Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bocsek

    aktív tag

    válasz Sunsetjoy #3266 üzenetére

    "Szerintem szutyi gépet összerakni egy lendülettel talán drágább... nem sokkal, de az. Hiszen a gép mellé még kell egy router is, ugye ;] "
    Nem feltétlenül drágább, de macerásabb, router pedig nem kell ha raksz a gépbe több hálókártyát. Ugyanis több hálókártyával meg lehet oldani a route-olást.

    "konkrétan usb-s külső táras winchester kell hozzá, vagy mondjuk elég egy két kábelből álló összekötés is (egy a tápkábel, egy meg az IDE-USB kábel)? Jelenleg van egy ilyenem, hurcolászós 80gb-os mellé"
    Sejtem mire gondolsz, a lényeg az, ha olyan a megoldásod, hogy USB-re rá tudod dugni a winyót, akkor működik vele.

    "Vagy csak az a lényeg, hogy linuxot kell felrakni arra a vinyóra, hogy lehessen moddolni a linuxot rajta?"
    Az ASUS WL-500GP esetében maga az oprendszer az a router flash memóriájában van, ami kemény 4MB. Azért kell particionálni a winyódra egy 1-2GB-os részt, hogy a számodra szükséges programokat oda telepítse a rendszer, ne a 4MB-ra, ami ugyebár elég szűkös megoldás. Én erre egy 2GB-os pendrive-ot használok, azon van a swap, ami 512Mega, illetve a maradék részre települnek a programok. A külső winyóra csak töltögetni fog a torrent nálam, így nem fog megzakkanni a routeren az oprendszer, ha a winyót el akarom vinni, mert a programok a pendrive-on vannak.

    "Van egy rendszergizdai szakmám, talán boldogulok vele:)"
    Nem akarlak megbántani, de ha tényleg ez a szakmád, és értesz is hozzá, akkor lehet nem tetted volna fel ezeket a kérdéseket, főleg, ha beleolvastál a fórumba..

    "Általában hardveres-szoftveres témát körbejárom, tájékozódom, mielőtt beleugrok."
    Helyes! :R

    Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel, megpróbálunk rá válaszolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák