Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kront

    tag

    szervusztok. másfél éve csatlakoztam ehhez a fórumhoz, mert úgy döntöttem, hogy lecserélem a saját kezűleg épített htpcmet valami ultimate, tökéleteshez közel álló gyári célgépre. hónapról hónapra vártam az új bejelentéseket, néztem nemzetközi teszteket, olvasgattam az orosz és angol fórumokat is, de csak nem akart jönni valami kiforrott, hibátlan vas. és úgy tűnik, ez a helyzet egy ideig még marad, így megunva a várakozást, megvettem az első szembejövő dune 102-est .
    mivel a 102-es ph fóruma tecchalott és itt több 102-es tulaj is van, egy kis segítséget szeretnék kérni a kép és hang beállításhoz. az alábbiak közül mit/mire érdemes kezdetben beállítani? (azután majd tapasztalat alapján úgy is korrigálom.)

    kép kérdések
    video mód: 1080p 50 Hz vagy 1080p 59.94 Hz, vagy Automatikus (EDID)
    képfrekvencia: állandó vagy 24/50/60 Hz
    egyáltalán van bármi hatása ezeknek a beállításnak a lejátszott tartalomra vagy csak a készülék felhasználói felületénél élnek ezek a beállítások?

    hang kérdések
    Bitstream-et küldök tovább, 7.1 csatornára, rábízva az erősítőre a rendberakást. ez így jó lehet? vagy van a dunenek valami sajátossága, ami miatt ez nem jó és vele kellene elvégeztetni a dekódolást?
    max mintavételi frekvencia HDMI kimeneten: 48 Hz vagy 96 Hz vagy 192 Hz legyen?

    környezet
    műsorforrás: teljesen vegyes média anyagok, mint általában mindenkinél, NFS-elt NAS-ról. 3d nincs.
    megjelenítő: full hd plazma, 100 Hz
    erősítő: hm erősítő, minden előforduló kép és hangjelet fogad és szinte mindenfélévé konvertálja is, ha kell.
    hangfalak: házimozi konfiguráció, erősítőről hajtva.

Új hozzászólás Aktív témák