- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
glugi
tag
Sziasztok!
65P legújabb stock firmware, Digi PPOE (korábban TP-link WDR4300 OPENWRT-vel, semmi gond, 60-80 napos uptimeok). Azt vettem észre, hogy néhány weblap esetében, vagy nagyobb peerszámnál elmegy a wifi (5Ghz is) és a PPOE kapcsolat megszakad, a router pedig 3-5 percig nem elérhető. LAN-on minden rendben, szépen másolok terrákat, nem fagy szét a router.
Terhelés alig van, ezt teszteltem is: 6 ubuntu disztrót indítottam el torrenten egyszerre (kb 200 peer, de azt NAS végzi), akkor picit magas volt a Core1. Egyébként csak router feladatokat lát el a cucc. Merre induljak el? Megpróbálom majd megint produkálni és beteszem ide a logot. -
Tempes
tag
Sziasztok. Asus ac68p router beállításában kérnék segítséget teljesen kezdő szinten.
A hiba a következő. Eddig a szolgaltato (volt UPC) routeret használtam ami egyben modem is, de mivel ezen nem volt usb váltanék sajátra. A modemet bridge modba tettem. A routert csatlakoztattam, azonban valamiért közvetlen mellette is csak kb az eddigi 400 Mbps wi-fi helyett 5GHz 180 Mbps míg 2,4Ghz 80 Mbps sebességű. Vezetéken jönn a közel 500 szóval az oké. Mi lehet a gond ? -
Tempes
tag
Ha megmondod hogy nézem meg megmondom. De családi házról van szó. És a környéken nem is látok másik wi-fi eszközt.
-
félisten
Akkor valószínűleg nem ezzel lesz gond. Amúgy windowsos notebookon Acrylic, InSSIDer, Androidon valamelyik a milliónyi Wifi Analyzer közül a megfelelő alkalmazás.
Melyik csatornát használod? Milyen frekvenciatartománnyal?
Bár ez már inkább a wifis topic témája...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Tempes
tag
-
félisten
Várjunk csak!
Itt valami nagyon nem stimmel. Eleve azt írtad, hogy vezetéken jön a névleges sebesség -- tehát akkor most jön az, csak éppen nem a routeren által?
Azt kéne ellenőrizni, hogy a HGW-re, illetve a routerre kötött eszközök milyen publikus IP-címet látnak. Esetleg lehetne csereberélni a portok között, hogy az nem javít-e a helyzeten.
QoS nincs eetleg bekapcsolva a routeren?
Hirtelen ezek jutnak az eszembe.
MaCS
-
félisten
Azt tudod ugye, hogy a két ágad nem azonos hálózaton van?
Már feltéve, hogy tényleg bridge-ben van a HGW, amit én azért változatlanul ellenőriznék...
De a jelenséget nem értem.
Kábelhiba nem valószínű, mert nem 90 Mbps-nál áll meg a tudomány. Vezetéken mennyi az a lassabb?
MaCS
-
Tempes
tag
válasz MaCS_70 #7759 üzenetére
Biztos hogy bridge mód azt ellenőriztem. Kb 4x lassabb mint szokott.
Akkor hogy is kellene csatlakoztatni. A modem és a számítógép egy szobában vannak a lakás egyik végében a routert meg a ház közepén van pont azért hogy jó legyen a wi-fi lefedettség. A kábel csatornában nem fér el még 1 LAN kábel ezért nem vezetem vissza a routerbol s szamitogephez hanem egyből a modembol. Az nekem nem baj hogy a számítógép másik hálózaton van. -
félisten
Feltételezve, hogy a kábelezés rendben van, az lehet még érdekes, hogy ha a routered csak AP-ként működik, akkor is ilyen lassú-e.
Amúgy ez egy normálisabb felállás lenne, mert ez így, őszintén szólva, eléggé ellenjavallott, faramuci megoldás.
Tehát volt-e olyan állapot, amikor a szolgáltató eszköz még a router feladatát is ellátta, és az Asus rendes sebességgel teljesített AP-ként.
Eleve: mi okból tetetted át a szolgáltatói eszközt bridge-be, ha több eszközt (gyakorlatilag hálózatot) is csatlakoztatsz hozzá?
MaCS
-
woodworm
veterán
válasz MaCS_70 #7761 üzenetére
Nincs ebben semmi faramuci. A upc modemeknél a bridge módhoz nincs dedikált lan port, a switch továbbra is működik, akár 3 független kapcsolat is létrehozható.
(#7763) Tempes
Ezelőtt az ac65p-vel mérted a gyorsabb wifi sebességet vagy a CB-vel? Az ac65p router vagy AP módban volt?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz woodworm #7764 üzenetére
Igen, erre is írtam, hogy eléggé faramuci, hogy a saját routert és a PC-t külön hálózatra tette. Persze vannak is erre valós igények, de azokkal általában tisztában szoktak lenni a felhasználók.
Ilyen esetekben meg nem lenne meglepő, ha az lenne a panasz hogy az eszközök nem látják a PC-t -- ami történetesen az internet egy másik sarkát jelenti.
Vagy van esetleg valami logikai összeköttetés a dobozon belül?
MaCS
-
félisten
Amúgy itt a PH-n kaptam azt a tanácsot is hogy hagyjam a fenébe a connect boxot és azt csak bridge módban használjam.
De Te nem ezt tetted! A router szempontjából valóban ezt hajtottad végre (és én változatlanul nem értem, hogy mi volt a sebességcsökkenés oka), de a másik LAN portra dugott PC-nek már semmi köze nem volt a routeredhez, és azt a UPC-szolgáltatás sajátosságai alapján egy teljesen különböző kapcsolaton direktben tetted ki az internetre!
MaCS
-
Tempes
tag
Ha a routerre csatlakoztatott HDD-ről szeretnék filmet lejátszani apple TV-n keresztül ezen [kép] a beállításon kívül kell még valamit csinálnom?
-
Veron
addikt
Vettem egy AC65P routert, de a wifi lefedettsége csalódást keltő. Tudom, OpenWRTvel jobb lesz, ki fogom próbálni. Viszont szerintem két eszköz kellene, hogy a felső szintet is megfelelően lefedje 5GHz hálózattal.
Az AC65P nem tud AiMesht ha jól tudom. Létezik ajánlott konnektorba dugható, AP módban is használható extender, amit Gb Etherneten tudnék a routerhez csatlakoztatni?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Topikgazda
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
1000/1000-es Telekomos net mellé keresek routert 15-20eFt körül, ami IGMP képes.
A HGW egyik portjára szeretném kötni AP módban, illetve egy STB lenne rákötve kábelen.Az IGMP, a jelerősség és a stabilitás lenne a legfontosabb, sőt igazából, ha nem birkózik meg a gigabittel az nem gond, csak az előbbiekben legyen jó.
AC57U v3-at néztem, de nem tudom a v3 milyen lett. Olvastam, hogy többen az AC1200GU-t ajánljátok és itt-ott még épp találtam elérhetőt 22-23eFt körül, de kell ez? AC65P, ami már 25e? Milyen egyéb opciók lehetnek? Elveszek már a sok jelölés között.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-
Frenky89
addikt
válasz Gubek-Einste #7775 üzenetére
Köszönöm!
Akkor megpróbálok lecsapni egyre. -
Alex91
félisten
Ahogy elneztem, viszonylag nagyobb epulet, es sok eszkoz van. Olyan routert valasztottam volna, ami ha nem eleg teheto hozza meshben tovabbi eszkoz. Es emeltem volna az osszeget. Mert most igy is tobbe lesz, es lehet, hogy nem is lesz tokeletes...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Veron
addikt
Elállhatok a vásárlástól, nem maradtam le semmiről. Ezért várom a javaslatokat.
Arrra gondoltam még, hogy 1 db ax92u esetleg elég lenne. Ha nem kell NASt vennem, akkor belefér a keretbe. NASt kis torrent, adat backup, távoli file elérés és 4k filmek TV box általi lejátszása miatt venném. Erre jó lehet?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
lacy86
addikt
Hali,
A mai “vilagban/technologiaban” ezt a router elfogadhato?
Asus rt-ac87u ( Digi 500/300 )Erdemes valtani?
Koszonom -
-
Alex91
félisten
En most vettem par napja egy ilyet. Erosebb az elozo routerem wifijenel joval. Nalam mondjuk kicsi a lakas.
