő volt körbetaperolni - igaz, nyócezerhárom pízt kértek érte. Még nem használtam, majd beszámolok.
    Régebben a falumban egyedül az Abraboro fafúró volt elérhető az összes sarki vasbótban - más bót meg nincs. Mint az egyetlen olyan minőség, amivel már képes voltam dolgozni. Belemarkoltam, hazafuvaroztam. Még kitart a készlet (úgy 6-8 éve lettek vásárolva). De nem szabad ezt a fogalmazásomat félreérteni, egyik sem jó minőség. A középkategória közepe. Amikor előveszem, akkor kemény frontharc vár rá. Olykor több óra folyamatos munka, és nem kímélve tolom sokszor. Látványosan egy se üt, de valamennyit üt minden darab. Annyira, ami nekem még éppencsak belefér. Occók voltak, úgy száz píz/db. Cserébe egy se pontos. Viszont 2-3 tizednél egyik se fúr nagyobbat.
    Hogy most milyenek és mennyiért, azt Tőled tudom. Apropó! készletenként 4 ropi?
    Ha egyszer valamelyik példányt meghugyoztatnád úgy férfiember módra, számolj be majd arról, kérlek!
    Van szerencsém egy Alpen (ha jól emlékszem) márkájú D=12 fafúróhoz. Úgy kértem a boltostól, hogy valami jófélét szeretnék. (Mindig mindent úgy kérek, de néha van olyan érzésem, hogy fingja sincs a kereskedőnek, mit jelent az, hogy jóféle, hanem az ára szerint ítéli meg.) No, ez valóban jóféle. Kedvenc darabom, és eszméletlenül sokat ment már. Megsaccolni se tudom, mennyit ment, de szerintem túl van a tízezer lyukon. Már nem tűéles, de még szépen harap.
    Vannak még a Festool fafúróim. Túloznom kell: századpontosak. De egyedül a rövidebbik nyolcas tudott a szívemhez kapcsolódni kovalens kötéssel. A hosszú tízes krómvanádiumról átváltott mélységes mély acélkékbe az első tíz perc munka után. Annyi pénzért ezt talán illene nem csinálnia. Tetszik, hogy nem szakítanak gallért a furat kávájára, peremére, vagy nem tudom, mi erre a jó szó.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák