-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Patice #13199 üzenetére
Többször, hosszasan vizsgáltam a képét (SIM2 C3X+Stewart) és a hangját (Meridian DSP5200), OPPO 95-höz hasonlítottam és határozottan jónak találtam. Viszont ár/érték arányát nézve inkább OPPO 93-at vennék, ami 3D-vel többet is tud.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Ed Parker #13202 üzenetére
Pontosan. 55" felett, nem is beszélve a vetítő+vászon párosról, ebben az esetben már nagyon figyelni kell, hogy mit veszünk, hiszen utóbbinál egészen nagy különbségek látszanak. Mondjuk hülyén is nézne ki egy középkategóriás vetítő+vászon összeállítást (kb 700k) alacsony kategóriás lejátszóval etetni. Ennek ellenére sokan megteszik, ez kb olyan, mint amikor sírnak a 24p és a dts hiánya miatt a 250k-s tévéknél, mikor kiválthatná a belső fosplayert egy (akár) 10k-s médialejátszóval.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az otthoni szórakoztató rendszerem frissítésében gondolkodom. Funkciókat tekintve meg kellene oldani az adataink archiválását, kellene egy használható médialejátszó, és szerencsére a lakás több pontján is van TV, amiken a tartalmakat szeretnénk nézni. És persze használható torrentkliens is elférne, hogy ne pörögjön a PC fölöslegesen...
Az eddigi web-fürkészés eredményeként egy Popcorn A300 lenne a befutó, valami nagy és halk vinyóval. Ha jól gondolom, akkor ez minden formátumot megeszik, a vinyóján lévő adatokat NAS-ként funkcionálva meg tudja osztani a többi TV-vel, és ha kell eléri róla a tartalmakat a PC is. Árban is olcsóbban jönnék ki, mert egy kis otthoni NAS 40-50k körül van, egy alap médialejátszó, meg legalább egy 20-as... Vinyó meg mindkét megoldás esetén kell...
Valóban így van? Másik fontos kérdés, hogy a cucc a hálóban lenne, és éjszaka is futna rajta adott esetben torrent, így fontos, hogy hangtalan legyen...
Ha esetleg van más tipp is, azt is szívesen fogadom...
-
kisgyerek85
senior tag
-
Toobee
veterán
válasz liquidmoon #13209 üzenetére
Nem ismerem ezt a NAS-t, de gyanús, hogy a sok sok torrent futtatása közben, BD50 streameléssel egy időben, meg mondjuk még más eszközről felhőn keresztül szinkronizálás esetén, meghal a technika. Én ezt venném a helyedben.
-
ezredes
csendes tag
Sziasztok!
A Egreat EG-R6C és a EG-3d100 között a különbség, annyi hogy előbbi nem tudja a 3d-s filmeket(3d-s mkv, iso) lejátszani míg utóbbi: igen?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz ezredes #13215 üzenetére
Ott van a speedshop leírásában
2D to 3D konverter, Egreat EG-3D100
Az Egreat EG-3D100 segítségével hagyományos 2D média lejátszó vagy házimoziból kimenő képet alakítja át 3D képre. Az eszközt a médialejátszó és a TV közé kell csatlakoztatni, így tudja átkonvertálni a megjelenített 2D adást 3D-re. Az értékesítési csomagban kettő darab kék-piros szemüveg található.Bizonyos 3D funkciók (P3D, SBS-H, L/R 3D) csak a 3D televíziókon használhatóak ki, a hagyományos 2D TV-ken nem. Részletes ismertető a készülékhez mellékelt magyar nyelvű útmutatóban olvasható!
-
ezredes
csendes tag
válasz kisgyerek85 #13216 üzenetére
hm. igen, de csak egy kiragadott részlet, nem?
meg ettől még a r6c-hez nincs odaírva a 3d... -
BBéci
legenda
válasz kisgyerek85 #13216 üzenetére
Szerintem az egy forintot nem ér. Ha olyan mint amit a 3D tévékbe, lejátszókba építenek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kisgyerek85
senior tag
-
ezredes
csendes tag
válasz kisgyerek85 #13219 üzenetére
#13213:...
Én a r6c-nél seholn nem látom hogy 3d-t lejátszana...
De +miért pont kínából??? itthoni webshopból nem jó??? -
ezredes
csendes tag
válasz kisgyerek85 #13221 üzenetére
Köszi a felvilágosítás...
Igen, természetesen ha már veszek valami lejátszót, akkor az játssza már le
a bd-iso 3d-ket is...Így ha már az r6c kilőve, akkor mi van helyette???
-
ezredes
csendes tag
válasz kisgyerek85 #13223 üzenetére
hát megnéztem a futeko oldalt de hát ott 180$, arra jön 10%vám, serre 27%áfa...=60.000Ft
Ebben a kategóriában meg már az itthoni webshopokban is kapni... vagy tévedek?
http://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/egreat/eg-s900-3d-p48149006/vagy
http://www.arukereso.hu/Jump.php?ProductAttributeId=95157277&ProductType=p&Price=25.4&pp=cf283ffd39a765608d3c0634b0bdc594 -
kisgyerek85
senior tag
válasz ezredes #13224 üzenetére
Én épp ezért rendeltem anno onnan, mert angliai cég. Így nincs vám se áfa.
Ekkor még itthon csak az Xtreamer Prodigy volt kapható amiről nagyon sok negatív vélemény volt.
Most már van több lejátszó amit itthon is meg lehet vásárolni
Fent említett Prodigy
Az említett egreat
Asus O play Pro
Evolve Infinity 3Dén ezekről tudok.
-
Peak
addikt
nemide
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
kirkri
addikt
válasz ezredes #13224 üzenetére
Ha drága lejátszót szeretnél venni, akkor mindenképp EU-n belülről vedd, mert egy ilyen kategóriájú lejátszó biztosan megakad a vámon.
Himedia 900B Futeko-tól, Egreat R300 innen. Olcsóbb lejátszót érdemesebb Kínából, mert nagy esély van rá, hogy nem fogják meg a vámosok.
Én mindkét belinkelt céggel sokat leveleztem, mielőtt végül az Egreat lett a nyerő. Mindkettő megbízható cég.
Én a belső HDD-s példányokra koncentráltam, ezért linkeltem ilyeneket. Ha neked nem fontos a belső HDD, akkor az olcsóbb (pl Himedia 900A).
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kezdő
senior tag
Na volt egy kis időm nyomkodni az Egreat R6S Pro lejátszómat.
Még mindig azt mondom, hogy ennyi pénzért zseniális.A román fw van rajta (van magyar nyelv). Rengeteg plusz online szolgáltatás kerül ezáltal a készülékbe, igaz én egyet tartok csak értelmesnek, az viszont nekem megéri:
OneHD. Itt több stílusban (külön csatornák), általában igen jó minőségben mennek koncertfelvételek, illetve klipek.Láttam pár hsz-el ezelőtt, hogy a DLNA kérdés volt.
Egy Windows Phone 7 készülékem van (HTC Radar), gond nélkül játszotta róla a képeket, zenéket, videókat a gyári DLNA klienssel, illetve egy Androidos Motorola Defy+ kezelése is gördülékenyen ment. (a telefonról a HD videók akadoztak, de ezt a G-s wifi számlájára írom)Kérdés Egreat R6S tulajokhoz:
Nektek nem forrósodik kegyetlenül a lejátszó? Az enyém szinte érinthetetlenül forró 20-30 perc után.
Ez egy kicsit aggaszt, mert most tervezek a SATA portjára kötni egy 3,5 colos SATA vinyót amit elméletileg ő lát el táppal. Vinyó nélkül is tüzes a kicsike, remélem a plusz terheléstől nem fog elolvadni. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz kirkri #13234 üzenetére
Így mindjárt más. Külső merevlemezeimet eSATA házakba tettem, de nem mindig azzal kötöm össze, mert éppen a kapcsolóáram hiánya miatt nem állnak le a laptoppal együtt.
-
kezdő
senior tag
Beszarás miket tud ez a cucc.
Simán kezel egy 500GB-os 3,5 colos vinyót úgy, hogy ő látja el táppal.
Egy hátránya van ennek az USB-s megoldásokkal szemben, hogy a számítógépre nem tudom rákötni, csak hálózaton keresztül érem el.
Itt jön a feketeleves, mivel nálam csak vezeték nélküli hálózat üzemel, abból is az elavult G-s szabvány, azaz wifiről-wifire max 1,2 MB/s sebességet tudok elérni. Már rendelem is az N-es routert.Ami még kicsit zavar, hogy kérdés nélkül teleszemeteli a vinyót/pendrive-ot mindenféle szírszar fájlal....
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Igen, itt másról van szó, nem eSata-s házról. Tulajdonképpen pont ugyanaz a kábelezés van kivezetve, mint amivel a számítógépbe belső HDD-ként beszereled a HDD-t.
És egy kicsit más. Mennek össze a médialejátszók:
Nekem saccperkábé ilyen hardverrel szerelt táblám van (Concorde 9.7IPS), röccenés nélkül viszi az 1080p videókat is, HDMI kimeneten is.
Ja, és a 4-es droid miatt tulajdonképpen egy teljesértékű netezős, angrybirdezős gép.
Most látom, ez nagyonnagyon dúrva. Olyan, mint egy pendrive, de nem a gépbe dugod, hanem rögtön a tévébe. A másik végébe USB-s wireless egér+bill kombót, vagy USB hubot, másik USB-n kapja a tápot, van benne wifi, beszarsz.
Mégegy dolog. Ezt a ketyerét beledugom bármelyik legbambább tévébe, teljesértékű fullos okostévé lesz belőle, alig 20ezer forintból.Nemsokára jönnek a mégcombosabb hardverek, másik topicban láttam már androidos nemtudommirejó gépet, 100 dollár körüli áron, négymagos Tegra3-al szerelve.
[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
válasz betyarr #13236 üzenetére
Használhatod NAS-ként, de, hogy kívülről el lehet-e érni az jó kérdés. Én kívülről csak a torrent részét használom Transmission kliensen keresztül.
Szerver alatt mire gondolsz? Igazság szerint azért be kell látnunk, hogy ez alapjában véve egy médialejátszó némi extrával ellátva.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Érdekes, hogy az R300 rendelkezik egy ilyen SATA kivezetéssel is, azonban a belső HDD-t és az erre a kivezetésre csatlakoztatott HDD-t egyszerre nem látja. Tegnap arra gondoltam, hogy a Popcorn lejátszómon lévő meséket klónozom az Egreat lejátszóra ilyen egyszerű módon, de sajnos csalódnom kellett. Először azt hittem, hogy csak az ext3 formátumot nem szereti az Egreat, de aztán rá kellett jönnöm, hogy az NTFS-re formázott winyót sem "látja" addig, amíg a belső HDD benne van a lejátszóban.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kiki22
senior tag
Köszi mindenkinek.Jo gyors ez a kínai posta w2comptol rendeltem 17. -én ma megjött a csomag .Measy x5 eddig jól szuperál.
-
kezdő
senior tag
Na kicsit szórakoztam most vele.
Elöljáróban annyit, hogy minden eszközöm G-s wifin van.
Hálózatban is teljesen penge a cucc.UPNP: ilyenkor csak a Windows Media Player lejátszási listáján lévő fájlokat látja és magának a programnak is futnia kell.
Hálózat: érdekes, hogy nem a hálózat jelszavát kell megadni (a gépek közöttire gondolok, nem a wifiére) hanem az adott gépnek a Windows felhasználónevét és jelszavát. Viszont amint ezt megadjuk onnantól kezdve minden megosztott fájlt lát. (Windows 7 esetén a megosztás pofon egyszerű: jobb katt a kívánt mappán-->megosztás ezzel-->Otthon) ekkor mindent lejátszik úgy, mintha a saját vinyóján lenne.
A lejátszó is tud kvázi fájlszerverként működni, a notebookomon simán látom a vincseszterén lévő fájlokat, lejátszani, másolni, stb. is tudom őket.NFS: ennek a használatára még nem jöttem rá. A Network File System rövidítése, szerintem nekem erre nem lesz szükségem.
betyarr:
Az online tartalmakra gondolsz?
rengeteg csatorna megjelenik, de nekem sokra azt írja, hogy nem lejátszható. Nem próbáltam mindet. Egy biztos, a TV előfizetést nem helyettesíti, már akinek szüksége van az olyasféle tartalomra.[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
Két custom FW elérhető a szerkezethez, neked melyik van fent?
xEgreat-III-2.1.6.0-by-CSv1.9a-DMD-XLCZ4.1.7z
illetve
xEgreat-III-R200S-R300-2.5.6.0-by-CSv2.0-DMD-XLCZ4.5.7z
Nekem a lejátszó az elsővel érkezett, azonban a kezdeti problémák után (nem ismerte fel belsőnek a rácsatlakoztatott HDD-t, illetve a Transmission sem látott csak 200MB szabad helyet a torrenteknek) lecseréltem a másodikra. Mivel ahogy írtam tegnap más jellegű Transmission problémák léptek fel (eltűnnek időnként torrentek a kliensből) így visszatettem az elsőt.
Mivel már mindkettőt kitapasztaltam, így állíthatom, hogy mindkettő elég bug-os. :-)Viszont az első sokkal gyorsabb. (és az időjárást is csak ezen lehet beállítani, hogy ne állandóan Pekinget mutassa)
Azonban amit megfigyeltem, hogy a gyári beállítást hiába nyomja meg az ember, az előzőleg beállított opciók nagy része nem áll vissza alapra. Illetve sokszor a hálózatnál hiába állítok át valamit, nem lép életbe csak akkor, ha nyomok egy visszaállítást a gyári beállításokra.
Összességében nekem kicsit"kínai" a lejátszó. Van összehasonlítási alapom a Popcorn-al és ott ilyen rejtélyes dolgok nincsenek. Annak is vannak hibái, de annál nem tapasztaltam ilyet, hogy egyik pillanatban megy valami, másikban meg nem és közben nem állítottam el semmit. Lehet, hogy a gyári SW használatával nem lennének ilyen gondok és csak a custom SW az oka a sok szívásnak, de sajnos a gyári nem tartalmaz Transmissiont, ami nekem elengedhetetlen.
Azt eset meg tudja mondani valaki, hogy mi az FTP felhasználói név/jelszó az Egreat lejátszóknál? Ezt nem említik sehol, azonban ha be akarok lépni FTP-n keresztül, akkor kéri.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz kirkri #13245 üzenetére
Ami ezzel az SW-vel bosszantó, az az, hogy factory reset, illetve HDD formázás után szépen megy a Transmission. Majd kikapcsolom a készüléket és rögtön visszakapcsolom, de ekkor már a következő hibaüzenet fogad a Transmission-ben:
Could not connect to tracker.
A másik SW ilyenkor véletlenszerűen kitöröl néhány torrentet.
Nem szereti ez a lejátszó a kikapcsolást...
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Ezzel én is szívtam, lásd feljebb. Nem látja a HDD-t rendesen a Transmission. Ha sikerül normálisan leformáznia a HDD-t, akkor az útvonal is rendben lesz és fog menni a letöltés. (nekem itt történt az első SW csere)
Én hiába írtam át a kódot, nem töltötte be.
Szerk: Javaslom sokat használni a gyári visszaállítás menüpontot, mint írtam, sokszor olyan, mintha csak ezzel léptetné érvénybe a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest