Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pethob

    aktív tag

    válasz r4z #47257 üzenetére

    Tigercat, r4z, bmakszim köszi a válaszokat!

    Az iris és iris pro chippek között mi a különbség? Megfogadva a tanácsokat néztem, hogy milyen modellekben van dedikált grafikus chip, és úgy tűnik csak a 15''-os macbook pro-ban van ilyen. 2015-ös modellből ezt találtam. Kicsit már kezd kifutni a tervezett költségvetésből, gondoltam br. 800eFt alatt megúszom. (Annyiért már nagyon jó Lenovókat kapni, amit eddig is használtam.) De tudok akár kicsit emelni a kereten, csak lássam, hogy kifogástalanul fog működni.

    A 2016-os modellből ugyanez (512Gb SSD-vel), kb 50eFt-al több. Várható, hogy a 2015-ös még olcsóbb lesz, vagy egyszerűen elfogy az utolsó darab is. (SSD-ből 512-nél húztam meg a határt, most is azt használom windows 7 alatt, és 380 állandóan tele van. Bár lehet, hogy az OS X tárhelyből is kevesebbet eszik?)

    Nem nagyon tetszik a gondolat, hogy egyszerű USB pendrive-ot se tudok rádugni átalakító nélkül...

    Ami furcsa nekem,hogy max 16 Gb memóriával lehet kapni, nem kevés az? (PC-be én már min 32-t, de inkább 64-et tennék. Persze az eddigi 4 után minden áldás lesz.)

    Külső tárolást (Lightroom katalógus meg videók) hogy illik megoldani? Egy Synology jó erre a célra (gondolom kell egy firepro-ra dugható ethernet átalakító), vagy csak firepro-s külső HDD házakkal lesz igazán gyors?

    Utolsó (egyenlőre) de talán legfontosabb kérdésem: Ha napi 10 órát nyúzom majd a gépet (munkaeszköz), nagy terhelés mellett (képszerkesztés+video) így lehetőleg hálózatról, akkor mennyi idő alatt fogom legyilkolni az aksikat? Lehet azt utána (szervizben) cserélni? Eddig ezt úgy oldottam meg, hogy kivettem a Lenovo aksiját, így a napi munkaállomás jellegű nem használtam, csak akkor tettem vissza, ha mobil módon kellett a laptop. Így is 2.5-3 év alatt jelentősen csökkent a teljesítmény, persze egyszerűen vettem egy új aksit a következő 3 évre...
    Ha ezt is 3 év alatt legyilkolom és nincs értelmes mód a cserére, akkor egy kicsit tartok a dologtól. Vagy esetleg van a töltés rendszer annyira értelmes, hogy teljesen kiiktatja az aksit, ha nincs rá szükség? És így óvja, amikor van hálózati feszültség?

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/pethob

Új hozzászólás Aktív témák