- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
derapo
tag
Sziasztok! Hátha valaki tud valamilyen megoldást. Már kutakodtam mindenfelé,meg találtam is angolus oldalakat,de most nem értem annyira az angolt...fáj a fejem.. Szóval a jó öreg 2011-es macbook pro vga nyavaja.
Hol lehet az amd-t tiltani? Oké fogom a kexteket kitörlöm,de én rögtön bootoláskor szeretném,az EFI-ben letiltani.
Lehet?
Vagy valaki magyarul el tudja mondani? ( igaz most magyarul se nagyon értek )Esetleg egy szájbarágós angol is jöhet.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=etVHIG8i_Ls
-
Criton
veterán
Safarin keresztül bejön valakinek a DIGI sebességmérő oldala? Nálam csak nagy fehérség van.
-
derapo
tag
válasz hszilard666 #63916 üzenetére
Egyszer már volt ebben is..
-
jilian
addikt
Helló!
Eladom az asztali gépem, és szeretnék venni helyette egy laptopot.
Mivel itthon minden alma ezért persze,,hogy macbook pro lesz.Mivel az én pénztárcám is véges...kérdéseim:
1., A 13" nem "kicsi"? Olyan kevésnek tűnik...
2., Szeretnék rajta videót szerkeszteni majd a final cut-tal, elég lesz a 8gb ram, 3,1 Ghz?
(most azt hogy 10perc helyett 15 alatt végez, édesmindegy)3., Játszani mennyire lehet rajta? ...mert a felbontás brutális, de hogy néz ki rajta a kisebb felbontás?
4., Célszerű teljesen új ID-t kreálni, vagy jó lesz a telefonomé?
Egyáltalán jó-e a telefoné?5., Magic mouse 2 van valakinek?
Tényleg kárpótol a funkcionalítás az ergonómiával szemben?6., Érdemes-e új 13" -ast vagy a tavalyi 15" -ost, picivel többért, használtan megvenni?
-
jilian
addikt
(#63919) derapo
(#63920) TBMC
Ne ragadjál le egy pontnál légyszíves. (meg nem is ez lenne az elsődleges célpont)
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
válasz jilian #63922 üzenetére
nem ragadtam, csak gondoltam, esetlegesen kizáró ok lehet. amennyiben nem:
1., A 13" nem "kicsi"? Olyan kevésnek tűnik... - attól függ, mire fogod használni, családi videók megvágásához elég... + akár veszel mellé majd egy external monitort.
2., Szeretnék rajta videót szerkeszteni majd a final cut-tal, elég lesz a 8gb ram, 3,1 Ghz?
fullhd videókhoz minden bizonnyal, de ezt sem kell túlbonyolítani, i5, igpu, 8gb ram nem olyan nagy szó azért.3., Játszani mennyire lehet rajta? ...mert a felbontás brutális, de hogy néz ki rajta a kisebb felbontás?
- fentebb megírtam.4., Célszerű teljesen új ID-t kreálni, vagy jó lesz a telefonomé?
természetesen nem kell.Egyáltalán jó-e a telefoné?
az apple ökoszisztéma működik, tehát igen.5., Magic mouse 2 van valakinek?
Tényleg kárpótol a funkcionalítás az ergonómiával szemben?
van, én csak netezésre használom az imachez, 0-24ben pedig egy mx mastert használok.
ízlések és pofonok, ismerek olyat aki ezzel dolgozik.6., Érdemes-e új 13" -ast vagy a tavalyi 15" -ost, picivel többért, használtan megvenni?
- attól függ mire szeretnék használni. mi a célterület, mennyire erőforrás igényes, mennyire fontos a méret, a súly stbstb...derapo: az imac sem alkalmas alapjába véve játékra, a mac még mindig nem arra van. bootcamppel lehet bohóckodni vele, de akkor sem lesz gamer pc... / konzol.
iszilard: a dgpu nem tuti, tekintve az árkategóriát, esélyesebb, hogy a tavalyi 15"is igpuval rendelkezik.
---
épp csak ide pillantottam[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz jilian #63918 üzenetére
Szia!
Előre is gratu!1, Ki kell próbálni! Fáradj be egy APR-be ott minden méret ki van állítva. Én 15" es retina pro-ról váltottam 12" es macbookra. 10 percig volt fura, utána meg is szoktam, ha a kezeim közé kerül most egy 15" es gép általában vakarom a fejemet hogy hogy lehet egy ilyen hatalmas konfigpt használni
2. Elég lehet, haverom 2016 os macbook airrel vág és működik úgy ahogy nem egy villám de elvégzi a melót.
3. Minimális indie címeket bírni fog, de ha játszani szeretnél nem árt egy konzol vagy combosabb PC.
4. Nem eszközhoz van ID hanem felhasználóhoz. Avagy egy ID-d van, használd azt az összes ezsközön (IMO)
5. Felhasználás kérdése. Én OS X alatt csak akkor ajánlom ha nem jön be a trackpad. De be fog. Az egyik ha nem a legjobb a trackpad felhasználói élmény van jelen almás gépeknél.
6. ÉN költenék picit többet a 15" re. Miért? 4 mag, dedikált GPU, 16 giga ram. HA filmeket editálsz hosszú távra jobb döntés.
Üdv a klubban!
TBMC:
Nem sokkal előztél meg mester!
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
tboldi
nagyúr
válasz derapo #63923 üzenetére
Az a baj, hogy Mac-re alig vannak címek, a nagyobbak ~98%-ban hiányoznak. Emiatt úgyis Windows-t kellene telepíteni, akkor meg már inkább PC, mert erősebb hardvert lehet építeni ugyanannyi pénzből. Vagy konzol.
Nekem is a MacBook Pro mellett van egy asztali Windows PC-m (i7-7700, GTX 1070, 32GB RAM), azon játszom. Most kezdtem el az Assassin's Creed Origins-t.
(#63927) 30z.Samu: Kellene már vennem egy Xbox kontrollert. Ez is olyan játék, amit jobb lenne azzal nyomni, nem pedig billentyűzettel.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz derapo #63928 üzenetére
Én is odaírtam a konzolt, nem?
Egyébként én a jobb, fiatalabb autó lehetőségét áldoztam be a PC-re. Eredetileg 3-5 éves Suzuki Swifteket nézegettem városi szaladgálásra, de inkább egy 12 éves Honda Jazz-t választottam, és így maradt a gépre is.
(Ezzel be is fejezem az offolást, mielőtt sok lenne.)
[ Szerkesztve ]
-
California1
őstag
Urak! Üdvözlet mindenkinek.
A lányom MacBookján ( MacBook 4.1, 2008 Early ,C2D 2,4Ghz ,4Gb Ram, SSD) nem megy a net ha
a Router 5GHz-re van állítva. Ha jól emlékszem anno ment mikor egyszer rég próbáltam .Valami ötlet lenne esetleg vagy tipp?
Előre is köszi. -
derapo
tag
válasz California1 #63931 üzenetére
Elméletileg vinnie kellene az 5Ghz-t is. Esetleg a routeren állíts be egy fix csatornát. Én 108/80-ra állítottam. Nincs jelentőssége, csak akkor nem kell keresgélnie vagy mi.. vagy a sávszélességgel játsz. 20-40-80
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz California1 #63934 üzenetére
Látni látja a Mac az 5GHz-es csatornát, csak csatlakozni nem tud?
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
r4z
nagyúr
válasz California1 #63931 üzenetére
Milyen protokollt hasznal a router 5GHz-en?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Jethrø
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben vásárolni apple lapost, viszont előre bocsájtanám, hogy nem értek hozzá egyáltalán nem, de tényleg nem, ezért is szeretném kérni a segítségeteket! írtam a " milyen nootbookot vegyek? " topicba viszont nem kaptam még választ így itt próbálkozom ha szabad, ha nem akkor előre is elnézést és kérem az admint törölje.
Szükségem van egy olyan laposra ami a 17 es standardtől kisebb legyen, 300 ezer forintot szeretnék rá maximum költeni ( ha nincs ennyiért akkor még várok vele, illetve jó használt is szóba jöhet)
70%-30% ban Munka-Személyes használatra, maximum powerpoint prezentáció és doksi gyártás.
Projektort használnék mellette aktívan, nem tudom, hogy befolyásoló tényező e ez ?Köszi a segítséget előre is !
Üdv Jet.
-
jilian
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Még valami.
A 2016-osban ugyan az a touch barmint a 2017-ben?
Mennyi ciklust ne haladjon meg az aksi használt gép vásárlásánál?
Mit takar az eu kiosztásos billentyűzet? Mennyiben terel a magyartól?[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
De gondolom a billentyűk megcserélhetőek nem? (fizikailag)
-
-
válasz SharpSA #63948 üzenetére
Én nem vagyok egy Office felhasználó, de mindenhol köpködik a Mac-es PP-ot.
Persze lehet erőltetni a Mac-et, meg átalakító, meg kompromisszumos MSOffice, de ilyesmire szerintem célszerűbb egy Windowsos laptop. Tudom eretnekség, de egy pár éves Thinkpaddal a világvégét is túléliNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest