Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #34592 üzenetére

    Thyeby, nem tudom, hogy most érdemes-e magyarázkodnom, de az autószerelő volt az a barom, aki "alaposan" túlhúzta a csavarokat.
    Én abszolut nem értek az autóhoz, de azért ahhoz talán van érzékem, hogy mi az, ami egy egészséges meghúzás, meg mi az, amikor egy szaki nem igazán érzi, hogy a levegős szerszáma mire képes.
    Egy defekt miatt szedte le az egyik kereket, aztán pár hét múlva én cseréltem volna a téli/nyári gumikat és csak azt az egy kereket nem tudtam megoldani, amit ő húzott meg. És szerintem senki ne akarja megmagyarázni, hogy megfelelő nyomatékkal van meghúzva egy csavar, ha egy 60cm-es erőkarral a 65kilómmal nekifeszülve sem bírom meglazítani a csavart. Másképpen szólva, nem hiszem, hogy egy 2-3ezer forintos kerékkulcs ne lenne arra hitelesítve, hogy a megfelelő nyomatékkal meghúzott csavar megoldására képes legyen. Nem azért ment tönkre, mert vacak a minősége, hanem mert brutálisan volt meghúzva a csavar.

    Még azt sem tartom kizártnak, hogy némi akaratlagosság is van abban, hogy ennyire meghúzzák a csavarokat, mondván halandó ember célszerszám nélkül rászorul, hogy a kerékcserét szakira bízza. Éppenséggel csak azt nem veszik számításba, hogy nincs annál nagyobb szívás mint egy országúti defektnél egy kézzel lecserélhetetlen kerék. De nem akarom én gyanúsítgatni a szakikat, szerintem az emberünk egyszerűen csak trehányságból nem figyelt oda a nyomaték beállítására.

Új hozzászólás Aktív témák