Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bbdzyx

    senior tag

    válasz Eszleny #71223 üzenetére

    Ezt csak úgy itthagyom a jövő nemzedékének, hátha beleszaladnak még mások is:
    Nekem tartós megoldást egyelőre csak a hibernatemode 3-ról 25-re állítása jelentett az alvás alatt merülés problémájára (2017 Air, 10.14.3 Mojave). Lecsukott fedéllel egy éjszaka kb. 5-6%-ot, másnap délutánra cirka 15-20%-ot vesztett a töltöttségből a gép. Valamiért, mintha nem hibernálta (standby) volna le magát 3 óra elteltével (ahogy azt a poszt végén részletezem)?
    Nincs se bluetooth, USB, SD eszköz csatlakoztatva, valamint egy másik javasolt módszerrel (tcpkeepalive 0) a hálózati ébresztést is kikapcsoltam, ez utóbbi azonban nem mutatkozott eredményesnek.

    Jelenleg elértem, hogy egy 1%-ot sem merül a gép 8 óra elteltével sem. A reddites leírás szerint ezzel a módszerrel, a képernyő lehajtását követően azonnal hibernálja magát a gép és kiírja a RAM-ból az adatokat. Kontra érv, hogy így nem azonnal, hanem megközelítőleg 1 másodperces késleltetéssel tér magához a gép az alvásból.

    Ha van esetleg itt szaki, meg tudná mondani, hogy mi értelme van a standbydelay parancsnak alsó és felső értéket adni? (ld. alább)
    sudo pmset -a standbydelaylow
    sudo pmset -a standbydelayhigh
    Mi az az esemény, ami megakadályozhatja a gépet abban, hogy 24 óra letelte előtt belépjen standby módba?

    “Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

Új hozzászólás Aktív témák