- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz TigerCat #41850 üzenetére
Akkor nem csak én voltam ezzel egyedül, múltkor tök random hazavágta az összes nem smart playlistemet az iTunes, amikor telóval szinkronizáltam, a telefonról meg letörölte az összes zenét, ideges is lettem...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TigerCat
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #41851 üzenetére
Nekem is volt ilyen, de nem tudom a választ. Elég béna...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy macbook air-t vásárolni a jövőben ( az őszi frissítést megvárom még és utána esedékes lehet ). Mivel elég gyér a garancia idő - oké tudok venni pluszba de drága, nem akarok - ezért 1 kérdés - nekem közeli ismerősi körömbe hosszú távon senkinek sem volt baja a macbookal (3-5 év kb) - de van valakinek ismerőse akinek mondjuk a második éven tönkrement? Tényleg csillió forint a javítása ha nincs gari ?
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
r4z
nagyúr
Statisztikák szerint a MacBook Air a legmegbízhatóbb notebookszéria a világon. 2010 óta gyártják minimális változtatásokkal, nagyon kiforrott dizájn. Nincs mitől félned, a pech faktor kb. a legnagyobb veszély, de abban az esetben a hiba szinte biztosan előjön még gariidőn belül. A javítás drága.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ragnar95
félisten
válasz randras #41854 üzenetére
Nálam nem ezzel volt összefüggésben. Ráadásul nem is lenne benne sok logika, hiszen mi köze az offline iTunes library-d tartalmának ahhoz az Apple ID-hoz, amivel épp be vagy jelentkezve
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TXT
őstag
Vettem egy 2012 Mid MacBook Pro-t, igy en is erositenem ezt a tabort.
Viszont szeretnem a norveg billentyuzetet valamilyen modon magyarra varazsolni. (szukseg van az ekezetes betukre is) Olvastam billentyuzet matricazasrol, az eltero gombok kulon cserejerol, komplett billentyuzet csererol, billentyuzet porvedorol ami kulonbozo nyelveken erheto el stb, de egyiknek sem ismerem a hasznalhatosagat, minoseget, esetleges hatranyait, arat, beszerezhetoseget miegymas. Ti mit ajanlanatok, mi a legjobb megoldas, mik a tapasztalataitok ezekkel?
Elore is koszonom a segito hozzaszolasokat![ Szerkesztve ]
-
viktorhmv
senior tag
Szia!
Én egy német nyelvű billentyűzetet matricáztam át magyarra. Amire érdemes szerintem odafigyelned (én ezt elmulasztottam számításba venni), hogy "fényáteresztő legyen a betűknél.
Amit én vettem annál csak korlátozottan jut át a fény és így elütnek a matricázott gombok a többitől.
Ha erre figyelsz akkor egyébként ez egy egyszerű és olcsó (~ 2000 Ft) megoldás szerintem.Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
TXT
őstag
-
Ragnar95
félisten
válasz randras #41858 üzenetére
A zenékhez gépen nem nyúlt az iTunes, ráadásul nem iTunes Store-os zenékről volt szó, csak a playlisteket cseszte el, illetve a telefonról minden zenét eltávolított.
Egész egyszerűen egy elég kellemetlen bug volt, amit ki tudja, mi okozhatott.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Somansky
aktív tag
Hogy a fenébe tudom kikapcsolni az indexelést? A régi modszer nem megy
Terminal: sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.metadata.mds.plist
A keresési eredmények (zene stb kiszed) és adatvédelmébe (kivételbe beadom a NAST stb) is belövök mindent, de semmi.
Mindig indexel a NAS meghajtón és a külső pendrive-on is mindent...képek (CR2, jpg, png, tif...), a HD meghajtón nem.
Azért idegesít, mert mikor egy ügyfélnek másolok esküvői, vagy más képi anyagot lemezre, vagy pendriv-ra folyton rákerülnek az index fájlok is és igy pl Windows gépen vagy máshol elég idegesítő... folyton tötölni, meg elég lassú a sok fálj miatt is.[ Szerkesztve ]
www.somansky.com
-
drzozo
senior tag
Azt valahogy meg lehet oldani word-ben, hogy a gépen elmentett összes dokumentumot alapértelmezett, 100%-os nagyításban nyissa meg?
Csak mert rohadt idegesítő, hogy némelyik dokumentumot 200%-os nagyításban, míg a másikat 70%-os nagyításban nyitja meg, és folyamatosan zoomolgatnom kell belőle.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz drzozo #41864 üzenetére
Ahogy elmentik, úgy nyílik. Egyébként a 100%-os alapértelmezés rettentő kicsi. Excelnél is. És egyikben sem tudom beállítani, hogy tökéletes legyen. Új doksi nyitásakor a Word megjegyzi az alapértéket, de az Excel még erre sem képes sajnos. Nem mintha az Apple sajátja különb lenne, az is pont ugyanilyen béna... Sőt, ott talán az alapértelmezett is nagyobb, mint 100%, ami megint csak érdekes, hiszen ha az kicsi, akkor miért ekkora a 100%-os nagyítás?
-
drzozo
senior tag
válasz TigerCat #41865 üzenetére
A 100%-os is kicsi (nem vészesen, még el tudom olvasni és kényelmes szerkeszteni), viszont így átlátom a teljes dokumentumot, kb. mintha a nyomtatási képet látnám.
Egyébként a mentés dolog megoldotta a dolgot, átírtam egy betűt, majd vissza, levettem a zoomot, rámentettem, és most már megfelelően nyílik meg.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Tudtok ajánlani oldalt ahol levannak írva osx alapok? Gugli semmi értelmeset nem dob ki.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
rjg
őstag
válasz FIREBLADE78 #41868 üzenetére
Pl: a beszeljukmac.com wikije egynek jó
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
FIREBLADE78
addikt
Ha winfost parallelsel futtatom,akkor normálisan működik a tapi pad és egér? Mivel bc alatt nagyon rossz volt és nem is ment a pad koppintásra
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
TigerCat
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #41870 üzenetére
Ennyire nem jön be?
-
TigerCat
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #41872 üzenetére
Megértem, ha nem a szíved csücske, de megkérhetlek, hogy ne fosozd? Így is van elég flame a két rendszer között, legalább mi ne gerjesszük...
-
xors
senior tag
Teszt és kíváncsiság szempontjából van lehetőségem visszamenni osx snow leopard -ra valahogy? (elvileg azzal jött ki a 2011early MBP, szóval futnia kell rajta) Pendrive-ról szeretném telepíteni, egy üres SSD -re ha ez lehetséges valahogyan...
Tudtok ebben segíteni? -
tigomigocika
senior tag
Sziasztok!
Páromnak vettünk egy usb-s fejegységet.
Bármire is formázom a pendrivet akkor sem ismeri fel a lejátszó...
Haveromhoz elvittem neki a pendrivejét felismeri...
Van valamilyen program amivel lehet normálisan formázni?
Felmásolom a zenéket és nem játsza le,memória kártyát sem ismeri fel már a gépem viszont a lejátszó igen.
Na akkor felhozom és akkor arra rakom az ujabb zenéket(2GB)...bedugom a gépembe erre a gép nem ismeri fel...Oké a zenék rajta vannak az usbn(több is van mindegyikkel próbáltam már) akkor a wines gépre felmásolom és ott leformázom a 4gb-os pendrivet,majd visszarakom a zenéket,gondoltam én....
Win gép formázást ajánlja,de csak 200mb-ként ismeri fel a win10...
Ötlet?
Valaki?
Előre is köszönöm!XBOX LIVE: rolandinho007
-
TigerCat
nagyúr
válasz tigomigocika #41877 üzenetére
Csinálj FAT32-t és abból formázz Windows alatt. Nekem a TV-t így oldotta meg anno...
-
Xero
nagyúr
Bootcamp userek figyelmébe:
A bootcamp, Paragon driverek nem működnek a Windows 10 legújabb buildjénél. Szerencsére nekem nem must have feature, de aki erősen támaszkodik rá, az várjon még a bootcamp-en ücsörgő Win10 update-el.Követem a történetet, ha valami előrelépés lesz jelzem.
-
sputyi70
aktív tag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata a Re-store szervízzel kapcsolatban. Most szervizeltetnék egy 17" MacProt.
-
tigomigocika
senior tag
Köszönöm a választ!
Annyit még hogy ha összecsukom a macbookot,hogyan tudom azt beállítani hogy ne legyen alvó állapotban.,,?
Magyarul hogy menjen a wifi folyamatosan!?XBOX LIVE: rolandinho007
-
r4z
nagyúr
válasz tigomigocika #41883 üzenetére
InsomniaX
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
sputyi70
aktív tag
Sziasztok. Rendszer update (El Capitan)letöltése után kéri az újraindítást. Restart rányomása után nem indul újra csak a háttér van az egérrel. Ötlet valakinek? Bocsi kezdö vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi a többi topiklakó nevében is!
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
veterán
Sziasztok!
Unokatesómnak kicsit elöregedett a 2008-as Macbook billentyűzete. Sokszor már nem reagálnak a gombok, meg egyéb anomáliák is fellépnek. Szerintetek, hol lehetne hozzá alkatrészt beszerezni?
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
xors
senior tag
válasz adamssss #41888 üzenetére
Ebay, ha olcsón kell, bár már az sem annyira olcsó ha beleveszed a szállítási díjakat... De olyan régi géphez itthon már nehezebb alkatrészt szerezni, ebayen meg mindent lehet találni. Vagy veszel valami törött kijelzős donort
EZ most jutott eszembe, használt cuccot megvámolják ha nagy értékű? -
TXT
őstag
2012 mid Macbook Pro-ra keresek vmifele vedo boritast, kemeny tokot fekete (lehetoleg matt) szinben, ami az egesz gepet vedi, de az alma logot nem takarja el. Tudnatok ajanlani olyat, ami jo minosegu es lehetoleg olyan anyagbol van, ami minimalisan, vagy egyaltalan nem gyujti a karcokat ugy, mint pl a hagyomanyos telefontokok?
(Nem tudom, milyen anyagbol keszulnek ezek laptopokra, de az i6s+ mar a harmadik van fent, mert hiaba vigyazok ra, egyszeruen az asztalra es ide-oda leteves altal is kis ido mulva tiszta karc... Remelem laposoknal van erre ertelmes anyaghasznalat. ) -
Beethoven
tag
Sziasztok!
2010es macbook próm-ba a trackpad gombja nem reagál ezért rendeltek nekem hozzá egy új trackpad-et 30 dollárért de ez mint kiderült kínai utángyártott.
Érdemes lehet erre kicserélni, nem lesz kompatibilitási vagy más probléma vele szerintetek?
Esetleg az is lehet hogy csak egy tisztítás is elég lehet az eredetinek hogy megjavuljon? Csak mert még sosem volt szétszedve gép csak annyira hogy a gyári hdd ki lett ssd-re cserélve. -
madle
őstag
Tudnátok ajánlani valami kompakt kis hangfalszettet Macbookhoz? Olyanra gondolok, ami esztétikailag és minőségileg is passzol a kis géphez. Nem akarok egy Batár hifit erősítővel, mert nincs rá helyem. Viszont egy kis esztétikus komolyabb hangfalpárost el tudnék mellé képzelni, mert meguntam a fejhallgatózást.
2.0 vagy 2.1 is szóba jöhet.
-
megema
őstag
Valaki találkozott már olyannal, hogy a Time Machine mentés a rendszer szerint megsérül, így engedélyt kér, hogy törölhesse az egészet és tiszta lappal induljon?
Annyit tudok, hogy havonta kerül ellenőrzésre, hogy használható-e a mentés, ezért teszi fel a kérdést. Egyelőre engedtem neki a törlést, aztán ha elkészül a teljes mentéssel manuálisan ellenőriztetem. Viszont ha ez bizonyos időközönként jelentkezni fog, akkor semmi értelme sem lesz mentést csinálni...
Saját építésű NAS-ra ment, de ennek elvileg nem kéne problémát jelentenie. Pl. a Synology NAS-ok is ugyanezt a nyílt forrású AFP-t használják. Maximum a konfigurációval lehet gond.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest