- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz pocokxx #20242 üzenetére
A kereteket nyugodtan összecsavarozhatod az OSB lap fogja megmerevíteni úgy is az egészet.Ha gyakorolni akarod a lapolást amire egy kutyaól a legjobb, akkor lapold össze azzal csak még jobb lesz és két legyet ütsz egy csapásra.
Tetőre vehetsz zsindelyt egy csomaggal a maradékból meg még az oldalára is rakhatsz akkor jó sokáig meglesz az ól.
Belülről a keretbe rakhatsz neki nikecellt is hogy jobban megfogja a hőt télen illetve ha nem egy kapargálós kutya akkor nem kell elburkolni sem, így ha neki dől nem érzi hidegnek. Alulról is nyugodtan leszigetelheted.
Tető ferdeséget találd ki sztem, akár meg is rajzolhatod Sketchup-pal hogy lásd.
Arra figyelj még ha a bejáratot vágod ki neki hogy ne középre vágd hanem valamelyik oldalra mert úgy eltud bújni az ólban a bejárattal ellentétes oldalra, ezt sokan nem veszik figyelembe, de nekik fontos.
A bejáratnál a küszöböt is érdemes pár centivel magasabbra csinálni ha raktok alá vmi ruhát(vagy nikecell-t ha nem kapargatós fajta) akkor nehezebben tudja kihúzni. -
xray_
tag
Sziasztok,
Új tetőnél az eresz-/rag- alját milyen lazúrral ajánljátok lekenni? (vastag - végkony?)
Esetleg ajánlott márka?
Milyen alapozó szükséges hozzá?
A windows olyan, ahogyan Bill Gates szeretnél látni a számítástechnikát, a Linux meg olyan mint amilyennek te!
-
pali923
aktív tag
válasz Carpintero #20254 üzenetére
A Bosch legdrágább gérvágójához pótalkatrészként 3.000 Ft körüli áron lehet rendelni ilyet. Csak az a kérdés, fel tudod-e rakni a Te gépedre olyan helyre, hogy használható legyen. Lézer modult, ami ilyen szép piros csíkot rajzol, már olyan 3$ körüli áron házhoz is szállítanak neked a kínaiak. Lehet kapni szép kerek korongot, amit direkt ilyen utólagos felszerelésre találtak ki ilyen célokra, de az már drágább.
Barkácsoló hajlamú (van itt olyan? ) fórumlakók biztos meg is tudnák oldani, hogy használható legyen.Feltéve persze, hogy érdemes bajlódni vele. Persze van, akinek már csak a tökéletességre törekvés kedvéért isA helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Carpintero
csendes tag
válasz pali923 #20255 üzenetére
Ezek szerint nem jó helyen kerestem.
Legközelebb kereskedésben járok rákérdezek mert érdekel a dolog.
A merülő fűrészben egyébként cserélve lett az átégett forgórész, szakszervizben 3800 Ft-ért rakták bele.
Első hallásra már nem a gyári hangja van a gépnek, de még nem teszteltem. -
ezekiel
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy elektromos gyaluhoz mélységszabolyozóra mert eltörött. Einhell gyalu.
Tud valaki esetleg valami praktikát hogy hogy lehetne ezt helyettesíteni vagy egy helyet ahol tudnék vásrolni a gyaluhoz egy szabályozót? -
pali923
aktív tag
válasz Carpintero #20256 üzenetére
Azért nem biztos, hogy könnyű összehozni. A konkrét fűrészre gyártottakat nehéz úgy elhelyezni más típuson, hogy ne legyen útban. Nézegettem az aldisról leszedett lézert, aztán letettem róla. Ezek a barkácsolósak meg szintén munkát igényelnek. ha sikerül valami jó megoldás, azért érdekelne.
Más. Talán még antallaci (tényleg, hol van?) hiányolta, hogy nem rakunk fel munkákat, amiken dolgozunk. Én most egy pingpongasztal-tárolón ügyködök, megtoldva ezzel ezt a filagóriát (azt is én követtem el).A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
epmd
tag
Milyen nem rugalmas faragasztó van még Arbacollon kívül,nem tudja valaki
-
törölt tag
Urak, a HABiol faolaj mennyire jó, "vagy nem"?
Egyáltalán, melyiket lehet utólag még viaszolni? ( a boltos nem tudta megmondani...)Meg még egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e különbség abban, hogy mennyire sötétíti be az adott fát?
Pl ez a HABiol a fenyőnek csak egy szép, enyhe-sárga árnyalatot ad, a mahagónit viszont nagyon besötétíti másnapra -
mohee
csendes tag
Az Ukrán boroviban is van ilyesmi?
Vicces rönkök -
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Mi a pontos neve egy olyan asztalnak ami ezeket tudja:
1 Kép az irányról:
Asztal1. Magassága állítható.
2. Két oldalt legyen csak láb képen látható elrendezés alapján
3. Lehessen benne kábelt vezetni kép
4. Az asztallapon baloldalt - középen - jobboldalt is legyen kábelkivezethetőség. Mint ezen a képen.
5. Ha valaki tud pontos linket akkor az asztal mérete 180*80-as ha esetleg létezik akkor 190*80-as.
6. Terhelhető legyen. Laptop, monitor, mappa stb stb
7. Nem kell semmiféle csicsa rá.
8. Forma: TéglatestSegítségeteket előre is köszönöm.
-
AKG
tag
válasz Goblin12 #20267 üzenetére
Itt találsz lábakat.
Lapot pedig igényeid szerint lapszabászaton gyártathatsz hozzá neked megfelelő formában,méretben,színben. -
törölt tag
Nem, ilyen HABiolt vettem, "meraz vóta bótba".
Egyébként elégedett vagyok vele, bár nálam csak épphogy súrolja a selyemfényt (szvsz), pedig átkentem többször is és az utolsót át is dörzsöltem ronggyal. Fenyőre szép, de a mahagóni olyan lett mint az osztblokkos bakelit. Olyan a hatása, mintha rózsafa lett volna már eleve.
Meg most nem is szívesen próbálgatnék végig minden márkát, darabját 8-10kHUF-ért
Az aurolt még megnézem, hogy van-e belőle egészen pici kiszerelés; de lehet, hogy az ikeás mellett döntök, arról is jókat írtak és nem is büdös. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Megérkeztek a korpuszhoz való 18mm fehér bútorlap amihez korábban, konfirmátor csavarral való rögzítést javasoltatok. Ahol vásároltam csak három méretben volt és mint laikus, szemre vásároltam ill. csak most látom hogy ehhez a típushoz létezik előfúró is ami nekem nincs.
50mm hosszú és 4mm a magmérete/tengelye a csavarjaimnak.Kérdésem hogy a 550 és 300mm élhosszra 5 ill. 3 db rögzítés elegendő vagy mennyit javasoltok?
Ha nincs előfúróm akkor ugye kell egy 4mm furat és készítsek egy 7mm előfúrást is a külső oldalon hogy behajtáskor a csavar vége ne feszítse szét a munkalapot?Valami tipp amire figyelnem kellene pl a lap élétől való első csavarhely mérete, stb ?
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
Én 5x50-es komficsavart használok,annak csak egy 3,5-ös furat kell,és szépen behúzza magát.550-es oldalnál 4-et,a 300 -as felsőnél meg hármat szoktam rakni.Ha jól emlékszem akarsz felnyíló ajtókat rakni,ha gázteleszkópot raksz,érdemes az első komficsavart minél előrébb rakni(3-3.5cm),mert a teló egyfolytában feszíti a szekrény tetejét felfele,és hogy ne nyomja feljebb az oldaltól, mert ronda lesz.
-
zodo
nagyúr
Megint én.
Készülnek az elemek de kicsit elbizonytalanodtam a fiókokat illetően.
Képen látható 723x400x550mm méretű szekrényekbe kerülne 1-1 darab ill. készül majd egy 723x500x550mm elem amelybe 4 db fiók kerülne ezzel a fióksín típussal.
Első körben 12mm rétegelt lemezből gondoltam elkészíteni aminek anyagszükségletét, méreteit epmd ki is számolt a 2 db 400mm-es szekrényekhez.4db 490x85 oldal
4db 322x61 eleje-hátulja
2db 326x490 fenék
de a 85 ös oldalba bele kellene nútoltatni a feneket 2 mm-ert hogy ne csak a csavar tartson!Viszont nútoltatni nagy valószínűséggel nem tudom a közelben.
Szóval a következő kérdésem lenne hogy a meglévő fióksínhez lehet-e társítani akár fém vagy bármilyen könnyen készre szerelhető fiókot? -
AKG
tag
Tandemről beszélünk.
16 mm vastag lapban gondolkodj fiókfenék és hátfalat illetően.
Itt találsz leírást,hogy kell kiszámolni a fenék és hátfal méreteket,vagy adok egy katalógust,ha eljössz érte.
Sajna fejből nekem sem megy,én a saját programukkal számoltatom.[ Szerkesztve ]
-
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Gépet építek és lenne rajta egy szalagcsiszoló is. Mekkora szalagsebesség szükséges puha és kemény fa megmunkálásához?
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
törölt tag
Ez a topik címe.
A keresésnél nyugodtan írd be, hogy szallag, két L-lel, mert arrafelé így (is) szokták
Olyan fél-egy éve volt több értekezés is a témában. Vannak címek is csisz-vászon beszerzési forrásról, minőségről, meg pár youtube-os link is az építésekről. Meg mintha egy ottani topiklakó a saját blogjában is részletezett volna egy ilyet, de már nem emléxem pontosan (repülőgépépítő néven keresd) -
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni! Egy rokonom pár éve vett egy kerti asztal + szék garnitúrát, amin mára elég rendesen tönkrement a felületkezelés, "felhasadt", repedezett, durva a felülete, fakó. Viszont nem tudom mivel kéne újrakezelni. Addig rendben, hogy felcsiszolom. De annyi féle fakezelő anyag van, hogy nem tudok dönteni, hogy vékonylazúr, vastaglazúr, kertibútor olaj, stb. legyen. Már régebben kezelt fa esetén mindenképp szükséges olajjal való beeresztés? A kertibútor olaj elég jónak tűnik, mik a tapasztalatok vele? Mennyire tartós, időjárásálló? Milyen előkezelések szükségesek előtte? (favédő, beeresztő)Köszönöm
-
thomgrande
tag
válasz pali923 #20289 üzenetére
Csak idáig kellett volna visszaolvasnod. A márka tökmindegy ahol sem nap sem eső nem fogja érni.
A kerti bútort nem a nappaliban tartja az ember. Ettől függetlenül kérdezés előtt olvasni is érdemes."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Carpintero
csendes tag
Ha 16-osból készíted a negyveneshez elemenként:
oldallap: 490x85/2 (ha 500-as sínt vettél) (élzárás egy hosszú)
Elő és hátlap közé jön: 322x55/2 (élzárás egy hosszú)
Az alja az elő és hátlap alá: 322x490/1
Ezt 3.5x50-es csavarral építeném össze helyedben.
A kuplunghoz max 3.5x17mm-es csavart használj! -
pali923
aktív tag
válasz thomgrande #20290 üzenetére
Idézet a linkelt oldalról:
Elsősorban nem mérettartó faanyagból (pl. gyalult deszka, palló, gerenda) készülő, esőnek, csapadéknak közvetlenül kitett kültéri fa munkadarabok (pl. kerítések, pergolák, kerti padok, oromdeszkázatok, faházak) védelmére javasoljukA válaszban valóban nem kültéri cucc szerepelt, de a linkelt oldalon ilyenekről írnak. De ez már tényleg csak kukacoskodás
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pali923
aktív tag
válasz Carpintero #20292 üzenetére
Én sem foglalkozom vele. Valóban nem nehéz lézer nélkül vágni. Igazából csak a ferde vágásoknál hiányolom.
-
nzozz
aktív tag
válasz pali923 #20293 üzenetére
Bocsi, hogy nem olvastam vissza, egy kicsit siettem, mert el kellett mennem itthonról! De még előző nap természetesen utánaolvastam, ahol leírták, hogy a vékonylazúr felszívódik, kültérre jó, nem mérettartó anyagokhoz megfelelő. Majd a vastaglazúrnál azt írták, hogy nem szívódik fel annyira, stb. de hatékonyabban védi a fát. Majd találtam még egy kerti bútor olajat, amiknél szintén csupa jót írtak. Na ezért nem tudtam/tudom pontosan hogy kéne. Ráadásul 1 nap alatt el kéne intézni az egészet....
-
pali923
aktív tag
Szerintem erősen nem mindegy, milyen fából van. Én az egzotikus fákat csak olajozni szoktam, egyszerű lenolajjal. Próbáltam spéci, drága, direkt erre való olajakat, de hosszú távon nem találtam előnyösebbnek. Csak a lenolajat mindenképpen le kell törölni, és kell 1-2 nap száradás.
Ha valami fenyő, vagy ilyesmi, akkor festeni kell. Én vékonylazúrral kenném, de mostanában tényleg sokat írtak itt a szakértők erről, én csak a tapasztalatomat mondom, nem értek hozzá. Lazúrok alá kell valami alapozó, mindegyiknek van spéci.[ Szerkesztve ]
-
gabi9107
csendes tag
Hali
Ti milyen szallagot ajánlanátok keményfa hossz szeletelésére és puhafára????
-
jimy_l
tag
-
mdk01
addikt
Véleményem szerint(tehát szerintem) a csak csavarozás nem biztos hogy elég lesz, de nem tudom pontosan mit is csinálsz.
A konfirmátor csavarral nem sok "húsa" marad az anyagnak és kiszakadhat a lapból. Ezért jó több kis tiplit használni, vagy lamellót ami mivel laposabb nagyobb felületen tart és több "hús" is marad a lapból a csavarozást meg csak szorításra használni.
Ez a konfirmátoros megoldás egy konyha felsőszekrény esetében ahol aztán piszkosul meglehet pakolni a szekrényt veszélyes lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest