- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DLDKox
aktív tag
Szép napot !
Lecserélésre kerül nálam is az Asus WL-500 gp v1. Remélem az RT-N16 is hasonlóan jó szolgálatot fog tenni nálam. Ma rendeltem meg és Csütörtökön hozom el. Majd beszámolok a fejleményekről.
-
FixY67
senior tag
Ez egyre izgalmasabb... Visszaraktam a DD-WRT-t, mert vannak hiányosságai a gyári cuccnak, amivel nem tudok együttélni. (pl. lokális DNS hiánya)
E pillanatban so so, rendben lévőnek tűnik a wifi.
Most a big helyett a std-t raktam fel, a 40-es helyett csak 20MHz-es sávszélt foglalva, a legforgalmasabbnak tűnő 6-os csatornára állítva. Utóbbi tippet valahol a DD-WRT fórumán találtam és roppant hálás lennék, ha valaki elmagyarázná, mi jelentősége van a csatornaválasztásnak...
(én eddig abban a hitben éltem, hogy a csatornát lehetőleg úgy kell kiválasztani, hogy azon és +/-1 csatornán lehetőleg ne legyen a közelben más router)Viszont valamiért nem működik az "unbridged" beállítással, nem tudom külön lan-ként kezelni a wifi-t.
...
-
DaeMonS
tag
válasz Speederer #597 üzenetére
az ftp azert lenne jo userhez rendelve mert igy tudok guest usert hasznalni,vagy baratoknak megadni barmit..nyilvan nem latnak az en adataimba..ezt melyik config fileban tudom allitgatni?
eltudnand magyarazni a torrent telepiteset ill beallitasat reszletesen? transmission telepites, conf filok, ilyesmi
-
zbory
tag
na nekem is megvan a router, de nem nagyon akar felmenni a netre. eddig egyszer csatlakozott, de azóta csak ezeket írja:
No response from the remote server.
You have set the wrong dynamic or static IP address for your RT-N16.
Your PPPoE or PPTP authentification failed.az a WANos detektálás meg semmit nem talál
mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw
-
FixY67
senior tag
-
zbory
tag
hát úgy tűnik én is elmondhattam a szükséges számú szítok szót, mert az éjszaka alatt megintcsak felkóricált a netre. nagyon remélem, hogy nem kell ezt minden kapcsolódásnál eljátszani.
If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw
-
DaeMonS
tag
nos, eletrebirtam ddwrt alatt a transmissiont, bar meg a config nem tokeletes, ha tudja vki hol lehet bealltiani hogy _import, _incomplete _complete szerint mentsen az szoljon ,koszi
a sambaval en is kuzdok:
service samba statusSamba version 2.2.12
Service uid gid pid machine
----------------------------------------------Failed to open byte range locking database
ERROR: Failed to initialise locking database
Can't initialise locking module - exitingsegitsetek,hogyan birtatok eletre?
-
khorvat
senior tag
Hi!
Meglevo tulajoktol kerdeznem hogy megfelelo HDD Rack eseten milyen hattertar meret hatarokkal kell szamolni ha van ilyen, konkretan pl. az 1TB WD Caviar Green WD10EARS 64MB SATA2 tipusu vinyoval jol el lesznek-e majd parban?
-
FixY67
senior tag
Ábrándoztam egy sort
Láttam valahol egy írást, hogy nvram változóban beállítható +1 boot eszköz. Ezzel (állítólag) el lehet érni, hogy egy USB-re aggatott diszkről vagy pl. CF kártyáról bootoljon a rendszer. Próbálkozott valaki ilyennel?...
-
FixY67
senior tag
Hm... nézelődtem kicsit az asus.com fórumán. Háááááááát... azt hiszem, kidobott pénz, amit a routerbe fektettem. Az asustól nem várható, hogy valami normális firmware-rel jöjjön ki, a jelenlegi meg hát... izé... (nekem csak a lokális DNS funkció hiányzik belőle, de ahogy látom, sokaknak meggyűlt a baja vele)
DD-WRT egy bizonyos pontig használható, de teli van bugokkal - együtt lehet velük élni, de bosszantóak.
OpenWRT - ahogy elnézem, örülhetünk, ha jövőre lesz belőle valami.
Oleg ugyanitt tart.
Tomato? Tomatoból ráadásul valami külön elágazott darab kell, ha az USB-t is használni szeretném. Egyéb?
Hát nagyon szomorú vagyok......
-
Speederer
senior tag
[ Szerkesztve ]
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
FixY67
senior tag
válasz Speederer #615 üzenetére
Köszi, lehet, hogy megnézem.
Kérdés: van-e benne
- önállóan konfigurálható/paraméterezhető dnsmasq?
- ssh?
- static routing?
- valami olyan, mint openwrt-n és linuxokon a netstat-nat? (amivel meg tudom nézni, melyik kliens hova kapcsolódik?