Ha meg keves lenne, ha jol lattam, akkor az AC57U V3 tan AiMesh kepes, es ezzel,lehetne novelni a lefedetseget.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Topikgazda
-
lacy86
addikt
válasz Gubek-Einste #7786 üzenetére
Koszonom 👍
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Asus RT-AC85P routerem ritkán, de most már a 3. alkalommal azt csinálta, hogy a UPC Connect Box közötti kapcsolatot 1 Gbps-ról 100 Mbps-ra csökkenti, már cseréltem kábelt is, de most a héten is visszaváltott. Mi lehet a hiba?
-
Topikgazda
válasz tamas.nick #7788 üzenetére
Log-ban van valami?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tamas.nick
aktív tag
válasz Gubek-Einste #7789 üzenetére
Párszor a WAN kapcsolat megszakad, ilyen bejegyzéseket látok:
Nov 30 05:25:06 kernel: WextMboSendStaInfoToDaemonEvent - sizeof 172 report_buf_len 172 buflen 180 msg_type MBO_MSG_BSSID_UPDATE
Nov 30 05:25:19 kernel: ESW: Link Status Changed - Port0 Link Down
Nov 30 05:25:28 WAN Connection: Ethernet link down.
Nov 30 05:26:19 kernel: ESW: Link Status Changed - Port0 Link UP
Nov 30 05:26:22 WAN Connection: Ethernet link up.
Nov 30 05:26:22 rc_service: wanduck 328:notify_rc restart_wan_if 0 -
Veron
addikt
válasz woodworm #7776 üzenetére
Recovery módban a gyári Firmware restoration programmal próbáltam feltenni, de egy kis hezitálás után azt mondja: "nem található visszaállítás módban lévő vezetéknélküli eszköz".
Mit rontok el? A hálózat, IP cím stimmel és a router is recoveryben van (villog a power LED)."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
félisten
Én 6 éve használok egy 87-est. A 3×80 négyzetméteres házat 2,4 GHz-en csont nélkül lefedte, amihez hozzáadódott egy 20-40 méteres sáv a kertből.
5 GHz-en csak a sarkok maradtak ki, sóózóval egészen kiváló a wifije.
Egy barátom hard core torrentezés mellet használja, a plusz két FHD filmnézés nem okoz gondot.
Anno egy nagyon ütős eszköz volt, de ma is megállja a helyét, wifiben pedig csak romlott a helyzet.
MaCS
-
Veron
addikt
közben feltettem a woodworm által javasolt FW-t, valami nem stimmelt az első próbálkozáskor.
sokkal jobb lett a jelerősség, letöltésben kb. a duplája (légvonnalban kb. 6m, egy válaszfal és egy födém) 2G-n.
most már az 5G-t is látja, eddig nem így volt, de az nagyon harmatos letöltést produkált. lehet ehhez a frekvenciához már két eszköz kell, vagy egy ax58u legalább."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
jól látom, hogy a Lyra nem PoE képes? esetleg egy Minivel lehetne növelni a lefedettséget az AC65P mellett (nem AiMesh). ilyenkor csak kábelen tudnám összekötni a két eszközt, vagy buta repeater módban is működik?
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Frenky89
addikt
válasz Frenky89 #7779 üzenetére
Nos végül hamisnak bizonyultak a raktárkészlet infók (vagy nem voltam elég gyors) az AC1200GU-t illetően, rendelésem törölve és az AC1200GU mára mindenhonnan eltűnt ahol eddig rendelhető/raktáron státuszban volt.
Így továbbra is aktuális a kérdésem sajnos: milyen IGMP képes, jól jelerősséggel rendelkező, stabil router-t érdemes 15-20eFt környékén.
-
blakey
titán
Lehet. A routereken lévő SoC azért annyira nem erős, egy HDD-t szépen kiszolgál, többet már nem biztos.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nyikszi
őstag
válasz MaCS_70 #7782 üzenetére
Nálam DLNA-n simán megy a 4K HDR-es film. Persze lehet valami megakadna a TV-n, de több filmet néztem már így s eddig egyik sem akadt meg. Ja ez egy Asus RT-AC56U routerre dugott 2,5"-os HDD-vel.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest