- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszkan
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket kérném. Van itthon egy NAS, hozzá pedig egy buta TV. Szeretném e kettőt valahogy házasítani a lehető legkevesebb költséggel. TV-n scart és RCA illetve kompozit video bemenet van, tehát kb. ennek kellene kinéznie a médialejátszóból is, amely LANon csatlakozna routeren keresztül a NAShoz.
Egreat R6S típusú készüléket néztem ki a célra, de sajnos az már nem kapható. Tudnátok ajánlani valamit helyette? -
BBéci
legenda
Passz, mert még nem láttam 4 TB-os merevlemezt és SATA-USB átalakítót sem. Utóbbiról el sem tudom képzelni, mire jó, mikor kellhet, merevlemezből pedig félnék akkorát venni. Belegondolni is szörnyű, hogy egyszerre elveszhet annyi adat. Inkább 2 db kétterást választok.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Az atombiztos barokkos túlzás, ráadásul iszonyú drága mulatság a tükrözés, de a Te pénzed, a Te adataid.
2 db eSATA csatlakozós külső merevlemez házzal rendelkezem, de USB is van rajtuk, azért értetlenkedem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #31255 üzenetére
De 4 lemez esetén én inkább raid5-t használnék. Biztonságos, és több tárhely marad mint tükrözés esetén.
-
cekkk
veterán
válasz BullZeye #31257 üzenetére
A villám elleni védelem egy külön művészet, de jöhet az árvíz vagy tűz is, és akkor is vesznek az adatok
Egyébként én most személy szerint nem látom értelmét a filmek tárolásának. Miért is? Minden nagy kölcsönző oldalán ingyen van vagy 48 órás szabály. Ezek után végül is az arány is mindegy. Kikölcsönzöm megnézem aztán mehet a levesbe. A fontos adatoknak tényleg érdemes fenntartani egy tükrözött vinyót mondjuk, de a filmek miatt amit bármikor újra kikölcsönözhet az ember én már nem látom értelmét egy ekkora befektetésnek.
-
Patice
Topikgazda
Szerintem jelenleg a 3 TB-os lemezek GB/Ft aránya a legjobb. A 4 TB-os lemezek még mindig drágák.
Amúgy ha már 413j, akkor én eljátszanék a NAS-ban a HDD csoportok létrehozásával is. Így egy más mellett lehet tükrözött rész + adattárolós rész is.
A biztonság miatt meg elé egy szünetmentes táp, mindenféle védelemmel + a fontos adatok külső HDD-n, akár más városba szinkronizálva folytonosan, neten keresztül és ha nagyon biztosra akarnék menni még ki is írnám őket valamilyen optikai adathordozóra is.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Gulyopapa
addikt
Nekem 65000 fotóm fent van 2 helyen is, így őrzöm őket. De a többi hulladék nem baj ha elvész. Reprodukálhatók. A raid rendszer / tükrözés jól hangzik, lehet vele verni a melledet hogy neked van, de otthoni felhasználásra túl drága, fölösleges. Szerintem ...
Korábban én is úgy arciváltam hogy kiírtam mindent DVD-re.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
... Egyébként én most személy szerint nem látom értelmét a filmek tárolásának. Miért is? Minden nagy kölcsönző oldalán ingyen van vagy 48 órás szabály. Ezek után végül is az arány is mindegy. Kikölcsönzöm megnézem aztán mehet a levesbe...
Na persze
- Arra nem gondolsz, hogy nem mindenki tömegfilmeket néz
- Nem mindegy, hogy milyen formátumban lehet letölteni (SD esetén sokszor csak DivX áll rendelkezésre)
- Nem mindegy, hogy milyen kép- és hangminőséggel lehet letölteni
- Ahhoz, hogy a fenti megállapításod, csak közelítőleg is igaz legyen (nem az!), igen sok magyar és külföldi kölcsönzőben kell tagnak lenniJártam már úgy korábban, hogy egy film BD50 változata egy "baleset" miatt az enyészeté lett. Azóta sem találom, csak 8-10 GB-os rip-ben. Persze személyes kapcsolatok segítségével most már hozzá tudnék jutni, de már nem érdekel Szóval, ne istenítsük a letöltést, mint mindenkor alkalmazható beszerzési forrást!
-
cekkk
veterán
válasz Multibit #31265 üzenetére
Mivel azt írtam, hogy személy szerint, nem azt, hogy mindenkire ez az igazság.
Soha nem fogsz olyan halmazt találni ami mindenkire és mindig érvényes lesz.- Nem mindegy, hogy milyen kép- és hangminőséggel lehet letölteni
Ahhoz, hogy a fenti megállapításod, csak közelítőleg is igaz legyen (nem az!), igen sok magyar és külföldi kölcsönzőben kell tagnak lenni
Igen, ez most, hogy jön ide? Lehet válogatni szerintem a 2 legnépszerűbb oldalon a 600 megástól a 50 gigásig mindent meglehet találni. Az oroszoknál meg minden elérhető angolul minden minőségben, egy oldalon.Szóval, ne istenítsük a letöltést, mint mindenkor alkalmazható beszerzési forrást!
Számomra nem tud egy film annyit jelenteni, hogy ha elveszik akkor azután én napokig sírjak, ezek szerint másoknak igen.
Viszont ha a fényképeim a családról vesznének el akkor igen is sírnék, de nem egy film miatt. De ha neked ez a legnagyobb gondod, örülök neki. Példát és ellen példát mindenre lehet találni ha akar az ember. Univerzális megoldás nem lesz, saját preferenciáid szerint tudsz dönteni.De valamiért nagyon magadra vetted. Önigazolást keresel?
[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
Látom távollétemben kisebb cunamit kavart korábbi kijelentésem. Félreértés ne essék, nem a filmek miatt van szükségem ekkora tájhelyre. A stúdiófotózás és a céges adathalmaz van itt prioritáson. Azok meg csak falják a biteket jelenleg. Egyébként örülök, hogy csináltam pár BDből 1:1 mentést, mert most pl a lejátszóm krepált be.4 Ezenkívül a BD adathordozóról azért vesznek el adatok. Lehet kurvajó meg minden az optikai adattárolás, de vinyóval képtelen felvenni a versenyt.
BBéci:
A mede600x3d-n csak usb csati van, ezért kérdeztem. -
BBéci
legenda
Erre gondoltam én is.
Azon töröm a fejemet, mi lenne a leginkább pénztárcabarát megoldás, a folyamatos (0-24) megosztás kivitelezésére.
Szerinted?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
A legolcsóbb és legpraktikusabb szerintem, ha megveszed a legolcsóbb 1 lemezes NAS-t és azt használod megosztásra.
Mivel te nem akarsz úgy sem hálózatot otthon kiépíteni jelen pillanatban én ezt gondolnám neked. Elférne a dolgozó szobádba, kicsi, keveset fogyasztana, csendes lenne és hálózaton keresztül letudnád másolni róla az adatokat a hordozható vinyóidra, távolról is elérnéd, ha nem vagy otthon akkor telefonról eltudod indítani a letöltést.
Én ezt csinálnám a helyedbe most. Bár lehet mond más jobb ötletet -
BBéci
legenda
Mostanáig stabilan négylemezes Synologyt szerettem volna venni, de mindig másra kell a pénz. Viszont a kétlemezes alapkövetelmény, bármilyen márkájú, típusú szerkentyűt veszek. Jó a D-Link Share Center? Egy ismerősöm elégedett vele. Másolgatni csakis USB-n akarok, hálózat kizárva!
Menjek a NAS topikba?[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Én letöltésre nem vennék kétlemezeset, felesleges. De ez már a te döntésed.
Nem ismerem a szoftverét ennek. Ha pl nem csatolja automatikusan fel az usb-t akkor neked kell kézzel plusz putty stb, az nem neked való lenne.
Ellenben ha a meghajtót megosztod a hálózaton a szobádba és a vinyót rádugod a laptopra akkor fog olyan sebességgel másolni mint ha közvetlen usb-n dugnád rá, ha gigabites a routered, valamint nem usb3 van a NAS-on.
De megtudod indokolni, hogy letöltéshez és megosztáshoz miért kell neked 2 lemezes? Csak én nem látom értelmét, de attól még biztos van, csak én nem értem.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Van olyan médialejátszó, ami teljesen alapszinten, de erősítőként viselkedik? Szóval rá tudok kötni 5.1-et?
Egyszerűen nem lenne hely a sok doboznak a tévé alatt, valahogy ki kell őket szanálnom.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BBéci
legenda
válasz Warter #31276 üzenetére
Azért, hogy ne egy 200000 forintos laptop legyen folyamatosan bekapcsolva csak a kölcsönzés miatt. A lejátszást változatlanul a médialejátszóhoz USB-n csatlakoztatott merevlemezekről valósítom meg. Annál biztosabb, stabilabb (számomra) nincs.
(#31275) robi-k
Köszi!
A kétlemezes D-Link 25000 Ft, annyit szánok rá, esetleg plusz ötezret, de egy forinttal sem többet.(#31273) cekkk
2 TB tárhely kevés, nagyobb merevlemezt nem veszek, ez az egyik hülyeségem, amiből egyelőre nem engedek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Warter #31278 üzenetére
A laptop mellé még egy netbookot? A NAS elfér az asztal alatt, csendben teszi a dolgát. Mostani laptopomat sem hagyom bekapcsolva, ha elmegyek itthonról.
-
BBéci
legenda
-
robi-k
őstag
A NAS-kon alapban utorrent van, de nagyon sok torrent oldal nem szereti, és nem is engedi. Ezért tesznek fel többen Transmissiont (én nálam is az utorrent az alap, de évek óta a Transmissiont használom).
A Transmission-nál amúgy meg lehet adni több megosztó mappát is, de letölteni csak egy meghatározott mappába lehet (amelyből, ha kész a letöltés, a Transmission ha kell, a filmet át tudja mozgatni egy másik megadott mappába). Én is így használom. -
cekkk
veterán
válasz robi-k #31285 üzenetére
Én amit eddig láttam nas szoftver ott nem volt utorrent Legalább is amikkel én foglalkozom. 3-4 féle elég elterjedt NAS rendszer.
De azt nézem, hogy a buffalo nasokok is a bittorrent nevű kliens az alapértelmezett. synologynál sem az
Melyik nasnál van utorrent?[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Lehet hogy amatőr a megoldás, de olcsó: A DUNE 101 beépített kliense megy 0/24ben /Készenléti módban is működik/ a rádugott 2tb vinyó ext-3-ra formázva sharkoon-ben amiből le van választva egy kis rendszermemória. A pc-n letöltöm a torrent file-t hozzáadom a dune kölcsönző klienséhez és reggelre /kicsi a netem / megvan . mondjuk hálózat ehhez is kell
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az nem jó, mert a NAS-nak a dolgozószobámban kell lennie a laptoppal vezetékes kapcsolatban. Nem formázok másképp merevlemezt csakis NTFS-re. A médialejátszók képtelenek 200-250 egységet kezelni a kliensben, márpedig nálam annyi szokott előfordulni.
Na látod, ugrik az egész a hálózat miatt.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Be lehet állítani, amikor a WIN-es klienssel megnyitod a torrent fájlt, akkor megkérdezi hova szeretnéd menteni, megadod és oda tölti le és onnan is fog seedelni, mindegy neki fizikailag az melyik lemezen van.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Patice
Topikgazda
A laptopodhoz is csak hálózaton tudod csatlakoztatni a NAS-t amúgy, szóval mindenképpen kell legalább egy switch is az irodádba.
Letöltésre egy egylemezes NAS is elég. A többi HDD lóghat USB-n rajta.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
robi-k
őstag
Azért figyelembe kell venni, hogy sok NAS az NTFS lemezeket csak olvassa, de nem ír rájuk. Pl. az általam használt Buffalo sem ír NTFS-re, csak olvas róla. Tehát ha laptoppal töltesz le, és ezután NAS-sal akarsz visszaosztani, akkor ez gondot okozhat.
Más: jövő héten kiugrok Moszkvába céges ügyben, és egyben veszek egy Dune HD Connect lejátszót apósnak szülinapi ajándékba. Kíváncsi vagyok, milyen (elvben nem más, mint összezsugorított TV-102W, de attól valamivel többet tud - pl. van benne microSD foglalat)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest