- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
OHOgameplay
csendes tag
Heló! Van egy Asus rog gl502vsk laptopom (I7 7700HQ, GTX 1070, 16gb ddr4, 240gb ssd, 1tb hdd). Már egy ideje figyelgetem a hőmérsékletét játék közben, és valami nem hagy nyugodni.
Ha Armored Warfare-ral, vagy WoT-tal játszok, akkor a cpu 35-50%-on megy, és átlagban 70, max 73 fokos, a gpu 25-35% között mozog, és átlagban 66, max 71 fokos. Ezzel minden rendben van, de van néhány játék, ahol a cpu hőmérséklete nagyon magasra megy fel. Ezek a játékok a következőek: Osiris: New Dawn, Mass effect Andromeda.
Ez azért érdekes, mert az osiris-ben a cpu 22-45% között van kihasználva, de mégis 90 fokos. a gpu pedig 30-40% között mozog, és 70 fokos átlagban. Egy ismerősöm mondta, hogy azért melegszik ennyire a cpu, mert a magok nem egyenletesen vannak kihasználva, viszont több órán keresztül figyeltem feladatkezelőben, MSI Afterburner-ben, és Speccy-ben is, és mind a magok, mind a szálak egyformán voltak kihasználva.
A Mass effect-ben pedig a gpu ment 100%-on (átlag 78 fokos), és a cpu 45-55%-on, és szintén 90 fokos. Illetve a cpu az átvezetőkben néha felugrik 90-100%-ra, de akkor már nem megy feljebb a hőmérséglete.
Viszont Battlefield 1-ben, és Crysis 3-ban mind a cpu, mind a gpu 100%-on mentek, és a gpu tartotta is az átlag 78 fokot, de a cpu ebben az esetben csak 85 fokos volt maximum, átlagban pedig 80.
Ugyanez a helyzet videokonvertálásnál is, a cpu és gpu is 100%, de a cpu itt is csak 80 fokos.
Tudja esetleg valaki, hogy mitől van ez? -
HARDVERAPRÓD
válasz OHOgameplay #31953 üzenetére
Ezek nem tűnnek rossz értéknek. Mikor volt takarítva és pasztázva?
-
OHOgameplay
csendes tag
Kipucoltam egy hónapja, de pasztázva egy éve volt. Tanácsos lenne újrapasztázni?
-
HARDVERAPRÓD
válasz OHOgameplay #31955 üzenetére
Szerintem igen mindenképpen. Mx-4 vagy noctua nt-h2-t használj, rosszabbat ne. . Nekem ezek beváltak.
-
OHOgameplay
csendes tag
Noctua nt-h1-em van itthon, esetleg az is jó? (pasztákhoz nem nagyon értek)
-
HARDVERAPRÓD
válasz OHOgameplay #31957 üzenetére
Igen tökéletes lesz. Ahhoz képest, hogy nem értesz hozzá elég jót vettél.
-
OHOgameplay
csendes tag
Kaptam igazából egy noctua nh-l12-höz, de most nézem, hogy elfogyott, tehát vennem kell mégis xd.
-
HARDVERAPRÓD
válasz OHOgameplay #31959 üzenetére
-
OHOgameplay
csendes tag
De ettől függetlenül miért melegszik jobban bizonyos játékoknál kevesebb terheléssel? Mert azért érdekes dolog..
-
HARDVERAPRÓD
válasz OHOgameplay #31961 üzenetére
Sok oka lehet. Cooler sebessége változik pl? Vagy nem szorul a venti?
[ Szerkesztve ]
-
OHOgameplay
csendes tag
Nem. Meg érdekes lenne, ha csak bizonyos játék alatt akadna be.
-
HARDVERAPRÓD
válasz OHOgameplay #31963 üzenetére
Szerintem várjuk meg a pasztázást. Ne legyen légbuborék.
-
Huntszy
tag
Sziasztok!
A gamer laptop topicba írtam egy hosszabb kommentet a hosszú távú tapasztalataimról egy Asus ROG GL552JX-el kapcsolatban.
Ha valaki érdekel, hogy milyen volt az első években és 5 év után milyen szerintem botrányos hanyagságra jöttem rá a géppel kapcsolatban akkor erre tessék: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sly189
senior tag
SOS kérdés. Tudja valaki, hogy a MediaMarktban kapható ASUS ROG Strix III G531GU-AL060 gamer laptop (15,6'' FHD/Core i5/8GB/512 GB SSD/GTX 1660 Ti 6GB/NoOS)
Gépben lévő 120Hz-es panel hány % sRGB-t tud, vagy magát a panel nevét letudná valaki írni? Sehol sem találom, és nálam dealbreaker a kijelző.
-
Sly189
senior tag
válasz Sly189 #31968 üzenetére
Nagy nehezen megtaláltam...
17.3" (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 144Hz Anti-Glare Panel with 72% NTSC
17.3" (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC
15.6" (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC
15.6" (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 120Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC
15.6" (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 144Hz Anti-Glare Panel with 72% NTSC
15.6" (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 240Hz Anti-Glare Panel with 72% NTSC
With IPS Technology -
OHOgameplay
csendes tag
Újrapasztáztam, és sokkal jobb lett. Általános használat, játékok és videóvágás mellett is 6-10 fokkal hűvösebb. Azt is hozzá kell tenni, hogy az előző pasztázás valami szörnyű volt, mindenhol volt cucc, de nagyrészt ott nem, ahol kellett volna. Csak letakarítani volt 2 óra...
Végül egyébként nt-h2-t vettem, 3,5 g-osat, és igazából nagyon megérte. Köszi a segítséget! -
frame120
tag
válasz Sly189 #31971 üzenetére
Ez azok után főleg szánalmas, hogy a gl503/703 szériában még a 120hz-es tn(ips like-nak hívták) panel is tudott 100% srgb-t és egész jó színhűséget. Most meg a zephyrus g15-be is képesek berakni ugyan azt a szutyok panelt ami a TUF-ba kerül. Kezdek kiábrándulni emiatt az Asusból, pedig a gl703-ast pont a kijelzője miatt választottam.
-
Bence942
tag
Helló bocs hogy ide írok de nem láttam ehhez passzoló fórumot asusban! Az érdekelne hogy adott egy asus rog z390h alaplap és nem világít a rog felirat (tudom semmiség de még is idegesít) ha bekapcsolom a gépet áramtalanítás után egy kicsit mutatja hogy jó tehát világít de ha megy a gép akkor gatya semmi fénye , és eléggé idegesít valaki ha tudna egy fórumot vagy segítséget felraktam már 1001 programot de semmi , mivel tudnám elő varázsolni hogy "pulzáljon"?
-
Kristof1118
újonc
Sziasztok! Kb 10 éves Asus K50ab laptop a képen látható hibát produkálja pár perc működés után. Ha pendriveról bootolok, hogy újra telepítsem akkor is kidob ezzel a hibával. Merre induljak el a hibakeresésnél? Köszönöm a segítséget. [kép]
-
Bular
csendes tag
Sziasztok, nemrég vettem egy Asus Rog Strix G531GT-AL106 laptopot ami nem rendelkezik külön numerikus billentyűzettel hanem elméletileg a touchpad-ba van beépítve.
Akárhogy próbálgattam nem akar előjönni
Esetleg valaki tudna segíteni,hogyan tudnám előhozni? -
-
mondeo61
tag
válasz Kristof1118 #31977 üzenetére
Szia! Elég szerteágazó probléma ilyen régi pc esetében. Szinte biztos, hogy egy nem kompatibilis illesztőprogram a hibás amit cserélni v. frissíteni kellene. Ezt kell megtalálni. Keresni a vezérlőpult-eszközkezelő lapon sárga felkiáltójelet ami driver hibát jelez. Driver frissítő program használata pl. Iobit Driver Booster. Kis segítség: https://hu.windows10updater.com/fix-system_service_exception-error-windows-10
-
fradi81
veterán
Hello
Adott egy asus x540LA-xx538t notebook. windows10+driverek windowsból frissítve kábelen keresztül, eltűnt minden felkiáltójeles eszköz. wifi nincs, nem is látszik sehol csak a realtek ethernet. 2 féle drivert találtam hozzá asus oldalán realtek+qualcomm de egyik telepítő sem hozott eredményt, kérdés hogy tudhatnám meg milyen wifi van benne, jó-e még ami benne van?
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz Pyttawrx #31988 üzenetére
Na most újra bekapcsoltam, és bementem a biosba és ott volt egy networks stack beállítás, enabled-re raktam és lett wifi, de visszaraktam, és még mindig van, szóval valószínűleg a qualcomm driver felrakása elég volt, csak kellett neki még egy második újraindítás de a lényeg hogy megy.
moto g72, Ninebot d28e
-
gergi7600
újonc
Sziasztok!
Memóriabővítési problémám van, szeretnék benne segítséget kérni.
A notebook egy Asus X556UQK. 4 GB integrált, Micron chipes DDR4 RAM van benne alapból, ami 2133 MHz CL15-ön fut, 1.2 V-on.
Szerettem volna hozzátenni még 4 GB-ot, az egyetlen slotba.
Ehhez vettem egy Kingston KVR21S15S8/4 típusú, Hynix chipes modult, de valamiért nem akar működni.A BIOS felismeri, Windows 10 elindul, de amint futtatni próbálok valamit, azonnal kékhalálozik, változó hibaüzenetekkel.
A BIOS-ban memóriabeállítások nincsenek, frissítettem is a legújabbra, de nem javult meg.
Reseteltem is akksi kivétellel (CMOS elem nincs ezen az alaplapon), szintén nem változott semmi.MemTest-et elindítottam, és érdekes módon 4/4 pass hibamentesen lefutott.
Ezután kiírtam egy live Xubuntu 18-at pendrive-ra. Az oprendszer és a legtöbb program stabil volt, de pl. a Firefox IO hibával kicrashelt.Amint kiveszem a modult, semmi baja a gépnek. Más laptopom nincs sajnos, amivel ki tudnám próbálni.
Szerintetek mi lehet a gond? Esetleg az, hogy eltér a chipek gyártója? -
OHOgameplay
csendes tag
Hali mindenkinek!
Van egy ASUS Transformer Book T101HA-m, viszont az aksija már csak 18%-os (kb 4000mWh), és filmnézés alatt is csak 1,5 órát bír, ha pedig valami megterhelőt futtatok, akkor ugyanúgy 1,5 órát bír, de töltés közben. Ki akarom cserélni az akkumlátort, de ehhez a modellhez nem találtam pótot, viszont az egyel korábbihoz, a T100HA-hoz igen, méretben elvileg megegyeznek, és a csatlakozó is jó helyen van. Kompatibilis-e a régebbi modell akkuja a 101HA-ba?
Előre is köszi a válaszokat. -
Killing
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus X550V laptopom, lassan 3 hónapja azzal küzdök hogy random elmegy a Wi-Fi, mintha repülő üzemmódban lenne... A Wi-Fi ikon helyén egy földgömb van, nem lát egy hálózatot sem. Újratelepítettem a drivert is, volt gyári is windózos is, windóz újratelepítés is, egyik sem hatotta meg...
Az egyetlen hatásos módszer az újraindítás, meg ha az eszközkezelőben letiltom / eltávolítom a Wi-Fi adaptert és újra kerestetem vele, de a tököm kezd telelenni. Másnak van valami működőképes ötlete? Realtek 8821AE chip van benne.
Rokonságban van egy másik Asus laptop, az is ezzel a problémával küzd újonnan, lehet valami gyári hiba ez.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
mondeo61
tag
válasz Killing #31995 üzenetére
Szia!
Hasonló problémával küzdöttem egy ASUS N750JK-val. Első körben a vezérlőpult- energia gazdálkodásban vedd ki a gyors rendszerindítás elől a pipát és az eszközkezelő-hálózati kártya-Wi-Fi kártya-tulajdonságok- energiagazdálkodás fülön a " gép kikapcsolhatja.........." elől a pipát kivenni. Úgy látom, hogy a WIN 10 2004 verzió nálam javított a WI-Fi kezelésen és azóta szinte megszűnt a ramdon lekapcsolódási hiba. Igaz nálam Inteles kártya van. Továbbá érdemes körülnézni a router beállításokban is, ha az első kör nem jár sikerrel. -
8
senior tag
válasz Killing #31995 üzenetére
Az asus honlapján nincs asus által ajánlott wifi driver? Én azt telepíteném, nem a windows szerint jót
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Killing
addikt
Próbáltam azt is, de mindegy is mert egyrészt nem a legfrissebb, másrészt a gyártó oldalán (realtek) frissebb van és abban jobban bíztam.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
kiezTe90
senior tag
Sziasztok!
Szemezgetek az Asus Zephyrus g14-el erről lenne 2 kérdésem.
Ha külső "gamer monitorra" rákötöm úgy használható és letudja adni rendesen a teljesítményt? (Nem értek hozzá lehet, hülyeséget kérdezek)
Valamint a benne lévő 2060 mennyire felel meg egy gépben lévőnek kb.?Mielőtt megszolnátok. Azért nem asztali gép, mert fontos a mobilitás, ugyanis sokszor ingázok. :)
Köszi előre is!
Egyre többször egyetértek Thanosal...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen monitort vegyek?
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest