- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabby
tag
válasz Intruder2k5 #2990 üzenetére
Igen, mindkettő külön tápos + nem gagyi keret...
-
zsolt501
nagyúr
válasz Kitakat #3000 üzenetére
Túl sok a router a környezetedben, én lassan pont ezért váltok az 5GHz-et támogató eszközökre, mert lassan pont ezért nem tudok lassan stabilan wifi-n nettezni mert túl sokan vannak vannak a 2,45GHz-s frekvencián, ráadásul ezt a 2,45GHz-t sokkal könnyebben zavarja be bármi pl mobil telefon mikrosütő stb...
Szóval én most fogok váltani mert hasonló problémákkal küzdök.És a vicc hogy nem is a stabil erős wifi-k zavarnak be igazán, hanem azok amik hol látszódik hol nem vagyis elég gyengék ahhoz hogy stabilan elkülöníthetők legyenek a hardverben, mert bizony ezek okozzák a legtöbb problémát.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Kitakat
aktív tag
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #2984 üzenetére
Azért fontos mert így kevesebbet kell gépelni, meg egy pár router már így van beállítva amivel nincs kedvem foglalkozni (remote ssh ilyesmi nincs, user sem ért hozzá).
-
MODERÁTOR
válasz Kitakat #3000 üzenetére
Igen, ez sajnos egy kissé zsúfolt... Nem tudom, hogy esetleg nem próbálkoztál még a TX Power növelésével? Lehetséges, hogy ezzel kicsit el tudna nyomni egy-két hálózatot.
szerk.:
Illetve lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni 20MHz-es sávszélességgel is (8-as, vagy 9-es csatorna), sőt, én még a "G Only"-t is megpróbálnám, mert ilyen zavaros környezetben lehet jobban járnál egy stabil g-s kapcsolattal, mint egy ilyen bizonytalan n-essel![ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #2937 üzenetére
Elég hellyel rendesen mutat script:
/dev/sda2 29.3G 22.2G 5.6G 80% /nasJelek szerint tényleg csak ennek az 5%nak a kigyomlálása kellett/kellene.
Ezt csak ezen a rendszeren tudom megcsinálni, vagy linuxos gépre dugva a tune2fs paranccsal le lehet takarítani róla?Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MODERÁTOR
-
Kitakat
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3007 üzenetére
Szia
Meddig lehet azzal játszani hogy a routernek baja ne legyen????
Radio power 21 re allitottam néztem hogy 400 ig lhetne tolni de ettöl azért parázokKitakat
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Kitakat #3012 üzenetére
"az biztos, hogy egy hardver teljesítményét nem lehet szoftveresen a chip képességei fölé emelni, mert egyszerűen nem képes rá"
by Laca 01221dBm = 125mW
23dBm = 200mW
27dBm = 500mWNem tudom, hogy adott WiFi Chip egyáltalán mekkora teljesítményre képes, de azt tudom, hogy a 200-al semmi problémája nincsen, mert egy ismerősnek arra van állítva, mert a kertben csak így van neki megfelelő jelszint...
-
Kitakat
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3013 üzenetére
Hmm
Köszönöm!
Ebben az a mokás hogy a router a szobámban van a l eröséggel nincsen semmi baj
megavn mind a 5 csik)
Most felttem 21 re a radio powert, de a 3497 es fw val semi problémám nincsen!!!
Ezzel megy tökéletesen.
Majd holnap felteszem valameik frissebbet azt meglátom mit csinál ilyen a radio erösséggelKitakat
[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
válasz Kitakat #3014 üzenetére
Kérdezd meg a fórumban amit korábban linkeltem ha még mindig gond lesz, lehet nem is tudnak róla.
Nem lenne jó egy olyan Oleg release amiben gond van a WiFi-vel.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
vitezlejszlo
őstag
válasz Kitakat #3014 üzenetére
A 40Mhz-et is vedd vissza 20-ra. 40-et olyan helyen szabad csak használni, ahol 100km-es körzetben nincs másik wifi Szóval azt 20-ra. Illetve a képed alapján a G only-t megpróbálnám a 9-es csatornán, ahogy Intruder kollega javasolta.
De tény, hogy szépen körbe vagy lőve :/
17dBm a 100mW, elvileg az a megengedett legnagyobb jelenleg Magyarországon. Ami egy dolog. De minél erősebben tolod, annál nagyobb lesz a lakáson belüli reflexió is, nem biztos, hogy ettől megjavul, de persze egy próbát megér.
Persze csak ha van kedved-időd játszani a rosszabb firmware-rel....
[ Szerkesztve ]
-
Rabby
tag
HDD ügyben semmi javaslat?
Van egyáltalán valaki aki 2db 2,5"-os HDD-vel használja sikeresen a Tomato V079-et? -
MODERÁTOR
Ugyan 2 HDD-vel nem, de 1 HDD + 1 Pendrive-al tegnap is másolgattam a WL-500GP-n, 079-es BT-VPN fw-vel, mivel éppen a Pendrive-ot váltottam ki a kérdéses HDD-vel. Én nem hiszem, hogy ez fw hiba lenne... Azt ugyan nem tudom mi, mert nagyon tápszagú az eset, de mint mondod ez kizárt, így sajnos passzolok.
-
Rabby
tag
válasz Intruder2k5 #3018 üzenetére
Köszi a választ/tapasztalatot/véleményt!
Azért 1db furcsaságról (lehet, hogy csak számomra az) beszámolnék a 2,5"-os keretekkel kapcsolatban:
Eddig bármilyen keretet is próbáltam plusz tápellátással, mindegyik adott egy kis naftát a routernek is!!! Ezalatt azt értem, hogy pl a router kikapcsolása esetén az nem tud teljesen áramtalan állapotba lépni, mivel a HDD viszzatáplál számára még egy kis anyagot.Esetleg ez valakinél jött már elő? Okozhatja ez a bajt? (1db HDD-nél 2 évig semmit nem okozott...)
-
MODERÁTOR
Igen, ezt én is tapasztaltam, és szerintem mindenki más is, aki külső tápos rack-et használ, vagy használt valaha... Maga a jelenség nekem sem túl szimpatikus, különösen mert amikor újraindítom a routert, akkor én azt szeretem úgy megtenni, hogy néhány másodpercre áramtalanítom is közben azt, így pedig egy kábellel többet kell kihúzni belőle. Ettől függetlenül, nem hiszem, hogy bármilyen káros hatása lenne, ha a rack-en lévő táp megfelelő minőségű. Mondjuk halkan jegyzem meg, hogy én már jó ideje nem használok külső tápot a rack-hez, mert simán elviszi a router. Ez így volt WL-500GP-n is, csak egy időben kellett az adapter, amikor a 800mA-es 160-as Samsung HDD volt rajta, na azt nem bírta el, többször elejtette működés közben is. A jelenlegi WD csak 435mA, ezzel semmi gond nincs, és soha nem is volt, amúgy Y kábellel használom, mindkét USB-re rákötve! Ezt persze nem kell biztatásként venni, hogy ne használd a tápot!
[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
Rabby! Vérem!
Ha tudod próbáld ki, hogy fogsz egy USB hubot, ami külső táppal táplált, azt dugod a routerre, es a két hdd-det a saját tápja nélkül dugod az USB hubra, tehát hogy az táplálja meg áramilag. Bár nem olcsó a mutatvány, 4K körül van az MM-ben...
Más:
Uptime 12 days, 19:51:48
Van jelenleg itt olyan, akinek újra indul 3-4 naponta a routere, és rtorrentet használ?
laca
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz vitezlejszlo #3021 üzenetére
Nekem nem indul újra, de jelenleg 213 torrent (~120GB) fut!
Ez persze nem a szokványos állapot, csak próbálkoztam. Mikor pakoltam bele őket, akkor volt, hogy 10-15 torrentet töltött le egy időben, a többi meg seed-ben volt. Mondjuk, hogy azért használni is tudjuk a netet, ezért a sebesség limitálva van, lefelé 1000-1500kbyte/sec, felfelé pedig 80-150kbyte/sec körül.
Néhány napig még marad így, aztán majd visszaállok a standard értékre.
-
sbazsi
veterán
válasz Intruder2k5 #3022 üzenetére
milyen neted van?
nekem upc 25megabit.
és 600/60-ra állítottam. amikor nagyon tölt le, akkor így sem sikerült tallózni a meghajtót.egy kérdés: mi van akkor, ha 2, vagy több vinyót dugok a routerre? (usb hub)
-
MODERÁTOR
-
sbazsi
veterán
válasz Intruder2k5 #3024 üzenetére
és a torrent része hogy üzemel?
Gondolom mindig oda ment, amit beállítok.
és a korábbi torrentek pedig maradnak, ahova eredetileg letöltöttem. -
vitezlejszlo
őstag
válasz Intruder2k5 #3022 üzenetére
Hmm..
Nekem most 46 torrentem van limit nelkul le-fel toltessel. Most kb 5-6 -ot huznak folyamatosan, de wifin netezve nem gaz.
Rtorrentben en a gyari ertekeket hasznaltam, 512/512 le fel ha jol emlekszem...
De nekem attol is ujra tudott indulni, ha hozzaadtam a torrentet
Ellenben a Transmission tokeletesen megy, ott is hozza adok 2-3 file-t egyszerre, van, hogy maga a transmission ilyenkor elszall (optware-es) de ez ritka, a 12 nap alatt kb 2x volt ilyenem. De ez boven belefer
Megvarom a 20 napot, ugy dontottem. Ha jo, akkor elinditom az rtorrentet par file-al. Ha rebootol, akkor nallam az rtorrent a hunyo, de hogy mitol... :/
Lehet, hogy a kulso usb-s hdd keret chipsetetol fuggene, hogy kinel jo kinel nem? De ez is hulyesegnek tunik, hogy az rtorrentel elszall, hat az is csak kernel hivasokon keresztul kommunkal.....
laca
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz vitezlejszlo #3021 üzenetére
A webmonitor miatt szokott nálam restartolni a router, nem a torrent miatt. Mindössze a torrenten látszik meg a dolog, mert az szokott ilyenkor összeomlani.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
MODERÁTOR
-
vitezlejszlo
őstag
válasz aleister #3027 üzenetére
Azt sosem használtam. Ellenben a bandwidth monitort is kikapcsoltam. Bár az azóta történt, hogy az rtorrentet is leállítottam... szóval a kettőt egyszerre csináltam, alapvető hiba
Mindegy, rtorrenetet vissza fogom tenni, meglátjuk, hogy melyik lesz a hunyó... a francba -
MODERÁTOR
válasz vitezlejszlo #3029 üzenetére
Web Usage-ról tudok én is, de a a Bandwidth és az IP Traffic monitoroknak semmi gondja nincsen...
-
zsozso17
tag
Sziasztok
A probléma a következő, leállítottam a routert mert helyileg áthelyeztem. Inditás után megy rendesen minden de az rtorrent nem indul el, azaz elindul mert belépek a felületére, de hibát ír ki.
Ellenőrizem az scgi_port és az scgi_host beállításokat a config.php- ban.
Megtaláltam de nem tudom milyen értéken kellene lenniük.
Valaki esetleg hasonló problémával találkozott? -
zsozso17
tag
válasz Intruder2k5 #3032 üzenetére
Az a baj hgy a putty sem tud csatlakozni a hálózathoz.
Ui.: müködött minden rendesen -
MODERÁTOR
-
zsozso17
tag
válasz Intruder2k5 #3034 üzenetére
Tomato Firmware RAF1.28.8950 MIPSR2_RAF K26 USB VPN-BT
-
MODERÁTOR
-
zsozso17
tag
válasz Intruder2k5 #3036 üzenetére
stop now feliratu a gomb, csak azért kellett volna a putty hogy restartoljam az rtorrentet miután kitöröltem azt a két fájlt amit fentebb írtál. Aztán rájöttem, hogy ujraindítom a routert most jó az rtorrent. De a putty még nem megy, az ssh-nál volt piapa azt kivettem, de így sem jó.
-
MODERÁTOR
-
zsozso17
tag
válasz Intruder2k5 #3038 üzenetére
Most már rájöttem én is a port szám nem volt jó, mert alapba hozta a 22-öt közben meg 2222.
Köszönöm a segítséget -
MODERÁTOR
-
sbazsi
veterán
Tegnap másoltam a routeren lévő vinyóról.
300k/seccel ment.
"kicsit" lassúnak tűnt, ezért kikapcsoltam a torrentet. Rögtön felugrott 3000k/secre.Továbbá a webes felületet nagyon nehézkesen érem el. soxor hibaüzenet, soxor nagyon lassan.
mintha nem bírná a terhelést. pedig 30 alatti torrent van benne, 600/60 sebességgel, összesen max 6 futó torrenttel. -
MODERÁTOR
Akkor ott tényleg valami gond van, mert nálam még torrent mellett is megvan a 4-5MB/sec, anélkül pedig 7 környéke... Bár azt tudjuk, hogy nyilván nem fogunk tudni pont egyforma terheléseket előidézni, amikor össze tudnánk hasonlítani a két rendszert, de üresjáratban 3MB/sec, az nagyon karcsú.
-
sbazsi
veterán
válasz Intruder2k5 #3042 üzenetére
noti hdd, 500 gb, asszem 5400 rpm.
és a mért adat wifi-n keresztül értendő. -
MODERÁTOR
A HDD nem befolyásol semmit, mivel ezt s ebességet minden mai (és az elmúlt tíz évben gyártott) lemez ki tudja szolgálni, de jó esetben még egy pendrive is! A WiFi viszont már annál érdekesebb, és azt sosem szoktam mérvadónak tekinteni, bár személy szerint nem is használom! Addig tehát, amíg nincs kábelen mért eredményed, minden találgatás felesleges!
-
ecaddict
senior tag
Nekem néhány heti futás után a Transmission fogta vissza a routert (LAN-on az NFS másolás sebessége kb. a felére esett), úgy, hogy csak egy kevés seed volt.
Újraindítva a transmission-t kb. ugyanazzal a seed-el minden normál sebességgel ment.Vsz a transmission irreálisan beleeszi magát a memóriába, pl. ezt a parancsot futtatva:
ps -A --sort -rss -o comm,pmem | head61.5%-al vezeti a listát nekem most.
Transmission memória használat részletei, ezekkel kinyerhetők:
cat /proc/$(ps afx | sed -n 's/[^0-9]*\([0-9]*\).*transmission\-daemon.*/\1/p' | /bin/sed -n '1p')/status
cat /proc/$(ps afx | sed -n 's/[^0-9]*\([0-9]*\).*transmission\-daemon.*/\1/p' | /bin/sed -n '1p')/smaps### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
vargalex
félisten
válasz ecaddict #3045 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy az Optware-os build-el nem kerek valami. Nálam a GoFlex-en az utolsó transmission indítás a 2.42-es verzió megjelenésének napján volt, azaz 2011.10.19-én. Folyamatosan megy a seed (napi 30-33 GB), természetesen volt letöltés is. 130 torrent van a listában, összesen 413 GB. A GoFlex-ben ugyan úgy 128 MB RAM van, mint az RT-N16-ban. A parancs kimenete:
[gavarga@GoFlex ~]$ ps -A --sort -rss -o comm,pmem | head
COMMAND %MEM
transmission-da 14.3
minidlna 3.1
sshd 2.1
lighttpd 1.5
bash 1.5
sshd 1.3
smbd 1.0
smbd 0.6
ps 0.6Nyilván ez itt senkit nem vigasztal, csak mint infót írtam. Sajna most nincs lehetőségem OpenWrt alatt megnézni, de érdekes lehet pl., hogy a Tomato-ba fordított verzió mit produkál. Bár elméletben ugye ugyan azt a forrást fordítják minden esetben.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Kelvin
őstag
válasz ecaddict #3045 üzenetére
Csak egy kis infó: Én nem a Tomato-ba fordított verziót használom, mert azzal nagyon hullámzott a letöltés . Külön csomagként pedig teljesen jó és egyenletes.
Nekem 52nap folyamatos megosztás-letöltés után sem vészes a (42 seed).
root@asus:/tmp/home/root# ps -A --sort -rss -o comm,pmem | head
COMMAND %MEM
transmission-da 19.1
transmission-da 19.1
transmission-da 19.1
transmission-da 19.1
init 0.5
dnsmasq 0.4
dropbear 0.4
sh 0.3
ps 0.3NFS is normálisan megy 10-11MB/s
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
ecaddict
senior tag
OK, köszi ez, hasznos infó volt, mert a Tomato is ugyanazt a csomagot használja mint az Oleg (lévén közös a repo).
Lehet valami könyvtárat nem frissítettem és nem is Transmission-el van baj.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
homolai
csendes tag
Sziasztok!
Én is most vettem egy ilyen routert. Az első napok használata után lecseréltem a gyári fw-t, mert gyakorta nem indult el a web ui és nem boldogultam a dlna beállításokkal sem (csak üres "share" könyvtárat láttak az eszközeim, holott mind tele volt cuccal
Most egy szeptemberi shibby fut rajta. A konkrét kérdésem a következő lenne: miért van az, hogy rálátással 3 m-ről egy win7-es n-s laptopról 1800kB/s-el másol a router USB-jén lévő NTFS vinyóra? A csatornát átállítottam "only N"-re, filesharing enabled, Qos disabled, coreusb-, usb2 pipa, storangesupport-, NTFS support pipa, stb.
Mindenképpen muszáj ext3-ra particionálni? Vagy beállítással van gond? (Letöltés, torrent nem futott...)
Előre is köszi a választ!Üdv, homolai
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest