Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz AMD Power #1533 üzenetére

    Én sem azt mondtam, hogy ne tennének meg mindent.
    Ez leginkább a részletekről szól. Kis plusz kedvesség, plusz figyelmesség, kényelem, hozzáállás! Ami azért nem mindegy. Meg lehet tenni mindent leszarom hozzáállással is, meg kedvesen, figyelmesen, emberien.

    Az egész egyébként kórház / emberfüggő. Van ahol minden nélkül is kedvesek, figyelmesek, de van ahol csak a pénz segít. 1-1 ilyen vajúdóban esetenként 5-8 nő is szül épp egyszerre. Ilyenkor lehetsz akármilyen meggyőző senki nem fog kényed kedved szerint ugrálni miközben ott van 5-6 másik anyuka is.
    Ugye egy szülésznőnek / orvosnak van napi 10-15 - vagy több - szülése is. Ellenben egy átlagos családnak 1-2 ilyen alkalom van egész életében. A többség számára ez egy eleve kiszolgáltatott, ismeretlen helyzet, jó az ha legalább az orvos / szülész áraszt egy kis pozitív hangulatot, nyugalmat, törődést.

    Persze én se azt mondom, hogy fizess egy dokit 100 ezerért. Mert az orvos legtöbbször csak az utolsó 10-15 percben van ott. A szülésznőnek sokkal fontosabb szerepe van az egészben. És hidd el ez az anyukának se mindegy.
    Igazából csak arra próbáltam célozni, hogyha zsugori skót lennék ;] és összeszámolnám hogy az elmúlt két évben mennyit költöttünk a gyerekre, akkor azt mondanám, hogy az az összeg jócskán túllépi a milliót. Pedig annyit se eszik, mint egy kiscica és a ruhák nagyrészét is vateráztuk, ráadásul a gyerekszobát / ágyat / babkocsit ilyesmit bele se számoltam... Szóval ehhez képest az egyik legfontosabb eseménynél 20-30-50 ezer forinton rágódni bagatell dolog. Ha csak 5%-kal is jobb az anyának és a babának már megérte. Tényleg semmiség ahhoz képest, mint amennyit amúgy a gyerekre költ az ember mégis ez a legfontosabb része a dolgoknak. Sokkal fontosabb, minthogy kókuszmatracon feküdjön a gyerek vagy hagyományoson... Vagy felfújható kerekű babakocsit vegyünk vagy tömöret.

Új hozzászólás Aktív témák