Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Koós Miklós

  csendes tag

  ''Olyan megoldás érdekelne, amikor pl. egy kész modellt virtuális valóságként be lehet járni, és gombnyomásra a modell egyes elemeit megváltoztatni (főleg textúrák)''

  az archicad ezt elég régóta tudja, lehet vele mozit is csinálni meg vrml-et is.....csak nem érdemes. erre a célra sokkal inkább a renderelő programok jók, egyrészt sokkal intelligensebb beállító paneljük van, másrészt igy fotorenderelt végterméket kapsz, lényegesen kisebb file mérettel.

  Az egyik leggyakoribb változat, ha Quick Time-ba mentesz, mert az nem csak sima mozit tud, hanem interaktiv mászkálós, körbefordulós opciókat is. Ezt már az art*Lantis 4.0 is tudta.
  A renderelő programokból tudsz vrml tárgyként is menteni csak ott az szokott lenni a gond, hogy ha be akarod mutatni, akkor általában valamilyen plugint le kell töltetned a látogatóddal és elég sokan vannak, akik ódzkodnak az ilyesmitől és jobban megbíznak pl. a Quick Time-ban (pedig a legtöbben nem is tudják, hogy nagyságrendekkel támadhatóbb, mint pl. a windows Media Player.......ahogy olvastam nemrégen valahol)

  koos.hu | GDL-Centrum

Hozzászólok Aktív témák