- tud-e "on demand" kapcsolódni pppoe-n? (magyarán ha szükség van rá, felmászik a netre, de x idő üresjárat után bontja a WAN-t)Ezek közül az utolsó kettő hiányzik a dd-wrt-ből
...
-
zbory
tag
Jan 1 00:04:09 (none) daemon.warn pppd[1903]: Timeout waiting for PADO packets
Jan 1 00:04:09 (none) daemon.err pppd[1903]: Unable to complete PPPoE Discoveryez mond valakinek valamit? mert miután eldobja a netet (amit túl gyakran csinál) hosszú ideig nem tud visszakapcsolódni és ezt nyomatja szorgosan a logba
-
FixY67
senior tag
válasz Speederer #618 üzenetére
Köszi szépen! Ez így már közelít.
A 4. pontban arra gondolok, hogy openwrt-n a parancssorban beírva a netstat-nat parancsot, kapsz egy nagyjából a netstat -ut kimenetére emlékeztető listát, de ebben azok a kapcsolatok szerepelnek, amit a LAN-on lógó kliensek létesítettek a neten lévő szerverekkel.
Szóval a routeren szeretném látni, hogy kivel kommunikálnak a gépeim....
-
FixY67
senior tag
Apropo demand... Tegnap éjjel rájöttem: csak bontani nem tudja a kapcsolatot a dd-wrt.
Lefekvéskor disconnect, majd notebook kikapcs. Két órával később felébredtem, nem bírtam elaludni, mobilról ránéztem a netre és legnagyobb meglepetésemre simán felcsatlakozott.
Azért a tomato-t még megnézem. De lehet, hogy csak holnap....
-
Speederer
senior tag
Sose értettem miért jó ha csak akkor van online, ha éppen használni is akarod. Menjen csak mindig, aztán nincs rá gond, nem?
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
FixY67
senior tag
válasz #95590400 #623 üzenetére
Szeretném, ha a router DNS-e nem csak az internetes nevekről, címekről tudna, hanem a LAN gépeiről is, tetézve mindezt azzal, hogy bizonyos esetekben egy belső DNS-től kérdezzen. Leírva elég bonyolult, gyakorlatban a dnsmasq két opciójára van szükség:
-y (valójában ez opcionális, csak az a lényeg, hogy a /etc/hosts tartalmát is képes legyen a szerver visszaadni a kliensek felé)
--server - ez viszont nagyon fontos számomra. Ezzel tudom elérni, hogy a belső, virtuális gépekkel dolgozó (virtuális) szerveremtől is tudjon kérdezősködni, az internetes DNS-ekkel párhuzamosan.Ennél egyszerűbben nem tudom.
...
-
vargalex
félisten
-
FixY67
senior tag
válasz vargalex #628 üzenetére
Tudom, most azzal megy a routerem, ezért értetlenkedek.
Egyetlen komoly bajom vele, hogy nem dobja el a wan-t, ha nincs forgalom. Picivel kevésbé komoly a netstat-nat hiánya, és csak szépséghiba, hogy ipkg+jffs ugyan van, de az ipkg gyakorlatilag használhatatlan, nomeg a parancsok nagyrésze hiba esetén egy szót sem szól, csak visszadobja a promptot....
-
ecaddict
senior tag
Új fewgets verzió.
Tartalmaz néhány javítást+újdonság a forgalmi grafikon.
Infó/letöltés: Link### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
DaeMonS
tag
az eredeti asus fw 9.9.3.7 nalam jobban mukodik mint a ddwrt :S
szepen megy mukodik, es a nas funkciok is szepen muzsikalnak,samba is...amit nem sikerult ddwrt alatt eletrebirni..
Nem tudja valaki hogy az eredeti asus fwben talalhato rtorrentet hol lehet configolni? letoltesi konyvtar iyesmi? -
FixY67
senior tag
Vajon ez érdekes lehet az RN-N16 tulajdonosok számára?
...
-
FixY67
senior tag
válasz vargalex #635 üzenetére
Nem akarom egyelőre felrakni. Csak jeleztem, hátha mást is érdekel a fejlődés.
Örülnék, ha lenne végre egy működőképes openwrt erre a dobozra, mert egyre nehezebben viselem a megszokott környezet hiányát, de hogy komplett rendszert legyártsak... Abba nem mernék belevágni (okulva a wl500gp-mel történtekből )...
-
norbszt
tag
sziasztok
Egész nap a fórumokat olvastam valami firmware-t kerestem a routeremre ami asus rt-n13u torrentezni szeretnék vele csak ezt találtam ftp://www.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/02-23-10-r13972/Asus-RTN13U/ és nem tudom rátenni a routere segítsetek már vagy ezt nem lehet rátenni egyszerűen nem tudom rátenni próbáltam Firmware Restoration végig csinálja aztán szerintem újra indul és kész nem csinál semmit csak villognak a ledek aztán csak úgy működik újból ha vissza tolom a gyári fw-t ki hagyok valamit vagy valamit rosszul csinálok.
segítsetek! -
FixY67
senior tag
-
FixY67
senior tag
Ja... sorry... azt már nem olvastam el. Eszembe nem jutott, hogy valaki az N16 topic-jában más routerhez keres anyagot.
---
Viszont az N13-ra azt írja, hogy not supported... N13U-t meg nem is említ.(mentségemre: fél naponta lesem, mikor jön ki valami bővebb DD-WRT, esetleg egy használható OpenWRT N16-ra )
[ Szerkesztve ]
...
-
DaeMonS
tag
hat, ha talalsz ,szolj , kinlodok ezekkel a vackokkal / nem mas munkajat szidom,csak nem megy amit szeretnek.../wrt54gl-emen ddwrt volt, az mindent megscinalt ami kellett...hianyzott a nas funkcio, most ezzel meg pont ezert szenvedek :S
gyari fw- mukodik nas, minden szep,kiv torrentconf...es neha dob egy statikus v dynamikus hibat,es tobbe nem tarcsazz..pppoe-nel..erdekes..valakinel ilyen?
ddwrt-megy szepen, csak nehezkes nas beallitasok, es sshkonfiguralgatas stb
tomato- sokakszerint atomjo, nekem olyan tudalekos kisiskolas jellegevan..alap nas-ami nalam nagyon lassu...ennyi
kovezzetek meg,de eddig a gyari ment a legjobban, 2hibajatol eltekintve / ppoe,torrentconf/
ui; valakinek van infoja arrol hogy probaltak webcamerat ratenni usbs router portra? csak 1 streemet tudna vajon neten kidobni 1 oldalra?
-
CocooN-z
őstag
Hali!
Azt meg lehet oldani a gyári fw vel, hogy a leech/seed külön mappába kerüljön befejezésekor?
Egy buta kérdés: Gondolom a torrent mehet arra a vinyóra amit pl usb-n megosztok nas-ként, és azt más hálózati meghajtóként meg pl csatlakoztatja.
És még egy másik: Az megoldható e -szintén gyári fw vel -, hogy az usb-s "NAS" ként funkcionáló hdd n pl a torrent mappában csak egy bizonyos IP(én) módosíthassak (törlés) ?
üdv
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
törölt tag
-
ecaddict
senior tag
válasz #95590400 #646 üzenetére
Ezt a firmware-t úgy hívják, hogy Oleg. Bár igaz, hogy a régi WL-500gP gyári felületéből indultak ki (kevésbé csili-vili mint a mostani, meg bármelyik másik firmwaré, de funkcióban kb. azt tudja mint a mostani gyári) ill. kivették a butított torrent klienst (ezt külön kell felrakni optware-ből).
Link.
Én már felraktam, de bosszúságomra pont azok nem mennek amik a többi firmware-nél sem (torrent/lighttpd stb megy)...
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
törölt tag
válasz ecaddict #647 üzenetére
hálistennek nem vagyok rászorulva, nekem elég a gyári. szerintem kb. egy hónapja nem is jártam a menüjében.
ha esetleg valaki gyáriban gondolkodik torrenttel, azért egy jó adag torazint készítsen be. nagyon rapszodikus a nas meg a letöltőmester, utóbbinak a kung fuja is szar.
ha meg sok köze nem volt eddig az embernek a linuxhoz, akkor intravénásan adagolhatja magának a dupla adagot.
seedboxnak, nulla hozzáértéssel szerintem öngyi ilyet venni
home server, továbbra is azt mondom. bár most már nas-okat is lehet kapni kicsit drágábban, mint egy itx-es cucc. elég jól el lehet velük torrentezni is.
ha esetleg valaki befürdött a 13u-val, és maradt benne vállakozókedv, jópézér' hajlandó vagyok visszamigrálni .[ Szerkesztve ]
-
DaeMonS
tag
válasz CocooN-z #644 üzenetére
Azt meg lehet oldani a gyári fw vel, hogy a leech/seed külön mappába kerüljön befejezésekor?
nemnyert, csak annyit sikerult beallitanom hogy a sajat progijaval szedi az az adatokat,es pontEgy buta kérdés: Gondolom a torrent mehet arra a vinyóra amit pl usb-n megosztok nas-ként, és azt más hálózati meghajtóként meg pl csatlakoztatja.
igen, mivel a nas megosztas a teljes hddre vonatkozik,nyilvan,csak ide tudod a letoltest is inditaniÉs még egy másik: Az megoldható e -szintén gyári fw vel -, hogy az usb-s "NAS" ként funkcionáló hdd n pl a torrent mappában csak egy bizonyos IP(én) módosíthassak (törlés) ?
a gyari fw, se ddwrt,se tomatoban nem lattam,es nem sikerult jogosultsag szinten beallitasokat vegezni, mint az ftp,az is csak 1 felhasznalonev/jelszo, se konyvtar,se mas felhasznalo/konyvtar beallitasokat nem talaltam sehol,es nem is lattam forumokat olvasva...szoval ez igy eleg gyik...:s
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest