Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz topaz45 #11596 üzenetére

    "az igazán stabil kötés az a fa-fa kötés"

    Szerintem (szerintem!) ne vedd túl ortodox módon ezt a dolgot. Aki fával dolgozik, az természetesen azt mondja, hogy a "fás" kötés a legautentikusabb, a legegészségesebb. De éppen ennél a tárgynál, a mérete okán célszerű a szerelhetőség. Ez pedig fém alkatrészek használatával a legcélszerűbb.
    Amikor azt hallod egy skanzenben, hogy ez a faház egyetlen szög nélkül készült, azt szeretik utólag érdemként megemlíteni, a valóságban viszont szükségből épültek úgy a házak (és a bútorok is) Hidd el, ha lett volna szög és csavar kéznél, azt használták volna. De nem volt, ha meg volt, az nagyon drága volt, tehát maradtak az "egyéb" megoldásnál.

    Ez mindig visszatérő téma asztalos körökben. Én nem akarok vitát generálni, csak azt hiszem félreértelmezzük az erényt, a szükséget, és ésszerűséget. Szóval semmi kifogásom az ellen, ha valaki mindent fakötéssel akar megoldani, de ha ebből "elvi kérdést csinál", akkor inkább tegye félre az elektromos gépeket és dolgozzon kéziszerszámmal, az lesz a "kunszt", nem az, hogy fából van a vaskarika is :)

Új hozzászólás Aktív témák