Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    Megvolt a bemelegítés !

    13 óra kellett, mire bevégeztem a kezdő helyszínt, és jött a remek átvezető videó, hogy előrelendítse a történetet. Irány a tenger !
    - 13h / 6% előrehaladás / 3 % az elérhető régiókból / 7es karakter. Az origins 140 órát, nem kicsit fogom felülmúlni, de itt már nagyon nyugodtan haladok, odaát a végén már görcsöltem ez miatt...

    A főhőst eléggé megkedveltem, laza és vagány, jó dumával. De ez elmondható a többi karakterről is, meg az átvezetőkről és a párbeszédekről. Persze nem minden tökéletes, de az egy egy sekélyesebb feladatot vagy karaktert, bőven ellensúlyozza a többi. Mindenesetre egész életszerű a dolog, várom az egésznek kibontakozását, és érdekel az embereknek a sorsa is.

    Tetszik, hogy sok sok történelmi pont van a játékban, amihez társul némi magyarázat is...ez nekem sokat számít, dob a hangulaton és a hitelességen.
    Az Ostraka is egész jól be van lőve, eddig viszonylag könnyedén megtaláltam őket, nem bolondultam bele a keresésbe. ( persze sokat nem találtam még )
    Sasunk is jól irányítható, Originsben néha bajban voltam a "drónunk" kezelésével, de most valahogy jobban fordul a kontrollerrel, a sasmadár.
    Egyelőre így érzek a mászkálással kapcsolatban is, egész könnyű és folyékony ( lejön-felmegy és kapaszkodik meg leugrik stb....amikor kell, nem töröm bele a vezérlőbe az ujjamat ) persze rohadtul nem reális, Alexios mellett peter parker elmehet kispadmelegítőnek....
    Nem tudom, hogy a későbbiekben milyenek lesznek a mapok, de a kiinduló térség jól el lett találva, nem kellett hatalmas távolságokat megtenni -semmi nélkül. Volt benne felfedezni való és érdekesség is.
    Kezdek ráérezni a harcrendszerre is, de még mindig nem találtam fel magam, persze nem is tartok kb. sehol sem. Hardon megyek, és igazából nem okoz gondot, de azért akadnak melegebb pillanatok, pláne ha lazára veszem és belemegyek a bolyba.
    A kamerakezeléssel is jól boldogulok, egyelőre nem kaptam idegbajt, mert ide oda forog a képernyő az ellenfelek között, vagy mert nem találja a célpontot és csapkodok világba mint valami debil.....
    Egyelőre a karakterkezelés nagyon nem hat meg, tetszik az egésznek a sokrétűsége, de még nem használom ki a lehetőségeket. Legutóbb a saját szintemen lévőkből, egyszerre 4 et intéztem úgy el, hogy levettem mindent a főhősről, mert jobban tetszett a "hálóing" + fakard életérzés :D Persze a későbbiekben biztos fel kell majd tápolni magam, de most még nagyon lazaság van. Eladok mindent vagy bedarálom a dolgokat, gyűjtöm szépen a pénzt meg az alapanyagokat, aztán ha valami olyat találok, akkor majd fejlesztem meg felveszem meg rakok rá perkeket stb....

    A tűzzel kapcsolatban mondjuk nem annyira tetszik, hogy az emberek nem igazán szenesednek el, égnek egy darabig, de utána nem sok semmi látszódik a hullákon. Kicsit furcsa, de nem nagy dolog, csak látványelem. Azt úgy kezdem szokni, hogy ez a része a dolognak, nem annyira minőségi. Ami ég az ég, ami nem meg nem....kinézetet meg majd elengedem. Nem ég a lovam, és húzza maga után azt a botrányos csíkot, ez nekem előrelépés. Továbbá a vizes területen sem találkoztam még égő köcsögökkel, meg olajfoltokkal, ez is pozitív a negatív dolgok mellett, ami a piromán részét illeti a játéknak.
    A felhőkkel hasonlóan vagyok, elég kiábrándító hogy pixelesek, mindegy milyen beállításon van. Persze totálban ez is klassz, de akkor is.....Megjelenésben ezt a két dolgot tudom felhozni, mint negatívum. Minden más, bőven megüti a mércét, sőt ! ( Sokat dobott rajta a kamu HDR + élesítés )

    A harcra visszatérve, ez a gyors, ide oda ugrálás se mindig jön be, tehát itt sem fenékig tejfel az élet, persze ez szubjektív, de remélem tényleg megszokom majd. Mondjuk itt is vannak nagyon jó koreográfiák, tehát ez sem feltétlen szar :D

    Animációkkal, mozgásokkal kapcsolatban is vegyesek az érzéseim. Jó jó ,de mégsem annyira van ott a toppon. Van benne változatosság, tényleg sok sok mindennel találkozik az ember a terepen meg a harcban, de néha azért elég sete suta és darabos. Mondjuk a repkedő ellenfelektől rendesen görcsöt kapok, röhögök kínomban :DDD Értem én, hogy kit érdekel a realitás....de egy egy rúgásnál vagy erőteljesebb kardcsapásnál, szerencsétlenek olyanokat repülnek, hogy sztm egy rongybaba megirigyelné. A lóval kapcsolatosan is hasonlóan vélekedem, hát itt is akadnak furcsaságok ;] Tehát, van hova fejlődni. De ez sztm soha nem lesz tökéletes-ekkora környezetnél, el kell engedni bizonyos dolgokat és a jó oldalát megragadni.... :R

    Kíváncsian várom, mikor kapok hányingert a görög földtől....vajon lesz-e benne elég diverzitás, vagy 1-2-300 óránál már eret vágok, esetleg hagyom is a fenébe mert annyira kiábrándít valami.
    Originsben hagytam papírost, kérdőjelet és tábort is kb 140 óra alatt, de csak mert nagyon jönni akartam ide. Egyedül a Sinai DLC hozott le az életről, a kopár és egyhangú/színű sziklafalaival...
    Mindenesetre sokszor rácsodálkozom már a távoli vizekre, meg a domborzatra, panorámára...a Map is klassz, szépen kivitelezett.

    [ Szerkesztve ]

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Új hozzászólás Aktív témák