- Telekom mobilszolgáltatások
- Megpecsételheti az Edge-panelek sorsát a One UI 7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Aki azért nézi a tv-n a képet, mert látni akarja a jeleneteket és a részleteket és nem akar közben olvasni, sokszor qrva gyorsan, annak sem éri meg. De ezt egyszer már kitárgyaltuk ha jól rémlik, pont veled.
Szerk.: Őszintén szólva "próbálkoztam" nézni felirattal sorozatot, mert nagyon érdekelt, nem volt szinkron. De elengedtem és nem azért, mert nem tudok olvasni, elhiheted. Egyszerűen nem azért 4k hdr-ben valamit, hogy ne lássam, mert folyamatosan a képernyő alját kell bámulnom. Sőt átállítottam, hogy a képernyő tetején jelenjen meg a felirat, egy fokkal jobb volt, de így is túl sok képi jelenetről maradtam le. Díszletek, mimikák, környezetek. Ráadásul amíg ha csak nézek valamit, kikapcsol, de ha olvasok, az fáraszt, a kérdés mennyire érdekel a sorozat.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
Mi asszonnyal most egy sved sorozatot nezunk Netflixen, van hozza szinkron de mikor megkerdeztem mit szeretne, azt mondta nezzuk eredeti hanggal es magyar felirattal. Tok jo ez igy
Aki nem hajlando feliratot olvasni es csak szinkronosat nez, az rengeteg elkepesztoen jo dologbol zarja ki magat (pl. a Severance az utobbi evek legjobb sorozata szerintem, a For All Mankind meg szinten szenzacios), illetve zarja be magat egy aprocska buborekba.
Tegnap szobabiciklizes kozben olyan sorozatot neztem amihez meg felirat sincs magyarul, de nagyon jo, errol is lemaradtam volna ha ilyen szuk korlatok koze szoritom magam.
Az is igaz hogy en mar ovodas koromban is regenyeket olvastam, szoval lehet hogy nekem "konnyu", de szerintem barki kepes feliratos filmet elvezni, nem szuperkepesseg ez. Csinalni kell aztan megszokja az ember. Asszony peldaul enyhen diszlexias, megis szivesen nez feliratos musort (mondjuk evi 10-20ezer oldalt olvas, szoval trenirozza magat rendesen ).[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Soha nem látod beszélni a szereplőket, mindegyik szájmozgásukról és aközbeni mimikájukról, metakommunikációikról lemaradsz a felirattal. Ha kis mértékű mankó, akkor jó a szubtájtl. Számos amerikai dialektusból egyébként nehéz kihallani a jelentést ha nem éltél odakint eleget vagy elég helyen, így nehéz eldobni ezt a felirat dolgot. A másik meg a jelentéstömörülés, illetve fordító által való önkényes elvivés nem jó irányba egy kevésbé kifejező ésvagy az eredetihez logikailag is kevésbé passzoló szinonimával. Sokszor diákmunka szinten történik az értelmezés, kivitelezés. Kevés az ilyen tekintetekben üdvös felirat, arról nem is szólva, mikor helyesírási hibákat kell kerülgetni, nem egyszer hivatalos, sztrímingszolgáltató által jóváhagyottban is.
(#649) doc, ez má' elitizmus, uram. Értem amit mondasz, jó kis igényes digitális sarok, de a hiányokat se vitassuk el.
-
doc
nagyúr
Nem elitizmus, elkepeszto mennyisegu film/sorozat van ami elerheto, ennek csak egy egeszen apro toredekere van idom, es nyilvan szeretnem ha azok a jok lennenek. Sajnos pl egy Netflixen (vagy HBO-n, Disney-n, stb) baromi nehez igazan jot talalni, rengeteg a nem rossz, de kozepszeru anyag. Almaeknal kb a legalja az, ami a Netflixnel az eros kozep
Nyilvan nem vitattam a 'hianyt', mar ha ezalatt a magyar szinron hianyat ertjuk, azt vitattam hogy ettol ertektelen/hasznalhatatlan, "nem eri meg" lenne.
Gyakran rossz a forditas, ez igaz. De szerencsere mostanaban ritkan talalkozom ilyennel, 1-2 eve sokkal gyakoribb volt szerintem (vagy csak olyasmit nezek aminel ez ritkabban fordul elo, nem tudom). Azert hozzaadni is tud, pl mikor anno a Big Bang Theory-t neztem (felirattal, mert magyar szinkron meg nem is volt), akkor sok olyan poen helyett, ami Europaban nem igazan ertheto tettek be tok mast, ami viszont ertheto volt es passzolt a helyzethez - ekozben az angol eredetit hallva egyszerre ket poent is kapok Jo persze ez eleg extrem pelda, de a TBBT-nel eleg sokszor elofordult.
Az meg hogy lemaradsz a szereplokrol... ha meredten bamulod a feliratot es gorcsosen probalod lassacskan elolvasni mielott eltunik, akkor valoban. Ha megszokod, es gyorsan, "a szemed sarkabol" olvasod akkor ez nem igaz. Egyszeruen csinalni kell, es idovel megszokja a szemed/agyad, mint rengeteg mast is.
Az a baj (es most nem akarok belemenni a gyulolt "bezzeg a mai fiatalok"-ba) hogy egyre inkabb elszoknak az emberek az olvasastol, plane a kitarto olvasastol, ami egy tweetnel hosszabb azt mar inkabb kihagyjak. Egy feliratos filmnel vagy sorozatepizodnal meg eleg sokaig kell olvasni.[ Szerkesztve ]
-
Franky2Ster
senior tag
Fekete Madárnak kimondottan jó a felirat.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Nemetorszagban élek, így német Apple tv és store van. Azaz lenne. A kérdésem az hogy a német tv-n tudnám valahogy magyarul vagy legalább magyar felirattal nézni a tartalmakat?
koszonom.Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
xviktorx
tag
Az istyle oldalról a kódokat nem lehet a végtelenségig beváltani, most próbáltam ( korábban vagy 2-3 alkalommal beváltottam ) és már nem engedte.
-
undercover
őstag
Üdv! Gondoltam kipróbálom az apple TV-t. Az istyle oldaláról mennyi idő míg megérkezik a trial kód?
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
blakey
titán
válasz undercover #672 üzenetére
Aktiválódik a felhasználóneved alatt, nem érkezik kód. Én ilyenre nem emlékszem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
toompa
őstag
válasz undercover #672 üzenetére
Próbáld ezt:
[link] -
undercover
őstag
Ahh trükkös volt
Az istyle oldalán kellett rámenni és akkor ha ott rákattintasz a honlapon akkor adott egy kódot amit betudtam írni az apple oldalán.
[ Szerkesztve ]
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
atee_13
őstag
válasz undercover #675 üzenetére
Lehet valahogy szinkronos tartalomra szűrni keresésnél?
-
Adama123
aktív tag
Három hónapos ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál az LG okostévék tulajdonosainak az LG Electronics (LG). Az ajánlat 93 országban, köztük Magyarországon is érvényes 2024. február 6-tól 2024. április 30-ig az új Apple TV+ felhasználók számára, Az ingyenes próbaidőszak a 2018-as, vagy későbbi gyártású 4K és 8K LG okostévéken, az Apple TV alkalmazáson belül érhető el.
-
Carline
őstag
válasz Adama123 #678 üzenetére
Ez számomra a nesze semmi fogd meg jól kategória.
Aktiváltam LG tévén, de nem beszélek csak magyarul, olvasni bár tudok, de az nem szórakoztató és kikapcsolódás, hogy olvasgassam a feliratot közben. Pörgősebb film/sorozat esetén a cselekményt olvasva a képi tartalom marad le. Ha meg bebambulok és nézek, akkor meg nem értem..
Szóval nekem nem jött be, még ha tetszene is pár tartalom.
Marad párhavonta akkor a netflix vagy disney.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Beregisztráltam ezt az ingyenes 3 hónapot a hétvégén, zéró tudásom van apple téren, pc-ről hoztam létre az appleID-t, az appleid.apple.com-on, ez így működött is, nyilván le is vettem egyből,hogy a 3 hónap után automatikusan újítsa. Viszont vasárnapra kidobott a tv-ről, illetve a pc-ről is, bejelentkezni nem enged, hibás jelszó vagy ID-ra hivatkozva, illetve ha jelszó emlékeztetőt akarok kérni elküld melegebb éghajlatra, hogy ez az apple ID nem aktív.. Nem találtam erre a jelenségre értelmes megoldást. Hivatalos guide szerint van egy apple készülékes visszaállítás ami nem opció, meg van ez az iforgot apple weboldal, ahol ezt dobja.. és kb ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Dick Turpin
Nem szeretem a bugyuta vígjátékokat, de ez betalált, hangulatos, nagyon jó színészekkel.Constellation
Párhuzamos univerzumos (?) dráma Noomi Rapace-szal, elég komor, lassú folyású, de a feszültséget fenn tudja tartani.Masters of Air
Nem minden epizódban van akció, de igényes korrajz ez is.Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
Lejárt a 3 hónap ingyenes időszak nincs most elérhető kód esetleg? Köszönöm a segítséget. -
hegyespenge
friss újonc
Ezzel a problémával találkoztunk mi is. Egy Dell laptopról nézzük az előfizetett Apple TV+ -t, és egészen tegnapig nem volt semmi baj. Most meg az ingyenes 7 napos kipróbálási ajánlat miatt nem lehet elindítani semmit. Beléptünk újra, jelezte is a program, hogy van aktív előfizetésünk. Csak éppen semmit sem tudunk megnézni.
-
hegyespenge
friss újonc
válasz hegyespenge #689 üzenetére
Tud valaki segíteni ebben?
-
divan
őstag
válasz hegyespenge #690 üzenetére
Másik böngésző?
-
batmun
csendes tag
Sziasztok!
Egy nem teljesen hétköznapi kérdéssel fordulok hozzátok, de bedobom ide is, hátha valaki foglalkozott már ezzel. (Köszönöm a moderátoroktól, ha maradhat)
Hamarosan a céggel, ahol dolgozom egy expora készülünk, ahol a saját kiállítóterünkön lesz egy nagy LED fal, TV-k, minden amit szem és száj kiván.
Összeraktunk néhány 3D CAD modellt, és importáltuk Shapr 3D-be, amit ugye iPaden is lehet futtatni.
A kérdésem, hogy egy Apple TV segítségével, amit a LED falra kötünk, szerintetek meglehetne oldani, hogy az iPad képernyőjét tükrözzük, és azon látható legyen az adott modell nagyban?
A LED fal típusa: HikVision DS-D4215MI-070H(B). Ebből lenne 5 egymás mellet, egy képet adva. Szerintetek megoldható a dolog?
Illetve, ha van tippetek, hogy kit tudnék még erről megkérdezni, azt is megköszönném.Köszi.
Üdv, Ádám
-
blakey
titán
Van Apple TV topik. Amúgy igen, megoldható.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Apple Tv + szolgálatást használok okos tv-n, de semmilyen Apple cuccom nincs. Ma este filmet akartam nézni és a tv-n az applikáció kérte a jelszavamat. Megadtam de hibásnak jelzi, utána pc-ről ProtonPass appból szúrtam be, szóval a jelszó helyes de ott sem engedett be. Ezek után elfelejtett jelszót akartam kérni és ott jelezte a rendszer, hogy a fiókom zárolva van. Kérte a telefonszámom és majd értesítenek emailben. Nyilván várom csak addig aggódok. Ilyenkor esetleg fel akarták törni a fiókom vagy mi lehet? Telekom előfizetésről fizettem idáig és félek, hogy esetleg annak a terhére megy majd vásárlás.
-
blakey
titán
válasz Mr. Elliot #698 üzenetére
A jelszó tartalmaz valamilyen speciális karaktert? A jelszót gondolom számítógépen, a https://link.apple.com/ -on írod be, miután beírtad a kódot.
Ilyenkor esetleg fel akarták törni a fiókom vagy mi lehet? - nem, több próbálkozást észlelt, amit "támadásnak" vett és zárolta, feloldják és működni fog.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mr. Elliot
senior tag
Igen tartalmaz. Tv-n QR kód segítségével léptem be akkor amikor előfizettem, azóta belépve maradtam. Szóval nem emlékszem erre pontosan. Laptopon is be voltam jelentkezve nagyon régóta az applikációba. Az volt a fura, hogy mindenhol ki voltam jelentkezve. Tegnap este miután tapasztaltam, hogy ki lettem léptetve akkor akartam újra belépni jelszó kezelővel. Ezért kizárom, hogy én rontottam el a jelszót. Itt ki írta, hogy hibás felhasználó vagy jelszó. Jelszó emlékeztető után kérte, hogy adjam meg a telefonszámom, az utolsó két számjegyét mutatta, ott megadtam a számom és akkor írta, hogy a profil zárolva van majd emailben felveszik a kapcsolatot velem.
Nem értem ezt a több próbálkozást, mert én legalább egy éve így nézem, hogy nem adok meg jelszót. 2 tv egy laptop ami be volt mindig jelentkezve de sosem egyszerre ment az összes eszközön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest