Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz thyeby #2971 üzenetére

    A kézigyalum kését én is kézzel élezem .Mármint ha a kézi kézire gondolunk nem a gépi kézire, vagy mivan?:)
    Én a forstner fúróra értettem amit mondtam mivel sokan azt is kézzel élezik.
    Ettől függetlenül akkor is tartom az álláspontom hogy a gépi élezésnél nincs jobb bármi nemű szerszám élezéséről is beszéljünk és nem is lesz. A kézzel való szerszámélezés a legtökéletlenebb, de ettől függetlenül lehet még használható, csak legfeljebb nem lehet vele olyan szépen és hatékonyan dolgozni mint egy kézzel élezett szerszámmal.

    A zöld bosch-t apum kapta a cégnél közel 20 évvel ezelőtt és mivel az ő munkaköréhez igazából nem kellett hazahozta nekem. Van még egy korban és történetben hasonló zöld bosch pisztolyfúrom is. Egyiket sem lehet megölni pedig zöld.

    Én azért nem állandóan használtam pisztolyfúróban a forstnerfúrót. Talán 5x használtam benne, mikor hirtelen úgy alakult.:)

    Nekem a dugózó és a dugófúró ua. aztán lehet hogy a prospektus máshogy értelmezi.
    Végül is ki lehet fúrni vele a dugó helyét is,de abból kiindulva hogy a 35-ös fúrót pl. pánthelyfúrónak hívják hát nem tudom. A 30-as fúrót meg tolóajtó vasalathoz is szoktam használni. Akkor a 30-as vídiás forstner fúrót meg hívjuk "tolóajtó vasalat hely" fúrónak?
    Sztem egy fúrót ne úgy nevezzenek amire használni lehet.
    A forstnerfúró név alatt mindenki tudja mire gondolok.Ebből van vídiás meg szerszámacél meg egy két speciális darab.Majd mindenki arra használja amire akarja.
    Az hogy most a dugónak a helyét fúrja e ki vki vele, vagy a pánthelyet az már a saját dolga.
    Sztem....

    A kromofágnál mi nem vártuk meg míg megszáradt de jó sok papír fogyott.
    Sztem érdemes megvárni míg megszárad mert nem lesz "taknyos"
    Aztán gondoltam arra is amit fentebb írtak csak nem mertem belemenni mert még nem hallottam ilyenről, hogy meg kell keresni azt az anyagot ami semlegesíti.De erre már kaptál választ.

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák