-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Mkv-t kellene vágnom a Macbook-on.
Van erre ingyenes program?20 éve a Prohardveren
-
bmakszim
senior tag
válasz SSJmeszes #94899 üzenetére
Talán 4, de alapvetően egyetértek. Addigra már lejár a gari/szavatosság/AppleCare, a visszahívások határideje és az aksi is leromlik. Ha pedig beüt a krach, akkor körülbelül annyiba kerül majd a javítás, mint amennyit ráfizetnél egy újra. Nyilván alapmodell esetén. De CTO-ra csak annak van szüksége, aki pénzt is keres vele (egyéb esetben luxusnak gondolom), ott pedig szerintem alap, hogy AppleCare lejártával csere.
-
lmno
őstag
válasz bmakszim #94905 üzenetére
Még az olcsóbb modelleknél (Air, kicsi Pro) talán megérheti ez, egy nagyobb 15-16"-es MBP-nél már nem annyira. Én úgy vagyok vele hogy amíg megy és nem érzem gyengének, addig felesleges lecserélni csak azért hogy mindig az új legyen. Persze most az M1-es nem rossz vétel, arra akár megérheti a váltás.
-
bmakszim
senior tag
válasz vadászcsiga #94906 üzenetére
Hogyne számítana! Arról beszélünk, hogyan avul a MacBook.
Nem mindegy, hogy a topikban sok a staingate-es gép, vagy a topikban sok az 5+ éves staingate-es gép![ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
Sziasztok,
2015 os 13colos MBP-mat lassan beadom akkucserére, mert elértük a 900ciklust. Kérdés, hogy még midnig 80körül cisnálják meg a cserét, billel, mindennel együtt, ha eredeti még az akkum?
Illetve mik a tapasztalatok, melyik szervizbe érdemes vinni, melyik a leggyorsabb, mennyi idő kb?Köszi!
-
atees
őstag
sziasztok!
Ha ipadre anno megvettem egy progit (Lumafusion), az ment iphoneon is, de most mac-re újra meg kell vennem ?? Vagy valahogy hozzátudnék férni, hogy ne kelljen megvennem?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Head88
addikt
válasz vadászcsiga #94908 üzenetére
Okézsoké. Pont van nálam egy ilyen hibás 2015 12"
Ma csinálok pár mikroszkópos fotót és felrakom.
(annyit tudni kell, hogy a lapi nem ez miatt nem működik. Az áramkör amin ez a törött kondi van, hibátlanul üzemel, viszont ha nem cserélem ki, gyakorlatilag bármikor megpusztulhat tőle a gép a későbbiekben)#94910 brickm
Emelkedtek az árak. Akkucsere már 110k és Szlovákiába küldik ki a gépet. Megszűnt az országban a mac szervizelés, mindegy hogy melyikbe viszed be ugyanúgy megy külföldre.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Head88 #94862 üzenetére
Köszi Head88, sprX! Garanciális kitétel nem inkább a külsejére vonatkozik? jellegüknél fogva egy idő után elkopnak, dörzsölődik, nekiütődik valaminek, a kijelzőt meg csak nézzük.
Látom Head88 ezzel foglalkozol, mi a tapasztalat az asztroszürke vagy az ezüst kopik jobban?
Lehet az M1-es gépekkel nem lesz ilyen gond, mert ugye ott a passzív hűtés miatt, nem fúj meleg levegőt a gép a kijelzőre.[ Szerkesztve ]
-
CrAzY88
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólásokat, igyekszem ésszerűen dönteni (ha van olyan..).
A steingate azért ijeszt el egy picit, mert mi van ha:
a.) 2 évnél előbb kijön ez a probléma, és esetleg nem cserélik
b.) nem szeretném eladni 2 év után sem.
Amúgy meg ódzkodom az időzített bombáktól.Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Head88
addikt
válasz Head88 #94912 üzenetére
Na ez egy példa:
820-01521 MB Air 2019 alaplap, LCD backlight tápáramköri kondenzátorok.
A középső kondi jobb szélén látszik, hogy törött, 2db-ban van a kondi. Ez gyárilag lett így felforrasztva. Ha működés közben tört volna el akkor: 1: égésnyomok lennének rajta, 2 nem lenne hézag a 2db közt.
A gépet garantáltan nem nyitották ki korábban. Azért került hozzám mert a tulaj kint hagyta a teraszon véletlen, és megázott a gép. Ázott részt kijavítottam és hibátlanul megy a lapi. Viszont a hibás kondi miatt bármikor elszállhat a kijelző háttérvilágítása.#94914 pinnacle
A szürke hajlamos kopni. (csak bevonat a szürke...az anyagának sima aluminium színe van) Az ezüstön kevésbé látszódnak a karcok.
A staingate az egy esztétikai hiba amire nem vonatkozik a garancia. Visszahívás sincs rá hivatalosan. A sok panasz miatt cserélik csak. Viszont a kezdeti hozzáállás óta durván beszigorítottak az apple-nél. Megnézik és ők döntik el, hogy hajlandók-e kicserélni.(amennyiben zavarja a gép használatát)[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Head88 #94916 üzenetére
Köszi! Volt már példa arra a topikban, hogy nem cseréltek kijelzőt ilyen panaszra, egyáltalán mire hivatkoztak?
Visszavitt gépeket csak refurbishedként adják vagy lehet újként is árulják? Nekem volt olyan újonnan vett autóm, amiben használt motor volt. Kilyukadt, cserélni kellett, szerelő mondta, hogy látta a motorszámon. Lehet a laptopoknál is van ilyen "újrahasznosítás".
-
Head88
addikt
válasz pinnacle #94917 üzenetére
Volt példa. Arra hivatkoznak, hogy a kopás mértéke nem zavarja a gép rendeltetésszerű használatát. (vagyis nem találták elég nagynak a kopott részt)
A második kérdésedre nem tudok biztos választ adni. Az tuti, hogy ha bármilyen alkatrészt cserélni kell egy mac gépen, akkor a hibás alkatrészt a hivatalos szerviznek kötelessége visszaküldeni az apple szervizközpontjába ahol pl egy topcase-t felújítanak, egy hibás alaplapot maegjavítanak és ezeket az alkatrészeket visszaforgatják a szervizeknek. (vagyis egy esetleges alaplapcserénél nem lehetsz biztos benne, hogy új alaplapot kapsz garanciális javításkor...és csak 90nap garit vállalnak a cserélt alkatrészre ) -
válasz Head88 #94916 üzenetére
> a hibás kondi miatt bármikor elszállhat a kijelző háttérvilágítása
Louis videóiból az jön le, hogy ilyen esetben (ha már nincs gari) az Apple szerviz teljes alaplap- vagy kijelzőcserét akar csinálni. Vagyis nem vacakolnak a hiba felderítésével, pár centes alkatrész cseréjével, a júzer vegye meg az "új" alaplapot.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Smiley
addikt
Persze kicseréli neked egy vagyonért, amit kiszedtek a gépedből azt elküldi haza, ott megkeresik a pár $ hibás alkatrészt azt kijavítják aztán eladják a következő jelentkezőnek egy vagyonért.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Head88
addikt
A hivatalos szervizek soha nem is vacakoltak a hiba kiderítésével.
Pl ma fog érkezni egy olyan 2020 Air amit egy macos frissítés brickelt le. Hivatalos szervizben a tulajnak alaplapcserét ajánlottak fel…pedig csak annyi lenne a mutatvány, hogy DFU módban indítva rá kel csattintani egy működő usb-c macbookra és apple configurator2 progival újrahúzni a BridgeOS-t a T2 chipen. -
xenonboy13
tag
Sziasztok!
Adott egy 2008-as alu Macbook (9400M,C2D,120GB SSD,160GB HDD)
Jelenleg Linux mint van rajta, de szeretném vissza pakolni a gyári OS-t, Próbálkoztam Mavericks,Snow Leoparddal. De bootolás közben áthúzza, szóval az Apple logo töltés közben átvált ilyen áthúzott ikonra. Ilyen esetben mi a teendőm? Próbáltam már az NV resetet, de az sem oldotta meg a problémát. második HDD-re is raktam már a telepitőt, onnan is ezt csinálja. -
Head88
addikt
válasz xenonboy13 #94923 üzenetére
A gép nem látja a hdd-t. Vagy a hdd kábel, vagy maga a HDD hibás.
#94924 Bazsee71
Valami gubanc volt a garanciális ügyintézéssel és az apple megtagadta... Asszem az egyik beázás indikátor matrica elszíneződött. A tulaj tutira nem öntött rá semmit a gépre. Valószínűleg egy kis pára lehetett.
Szerk: Ja nem összekevertem egy másik gép storyjával. Ennél az volt, hogy egyszer már cseréltek alaplapot benne szintén frissítés brick miatt...viszont a cserélt alkatrészre az apple csak 90nap garit ad. Letelt a 90 nap és újra megtörtént a brick.[ Szerkesztve ]
-
IntelKiller7
veterán
Ennyire szét vannak terhelve a szerverek? Vagy miért 5kb-al akarja letölteni a Big sur frissítést?
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
fogtunder
nagyúr
válasz Bazsee71 #94927 üzenetére
ó, az ilyen apróságok nem szokták zavarni az Apple-t meg úgy konkrétan semmi más sem. nekik van egy elképzelésük arról, hogy kell csinálni a dolgokat, az, hogy az üzleti partnereik, a fogyasztók, vagy úgynevezett államok mit gondolnak erről, az a saját egyéni problémájuk. én egyébként utálom őket, mint a szart, mert minden problémához úgy állnak hozzá, hogy erőből lenyomják a másik felet, de időnként vannak nagyon jó termékeik.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Major Lion #94931 üzenetére
nem ismerek más olyan céget, aki ennyire agresszív lenne üzleti tárgyalások során, általában az a megszokott, hogy éves szinten többmillió eurós forgalom mellett azért érdekli is az eladókat, hogy mit szeretne a vevő.
#94932Bazsee71 ja, csak ha mondjuk dolgozol is a gépen, akkor nem biztos, hogy van időd megvárni, mire a fogyvéd eljárás lefut, mert az nem két nap. és gondolom ezzel ők is tisztában vannak.
-
Head88
addikt
Gondoltam már rá és többen fel is hívták rá a figyelmem... de mindig ott lyukadok ki, hogy inkább fordítom az energiáimat arra, hogy javítsak...segítsek másoknak mint, hogy blogot írjak vagy videókat vagdossak. (így is vannak olyan napjaim, hogy 14 órát ülök a mikroszkópom mögött és forrasztgatok)
-
Major Lion
senior tag
válasz fogtunder #94935 üzenetére
Ja hogy te ismered az összes cég tárgyalási szokását
Elhiszem neked, hogy az Apple agresszivabb egy kisebb cégnél a konkrét esetben amit te ismersz, azt viszont kétlem hogy bármilyen nagy cég ne így viselkedne ha megtehetné, megteheti.Mind egyformán rohadék.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
fogtunder
nagyúr
válasz Major Lion #94939 üzenetére
ha lehet maradjunk olyan dolgoknál, amiket ténylegesen le is írtam, jó?
és nem, nem mind egyformán rohadék. nyilván mindenkinek megvannak a saját érdekei és alkupozíciója, az Apple viszont kimagaslóan köcsög ilyen szempontból. én ezért utálom őket, amihez szerintem minden jogom meg is van.
-
Head88
addikt
válasz vadászcsiga #94940 üzenetére
Továbbra is létező probléma sajnos. Az usb-c gépeknél a T2 chip BridgeOS nevű vezérlőszoftverét frissíti félre.
-
CrAzY88
aktív tag
Gondolom ez a téglásodás azért nem túl gyakori probléma?!
Ha jól értem, ebben az esetben kap a halandó bele egy új alaplapot, amire csak 90 nap gari van. Szóval a vásárlás után 1 hónappal letéglázom, kapok új alaplapot, 90 nap garival, és onnantól fogva nem érvényes az 1 év teljes gari- vagy 2 év az Apple Care-rel?Bocs ha hülyeségeket kérdezek, ha egyértelmű lenne, nem kérdezném.
Plusz próbálom minél jobban körüljárni a témát.
Jöhet priviben is egy tényleges hozzáértőtől, ha már esetleg lerágott csont lenne a fórumon.
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Head88
addikt
válasz CrAzY88 #94946 üzenetére
Applecare esetén segítőkészek. A sima jótállás keretein belül viszont az van amit mondasz. Letéglázod az új gépet pár hét után, akkor a (nagy valószínűséggel refurbished) új alaplapra 90nap gari van. Adataidat pedig bukod a régi alaplapról. Tisztára megéri nem ?
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az M1 gépeken nincs T2 chip. A biztonságért az M1 SOC felel. (nincs mi félrefrissüljön)
[ Szerkesztve ]
-
-
Head88
addikt
válasz vadászcsiga #94949 üzenetére
Flexgate-et ne hagyd ki
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest