- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sly54
tag
Köszönöm mindenkinek
-
Xero
nagyúr
válasz Solar_Wind #6255 üzenetére
Szintén. Két-három évig így jó állapotban tartható az aksi. Utána, ha ráolvasol, akkor is drasztikusan elkezd döglődni. Nekem a 4 éves MBP aksija manapság olyan 40-50 percet bír ki aztán kalap kabát.
-
Mela Kehes
addikt
Üdv mindenkinek!
Úgy egy hete lettem MacBook tulajdonos és még csak most ismerkedek a rendszerrel. Fájlkezelésre a muCommandert használom és a findert. Képnézegetőt - ami hasonló az irfanviewhez - még nem találtam. Hangszerkesztőt a Wave Editort találtam, de aki használja ahhoz lenne majd egy kérdésem.
Webszerkesztésre az iWeb-et ajánlották, de nem igazán tudok vele mit kezdeni. Letöltöttem a RapidWeaver-t, az pedig elindul, de html oldalt nem tudok betölteni.Egyik barátom ajánlotta a Mac-et és szerinte másképp kell gondolkodnom, ha Mac OS-t
használok. Talán ez még nem megy, azért nem boldogulok a programokkal."Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Xero
nagyúr
válasz Mela Kehes #6258 üzenetére
File kezelésre a Forklift és a Finder.
Képnézegetésre számomra elég a Quicklook, de ha komolyabb kell akkor ott az iPhoto. Az Apple egyébként is úgy áll a dolgokhoz, hogy a célsoftware-ből éred el a tartalmat és abban rendezgeted, nem pedig file rendszer szinten.
Web szerkesztésre az Espresso-nál jobb eszköz nincsen egy CS5 társaságában. Az iWeb és társai csak alap dolgokra és bohóckodásra alkalmasak.
Valóban más a gondolkodásmód.
-
Mela Kehes
addikt
Az Espresso-nál csak html nézet van? Mert nekem olyan kellene, mint a szövegszerkesztő hogy ne kelljen bajlódnom a parancsokkal.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
P.O.C.
tag
válasz Mela Kehes #6261 üzenetére
Ugyan nem nyilatkozhatok senki helyett, de arra biztos nem
-
TheMarci
addikt
válasz Mela Kehes #6264 üzenetére
Adobe DW-nek van wysiwyg nézete, tehát hogy csak rajzolgatsz, és abból lesz a html oldal.
Do You Dream?
-
Xero
nagyúr
válasz Mela Kehes #6262 üzenetére
Arra a Dreamweaver való.
-
Eszleny
aktív tag
válasz Mela Kehes #6258 üzenetére
Képnézegető: Xee, eléggé hasonló az Irfanview-höz.
Wave Editor alternativák: Fission, Amadeus, Audacity.Nézd meg a Macupdate.com oldalt. Mac-es programok gyűjtőhelye, olyan mint a App Store.
Én azért is szeretem, mert a programok alatt ajánlanak alternativákat is. -
Rav3n02
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Ibook G4-et. Másodlagos utazós gépnek kéne. Van ötletetek mi lehet a hiba, hogy ha a touchpad néha érzékel néha nem? Mennyi lehet a javítási költség?
Előre is köszi,
R -
sirály69
őstag
Lenne lehet 1 furcsa kérdésem...
OSX alá nem kell víruskeresö...?Szerver Hosting Debrecenben
-
sirály69
őstag
-
Xero
nagyúr
válasz Rav3n02 #6271 üzenetére
Nehézkes lesz hozzá alkatrész vadászni, de én 5 éve adtam el egy iBook házat topcase-el együtt 50-60e körül. Ha sikerül valami bontásra ítélt gépből megszerezni, akkor szerintem 5-10e-ért megúszható a dolog.
Vagy maga a pad sérült, vagy a szalagkábel, ne adj isten az alaplapi csatlakozó.
-
zsolidodd
senior tag
válasz Solar_Wind #6273 üzenetére
De durva, hogy mennyire megszoktam, hogy nem fut semmilyen víruskereső....
