Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz hdman #1468 üzenetére

    Nos, azóta eltelt pár nap. Újra megy bölcsibe. Ami a visszafejlődést illeti az ilyen egyedi dolog, nem lehet általánosítani, nálunk meg ez különösen másképp működik, mint általában.
    Konkrétan a nyugalom, figyelem terén. :) Hihetetlenül izgatott és felpörgött mikor hazaér a bölcsiből.
    Szeptemberben már eljutottunk odáig, hogy abbahagyta a céltalan futkosást és már-már eljátszott a játékaival is. Aztán a bölcsi után ez megszűnt. Így pedig nem csoda ha lassan fejlődik, hiszen minimálisan figyel bármire is... És kb mindent azonnal akar.

    Több területen is jót tesz a bölcsi egyébként, tehát mi sem akarjuk kivenni ha nem muszáj. De prioritásokat kell felállítani. Jelenleg pedig a szellemi fejlődés a beszéd és hasonlók a legfontosabbak. A figyelmetlenség / türelmetlenség ilyen szinten viszont már ezeket akadályozza.
    Viszont pozitívum, hogy elkezdett önállóan enni a bölcsiben. Plusz olyan dolgokat is megeszik, amiket itthon soha. :D Plusz ugye van kontaktus a többi gyerekkel, ami szintén nagyon jó. Ráadásul már alszik a bölcsiben is aránylag rendesen. Szóval ez nagyon pozitív.

    Egyébként igen furcsa dolgot vettem észre a bölcsiben. Reggel fél 8 körül mikor visszük még ő az első gyerek, nincs senki más.
    Délután mikor meló után 4 után megyünk érte, akkor meg már majdnem ő az utolsó akit elhoznak. Mégis hogy van ez? :D Hogyan dolgoznak az emberek? Hogy tudják a gyereket 8 után vinni és elhozni 4 előtt? Nem 8 órás a munkaidő?
    De nem akarjuk előbb elhozni, mert az asszonynak is meg nekem is le kell dolgozni a 8 órát naponta. Meg amúgyis kell a pénz... Szóval én fél 8-tól vagyok 4-ig. De ha 9-től lennék, akkor meg 5-ig. Szóval nem értem én ezt. : )

Új hozzászólás Aktív témák