Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Digger

    senior tag

    válasz anonym1s #23171 üzenetére

    Nem ismerem a kütyüidet, ezért csak általánosságban válaszolok!
    Vannak lejátszók amik a médiaállományt a hálózaton keresztül közvetlenül megnyitva játszanak és vannak média szerverek (DLNA) amik a uPnP használatával hirdetik magukat és osztják a tartalmakat a hálón levő lejátszóknak. Hozzáteszem, hogy a lejátszóeszközök is ugyanígy hirdetik magukat a hálón a uPnP-vel. Ezért lehet például a tv-re küldeni lejátszásra egy filmet Windows alól a MédiaPlayer-el. Egyértelmű, hogy az állományokat közvetlenül lejátszó kütyüknek nincs szükségük a DLNA molyolására, ezért ők ilyen szempontból sokkal gyorsabbak.
    A DLNA a működéshez egy SQL adatbázist épít magának ami időigényes lehet! Jellegzetesen sok időt fog igénybe venni az adatbázis felépítése, ha nagyméretű zenekönyvtár is van a táradban. A rengeteg viszonylag kisméretű MP3 állomány rengeteg bejegyzéssel jár és ezért tart sokáig. Ha a DLNA munkakönyvtárra rá tudsz nézni amikor építi az adatbázist, látni fogod ahogy egyre nő az adatbázis mérete. Ez akár több gigabyte is lehet. A DLNA szervernek meg szokás mutatni, hogy hol találhatóak a különféle médiatartalmak és általában azt is be lehet állítani, hogy milyen esetben kezdje frissíteni vagy újraépíteni az adatbázist. Ha egyszer lesz türelmed kivárni a végét, akkor elvileg már nem fog sokáig molyolni vele!
    Ha pedig neked nincs is szükséged a DLNA szerverre, illetve szolgáltatásaira, akkor le kell állítani a WD-ben! Biztosan van neki valamilyen módja.

Új hozzászólás Aktív témák