-
sirály69
őstag
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy új 11" Air-t. Jelenleg hol lehet a legolcsóbban megvenni? Ha lehet, hazai és külföldi beszerzésre is kérnék tippeket.
Köszönöm előre is.® visions created with passion
-
őstag
Sziasztok!
Én is beléptem ebbe az érdekes világba. mid-2011 MBP 13 i5-re esett a választás hosszas töprengés után, hogy kell-e ez nekem ennyiért. OSX, Win7 után meglehetősen fura, de nagyon tetszik.
Két kérdésem lenne:
US verzióm van, magyar nyelven, és billentyűzet kiosztással használnám. Hol van a 0 (nulla)??? Csak úgy tudom használni, ha átállítom US kiosztásra. Különben csak ö...A másik kérdés pedig, hogy nincs-e valami klasszikus Winamphoz hasonló zenelejátszó? iTunes van, de nem tudok olyan szabadon zenéket betenni a listába, mint pl. Winamp 5 Lite-tal lehet Win7 alatt. Vagy csak béna vagyok? Nekem ez az albumos előadós nézetes stílus nem jön be.
Viszont állat a rendszer hálózatkezelése. A munkahelyemen a Win NT alapú domainredszerre úgy csatlakozott kérdés nélkül, hogy csak lestem. Win7-tel ez komoly szopás volt, pár kompromisszummal. Röhej...
Köszi.
Icewolf || kósza ||
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szia, üdv a "klubban"!
A magyar billentyűzeten az 1 mellett balra van a '0', próbáld ki, hogy működik-e nálad.
Az iTunes-szal javasolt megbarátkozni, Smart Playlistekkel olyan szempontok alapján szűröd/rendezed a zenéidet, ahogyan csak akarod (pl. legyenek csak a '90-es évek filmzenéi).
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
QuarK
senior tag
Ha US billentyűzeted van, és Magyar kiosztással használod, akkor vagy ctrl, vagy alt (nálad option) 0 (azaz a nulla, 9-től jobbra). Az 1-től balra lévő az a hosszú í...
Szerk:
Egyébként pedig a System Pref.-ben, a Keyboardnál beállítod, hogy "Show Keyboard & Character Viewers in menu bar", és aztán a menu bar-ból, a zászlóra bökve elindítod a bill. nézegetőt, és aztán ott lesed, mi változik a mod. gombok nyomkodásával
Szerk #2:
Az iTunes / Winamp kérdésedből kiindulva pedig, azt tudom mondani, amit nekem is javasoltak: próbáld teljesen elfelejteni, Windows alatt hogy csináltad, használd a natív programokat, mert Mac alatt kissé más a szemlélet (pl. inkább a célappokból éred el és rendezgeted a zenéket / filmeket / képeket / ...), nem pedig Total Commanderben mappák közt mászkálsz.
[ Szerkesztve ]
-
newface567
csendes tag
A tavasszal érkező új Air ( Ivy proci, HD Grap. 4000) bírja-akadás nélkül-majd pl. a Photoshopot? Windowos PS-t, win emulátorral lehet futtatni OS X-en, vagy célszerűbb Maces PS-t nézni?
Egyébként mik a tapasztalatok az Airekkel? Pl. meghibásodás terén. Kijönnek 1 éven belül az esetleges problémák ( ha vannak)?
Talán az árak is csökkennek majd +12% diákkedvezmény~ egy 300-ért talán el lehet majd vinni a 13"-as alapot.
-
TheMarci
addikt
válasz newface567 #6289 üzenetére
Minek futtatnál mac en virtual os alól ps-t? Ps, meg néhány társa abban a kivételes helyzetben van, hogy sokkal jobban fut osx alatt.
Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
válasz newface567 #6291 üzenetére
De, szóval az osx-es verziók jobban teljesítenek, mint a win-esek.
Do You Dream?
-
Xero
nagyúr
A zenelejátszó amit keresel az a Vox.
Egyébként ha rendesen belakod az iTunes-t akkor sokkal kényelmesebb a médiák managelése.
Alapvetően az Apple logikája az, hogy a tartalmat az adott célsoftwareben rendszerezed és onnan éred el őket. A file manager-ből a legritkább esetben keresgéled és nyitod.
Ilyen logikára épül a komplett iLife, az Aperture, a Final Cut sőt még az Xcode is. Érdemes megszokni, mert valóban kényelmesebb így az élet. -
Xero
nagyúr
válasz newface567 #6294 üzenetére
Boltból? Egyébként ugyan azok a források mint Win-nél!
-
őstag
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Ki fogom próbálni az ajánlott programokat, és megpróbálok kicsit változtatni a hozzáállásomon. '95 óta DOS/Windowsban élek, előtte C64, az OSX egy kissé szokatlan. Pl. mire rájöttem, hogy kell alkalmazásokat "telepíteni" az is beletelt némi időbe. Ismerkedem, egyelőre nagyon tetszik.A tapipad nagyon jó, először nem hittem el, hogy tényleg ennyire jól lekezeli a több ujjas vezérlést, de valóban. Viszont, a munkámból kifolyólag kissé hiányzik az egér... Mit javasoltok? Sima egér, vagy megéri beruházni valami komolyabba? Nézegettem az Apple Magic Mouse-t. Megéri beruházni rá? A gombok "hiánya" egy kicsit visszatart. Illetve, nagyon kéne egy numerikus billentyűzet. Abból lehet bármilyet, vagy csak az Apple-t hajlandó kezelni? 14k kissé húzós egy komplett kiegészítő billentyűzetért.
Gondolkodtam bootcamp-es win7-en is, de azt hiszem, megleszek nélküle.
Az iLife-ot egyelőre még nem tudom mi, sem az iCloud, bár azt sejtem, hogy valami felhő alapú tárolási felület lehet. Ezek még felfedezésre várnak.Illetve, még egy kérdés mára. Ha csak lecsukom a monitort, valamiféle alvó módba kerül. Nem hibernál, mert ahhoz túl gyorsan kikapcsol. Akkor lehet cipelni erre-arra? Értem ez alatt, hogy ekkor kikapcsolja a HDD-t teljesen? Mert aktív merevlemez mellett nem szívesen hurcolnám. Meglepően gyorsan is ébred fel, ezért vannak kételyeim.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
TheMarci
addikt
válasz newface567 #6294 üzenetére
töröttkövek nevű virágbolt a legjobb ilyen témájú oldal.
gy.k: broken_stones@mave13:
személyes tapasztalat, hogy magic mouset semmiképpen sem vennék, nekem nagyon nehéz volt, és nem is állt kézre, inkább valami rendes logitech egeret ajánlanék.
a gépet nyugodtan hurcolhatod, amikor lehajtod a tetejét, hallasz egy kattanást, akkor veszi le a vinyóról az olvasófejet.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
őstag
válasz sp@rtan #6298 üzenetére
Igen, nagyon megörültem neki, de ez nem az a Winamp.
Már fent van, de erősen béta, nem ajánlom. Le is fogom szedni.
Gyakran fagy, instabil, és teljesen iTunes logikájú. Amivel többet tud, az az Androiddal való kommunikációs készség, de azt még nem próbáltam.TheMarci: köszi, megfogadom. Próbáltam már Logitech egeret, működött is, de nem úgy tűnt, hogy felismerte a gép teljesen, mert ismeretlen billentyűzetnek nézte.
Xero: hűha. Ez komolynak néz ki. Gép a munkahelyen van, még nem tudja, mi vár rá holnap.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Xero
nagyúr
Bármilyen egér és bill jó hozzá. Ha mindenképpen egér kell én nem bohóckodnék MM-al.
Az iCloud akkor lenne érdekes ha több Mac-ed és/vagy iOS eszközöd lenne. Lényegében egy teljes adatbázis a "felhőben".
Default beállításként hibernál lecsukásra. Ezt Apple-nél safe sleep-nek hívják. Nyugodtan lehet tehát hurcolni, nem lesz baja, nem megy semmi.
Ha még gyorsabb alvást/ébredést szeretnél, akkor ki lehet kapcsolni, de utána is lehet hurcolni. Nálam ki van kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest