- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, na feltetten el capitan helyett a High Sietrat. Sikerult elste feltennem mindent és most reggel vettem észre, hogy chrome alatt vizhangos a hang. Youtube indavideo bármit ha elindítok majd megállítom vizhangzik rohadtúl. Safari, itunes alatt semmi. Találkozott már valaki ilyesmivel?Mi lehet a gond mert rohadt idegesítő.
-
stifi82
aktív tag
Helo új vagy még a MAC világában 3 hete van 1 macbook pro 13" 2017es gépem i5 2,3ghz processzor. Fennt van istat menus nevő program ezzel figyelem a folyamatokat hogy mi mennyit használ a processzor hőmérséklete 80 fok körül van az normális ennél a gépnél? Ennyinek kell lennie? Billentyűzet feletti rész jó meleg meg. néha pörög mint állat a ventilátor. Bocs ha ilyent kérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz stifi82 #62953 üzenetére
Ha terhelés alatt van akkor normális. De ha alapljárat akkor nagyon sok.
Nézd meg először is, hogy mi eszi a processzorodat a "tevékenységfigyelő.app" beépített gyári programban.
Ha nincs semmi ami különösebben terhelné a processzort de ennek ellenére melegszik és hangos a venti akkor SMC resetet próbáld meg.Ha ez után sem javul a helyzet akkor (mivel 3hetes új gépről beszélünk tuti nem a processzoron a paszta öregedett el) érdemes lenne egy hivatalos szervizben rákérdezned. (vagy ott ahol vetted)
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz stifi82 #62955 üzenetére
Nekem az Air-em asztalom jelenleg böngészés mellett 43-45 fok körül mocorog. Be szokta hülyíteni még procit a Photos.app-al elindulú szolgáltatás a com.apple.photomodel vagy mi. lgalább is nálam, elvileg az iCloud feltöltéssel van összefüggésben, csak azért vicces mert nálam soha be sem volt kapcsolva.
-
stifi82
aktív tag
Alvásból ébresztettem kb 8 10 percet aludt rámentem már 52 fokot mutatott most míg ezt megírtam már 84.
Videoártya is 74fok én ezeket sokalom.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz stifi82 #62957 üzenetére
A jóember biztos nem akart kicseszni veled hiszen a gép még garanciális.
Ezen a hőmérsékleten való működés abnormális, ha bedobod egy hivatalos szervizbe akkor véleményem szerint garancián belül megoldják. (legalábbis érdemes lenne rákérdezni egy icentre vagy istyleban)[ Szerkesztve ]
-
stifi82
aktív tag
És ezt hogy tudom elindítani nagyon zavar ez a melegedés minél előbb utánna akarok járni touchpad melett is meleg a masina. De még az üveg asztal is langyos amin van.
Ha nem szoftveres a hiba hanem hardver akkor hogy megy a gariztatás apple-éknél én sopronban vagyok hová kell küldeni a kiciskét vagy hol érem el őket telefonon?[ Szerkesztve ]
-
Ferelson
tag
Üdv. Nektek!
Van itt olyan illető, aki szokta használni a Garageband-et? Ez a program még ismeretlen nekem, mivel eddig még nem volt macos-em, korábban foglalkoztam zenével, most újra szeretném kezdeni. Igyekszem keresgélni pl youtube-on de nem sok olyan tutorial videó van ami valóban hasznos illetve ami úgy mutatja be a Garageband-et ahogy nekem szükségem lenne rá.
Előre is köszönöm!Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
vasi89
addikt
válasz stifi82 #62965 üzenetére
szerintem nagy a processzor használatod. Egyébként nekem volt egy air ami 70-80 fok körül volt nyugalmi helyzetben, elvileg beázás miatt de az almárium állítólagos alaplap cseréje után sem javult meg. Elég zavaros a sztori mert garis gép volt és elvileg jófejségből kicserélték az alaplapot de szerintem semmit nem csináltak vele. Úgyhogy hozzájuk ne vidd és nem kell a legrosszabbra gondolni de én is használtan vettem szép állapotban, fél éves sem volt csak épp megfürdették...
-
SharpSA
veterán
Hogy lehet megnézni, hogy mekkora az erőforrások használata. CPU, memória, stb? Na és hogy melyik program mennyit használ? Ahogy a Windowsban a CTRL+Shift+Esc-vel.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
stifi82
aktív tag
gyári visszaállítást hátha bekaptam valami vírust vagy ki tudja most beszéltem a szervízel 1 órát ők lefutattunk 1 diagnosztikát de az nem talált semmi hibát mivel ez az istat menus program nem hivatalos ezért a 80 fokot nem veszik figyelembe javasolták vigyem szervízbe mert gari időn belül vagyok.
-
V.Stryker
nagyúr
Még mindig nincs senkinek ötlete arra, hogy a Safari miért léptet ki mindenhonnan? Most itt írok a PH-n, de rányomok egy másik oldal könyvjelzőjére, majd vissza ph és újra be kell jelentkeznem. Jellemzően minden belépést kérő oldalnál ugyanezzel szivat.
-
-
Head88
addikt
válasz stifi82 #62976 üzenetére
Vírust nem valószínű hogy beszedtél. Ahhoz azért a macos biztonsági moduljait is ki kellett volna kapcsolnod.
Futtass le egy Malwarebytes-ot. (ingyenes)Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy vidd be szervizbe mert még garis. (istat nem hivatalos de a venti nyilván okkal kapcsol állandóan magas fokozatra)
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz stifi82 #62980 üzenetére
Az akkor sem normális, hogy 80fokos a proci. Az én 15" gépem minimáls venti fordulat mellett most jelen pillanatban 47fokos úgy hogy safari fut kb 40tabbal és qbittorrent. (a gép 1,5éve volt takarítva pasztázva, van rajta egy rápattintós ION factory carbonshell tok ami miatt még jobban is kellene melegednie)
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Smiley #62994 üzenetére
Hát jahh. Pánikolás helyett inkább a józan gondolkodásra lenne szükség, illetve lépésről lépésre haladva kizárni a lehetséges okokat.
Már nagyjából mindent felsoroltunk. Az utolsó utáni lehetőségnek kéne lennie a szerviznek.Összesítve:
1: Tevékenységfigyelő.app-ban megnézni, hogy mi kajálja a gépet,
2: Ha valami idegen app akkor ráereszteni a Malwarebytes-ot.
3: Ha nincs semmi feltűnő a tevékenységfigyelőben akkor SMC reset.
4: Ha ez sem segít akkor reinstall
5: Ha ez után is sz@r akkor gyanűs, hogy hardver hiba tehát irány a szerviz.[ Szerkesztve ]
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Lehet láma kérdés, de ti hogy választatok le egy külső monitort egy MBA gépen?
Oké hogy kihúzom a csatlakozóból, de előtte kikapcsoljátok a gépet, vagy elég csak altatni, vagy csak úgy kihúzzátok, esetleg van valami rá mint pl: egy usb-t mikor leválasztasz?iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Sakab
senior tag
Nah vízhang megolva újra raktam. Amiben újra kérném a segítségetek:
- Parallel Desktop 342 hibát kidob bármilyen rendszert próbálok telepíteni win7 win10
- VMware pedig bármilyen rendszer telepítésnél ezt dobja: Cannot find a valid peer process to connect to
Hogy a búbánatba tegyem fel akármelyiket is?szerk: Nyomtató megvan [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest