Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz pali923 #19595 üzenetére

    Biztosat én nem merek mondani, jobban kellene bogarásznom a Matthias tervei között ahhoz, mert elég sokismeretlenes egyenlettel állunk szemben.
    De egyet tudok biztosra:
    Ezek az elszívók rendesen igénylik a vastag torkot. Ha egy elszívónak befogod a beömlőnyílását, akkor nem úgy működik, ment egy hagyományos porszívó, hogy elkezd egyre nagyobb vákumot cuppantani, és irtóra megnő a légáram sebessége, hanem egyszerűen megáll a levegő, és összeomlik a rendszer.
    Az 1000m3/óra légszállítású elszívók általában D=100mm-es csővel készülnek. (Kerülnek elkészülésre.) Ha ezt a torkot szűkíteni kezded, akkor megromlik a hatékonyság, egy bizonyos pont után pedig egyszerűen összerogy a vászonzsák. Nem is szoktak elszívóra applikálni ilyen 30-as torkú kisgépeket, azokhoz már porszívót használnak.
    A vászonzsák az egy speciális anyag. Lehet próbálkozni biztosan valami angin-félével is, de talán nézz körbe a szervizek közt, hogy ki mennyiért adna készen jóféle zsákot - nem biztos, hogy aranyáron mérik. Arról van ugyanis szó, hogy nem megfelelő anyag használata esetén a nagyon finom port egyszerűen visszafújatod az orrod alá az elszívóval. És nem a forgáccsal van a tüdődnek baja, hanem épp a finom porral. A lombos keményfáké többnyire rákkeltő. Szóval én vennék valami bevizsgált vásznat inkább drágán, mint később olcsón a tapaszokat a patikából, hogy ne fájjon annyira a vég.

    Ugyan tapasztalatom nincs az EU reg-el kapcsolatban, de amikor majdnem vettem egy Hammer gyalut, akkor a Felder munkatárs felkínálta, hogy éljek a lehetőséggel, ők úgy is tudják adni.
    Az Uni-Max-on viszont csodálkozok, mert ők többnyire csájnából szerzik be az árut, ami tudvalevően harmadik ország. De a nagyok biztosan tudják, hogy mit csinálnak - vagy meg nem.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák