Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szucsi57

    tag

    válasz Mankó #28523 üzenetére

    Az elmúlt héten próbáltam ki először a Med600X3D fullHD3D tulajdonságát és megdöbbenve láttam, hogy óriási különbség van a SBS és OU 3D-k és a teljes HD képes 3D között, ez utóbbi javára. Tisztább a kép és a 3D térélmény is plasztikusabb, kiterjedtebb. Nem kedveltem a 3D-t és a fullHD 3D-t látva, először volt az az érzésem, hogy mégis van ebben a 3D technikában valami szerethető...

    A fullHD 3D azonban kifejezetten megköveteli, hogy a HDMI összeköttetések 1.4 képesek legyenek. Az egyébként kiváló Onkyo TX-SR606-os 1.3-as HDMI-vel szerelt házimozi erősítőm nem képes átvinni ezeket a jeleket, így közvetlenül a TV-hez kötöttem a lejátszót.

    Hálózaton keresztül nem működik a fullHD 3D, a merevlemezt a lejátszó USB portjára kellett csatlakoztatnom.
    Általában a nagyfelbontású hangok lejátszása sem megy hálózaton keresztül. Kimaradozik.

    Megjegyzés: azt figyeltem meg, hogy a TrueHD és DTS-MA annyira elterjedőben van, hogy ha valaki most tervezi lejátszó beszerzését és előrelátó szeretne lenni (már amennyire ez lehetséges), akkor ajánlatos olyan eszközöket beszereznie (szerintem), ami képes a nagyfelbontású hangokat lejátszani, visszaadni. Már csak azért is, mert még idősebbek is észreveszik a minőségi különbséget a normál és a HD hangok között.

Új hozzászólás Aktív témák