- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
Hali
Kérdésem: Külső dvd-író-t lehet csatolni usbvel macbookhoz? Tud vele írni?
Köszi
Gordiann -
Gordiann
őstag
Köszi
Nagyon beleszerettem a Macbook-ba, csak nem tudom, hogy megérné-e a középső verzió....
Proci teljesítményét azt a +0.16Ghz-ez nem nagyon lehet megérezni...vagy de?
2Gb ramot szeretnék bele ha meglesz.
De DVD-író kellene. Vagy az övé, vagy vmi külső....csak mondjuk kicsit nehéz így, hogy ki kellene próbálgatni....
Jah és még egy kérdésem lenne:
A +2 év gari megéri szted? Azt csak vásárlástól számított x ídőn belül lehet megvásárolni, vagy akár 1 év mulva is?
Köszi
Gordiann -
xedos
addikt
válasz Gordiann #403 üzenetére
Hát... te tudod...
Ha nem használod sűrűn a DVD írót, akkor vehetsz külsőt is...
Gari hosszabítás:
http://www.almarium.hu/page8/index.html
az Apple termék megvásárolása után maximum 90 napon belül kell megvásárolni
? megvásárlás után regisztrálni kell nálunk az eredeti számlamásolattal
? regisztráció után már gyári szám alapján mi azonosítjuk a gépet, tehát ha Ön eladja a gépet, a garancia hosszabbítás automatikusan átruházódik az új tulajdonosra
Vagy vedd meg az én Macbook pro-mat -a középső Macbook árából épp kijönne
Sajnos kénytelen leszek megválni tőle
[Szerkesztve] -
Gordiann
őstag
Köszi, de inkább maradnék macbook-nál. Fontos nekem a kis mérete, meg hogy sok mindenben ilyen ''kompakt''. A pro kicsit nagy lenne nekem
A garin elgondolkozok... szoval köszi.
A DVD-író meg hát jah, igazból elég, ha itthon írok korongra. Nem feltétlen akarnék útközben írogatni....bár ki tudja... ezt is átrágom még parszor -
alexandern
csendes tag
Sziasztok! az lenne a kérdésem ,h szerintetek mennyi az esélye ,h hozzájussak 200k körül egy használt de új generációs macbookhoz? 1g rammal legalább. a többi paraméter nem érdekel
-
xedos
addikt
válasz alexandern #412 üzenetére
Szinte 0!
Inkább az első sorozat 1.83-as procis 512M Ramos gépei mennek 200K körül. -
alexandern
csendes tag
hm köszi ,akkor ezek a macbookok nagyon tartják az árukat ,mert az újak már 272k körül mennek. jobban mint az én pc-m (Dell Latitude X1) aminek az ára 1 éve még 470k volt most meg nagynehezen sikerült eladnom 220k ért.
Azért lenne pár kérdésem hozzátok macbookkal kapcsolatban... igazából az érdekelne ,h a tapasztalataitok alapján mennyire tartós darabok, csak mert sok olyan infót találtam miszerint az akkuk akár egy év alatt megadják magukat, könnyen koszolódik,reped a burkolat stb...sokat fogom cipelni , utazni vele stb.. szóval nem szeretnék a szervíznek még a közelébe sem menni (a dell-emmel nem volt semmilyen probléma).
nagyon szeretnék megszabadulni a windows-tól de a hardver terén nem szeretnék kompromisszumot kötni,
a másik dolog ,h tulképpen az osx mennyi memóríát eszik? mert azt is sok helyen olvastam ,h ajánlott legalább 1.5 gigát venni... főként photoshop (cs3) és capture one-t futtatnék.. ezek a dell-en 768mb-tal bőven jól elvoltak a centrino procival.
köszi előre is -
xedos
addikt
válasz alexandern #415 üzenetére
Mint minden rendszer meghálálja a RAM-ot...
Megy az akár 512M-val csak nem olyan gördülékeny.
Az OSX igazából a VISTA-val van egy szinten. 1G Ramot érdemes adni neki.
Használtam én is 768M-val. Ugyanakkor most olcsó a RAM... -
Tegg_LAsh
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy MacBook-ot. Lenne egy-két kérdésem a tapasztaltabb rókákhoz.
1. Használt-e már valaki ''usb to RS-232''-es átalakítót mac-nél? (nekem nagyon fontos lenne a soros port, amit macnél csak így tudok elérni, mert villamosmérnökként szükségem lesz rá)
2. Ha használt már vki, akkor milyen tapasztalatai vannak? Mert sok olyat hallottam, hogy nem megfelelő az átalakítás, amikből problémák adódtak.
3. Tudok-e mac-en C-be programozni, majd azt gcc-vel fordítani? vagy ezt a kérdést mivel tudnám megoldani (C nyelv lenne jó nekem)
Első fordulóban ennyi kérdés merült fel bennem. Kérem aki tud segítsen ezekben.
Köszi
[Szerkesztve] -
alexandern
csendes tag
Na elvileg sikerült beszereznem egy macbookot, azért csak elvileg mert tegnap este licitáltam rá a német e-bay-en és még nincs a kezemben.. a lényeg ,h 1 giga ram van benne amihez pluszba akarok még 1 gigát ,de attól féleg ,h 2 db 512-es van a gépben jelenleg és ugye csak két slot van , szóval ... nem akarok 2*1 gigát vásárolni... Létezhet ,hogy csak 1 db 1 gigás memó van benne?
-
xedos
addikt
válasz alexandern #420 üzenetére
Elméletileg lehet... gyakorlatilag nem :-(
2x512M-val szállítják. -
Gordiann
őstag
Kedden meglesz a macbook-om...
Telefonáltam aqua-ba, ott azt mondták, hogy nem tudják, hogy jó lesz-e a kingston notebook ram bele...és hogy ki lehet próbálni....Ha beviszem majd akkor mit nézzek, hogy jól működik-e?
Vagy ezt így nem lehet megállapítani majd? -
Tegg_LAsh
csendes tag
Nem tudjatok mikor jon ki a mac os x leopard?
-
Gordiann
őstag
válasz Tegg_LAsh #426 üzenetére
Én nem vártam. Megrendeltem (nem volt raktáron). Most adnak hozzá Ipod shuffle-t.
A Tiger egy kiforrott op rendszer. Azon minden megy, és fog is. A leopard az elején biztos nem lesz hibamentes. Lesz benne ugye némi újítás. Biztos jó lesz.
Ha azt mondják majd a tapasztalatok, akkor biztos megveszem majd utólag.
Meg állítólag aki Xy (nem tudni) dátumon belül (leo megjelenés környékén) vásárolt gépet, és még tigert kapott hozzá, állítólag vmi kedvezménnyel lehet majd beszerezni.Én ezekért úgy döntöttem, hogy most veszem. A shuffle-s akció szept.30-áig tart.
-
Tegg_LAsh
csendes tag
aha.
hat jogos. viszont en mindenkepp csak oktober kozepen tudok hozzajutni. te melyik modellt valasztottad? mert en igazabol azon gondolkozom, h megveszem az alapot csak rakok bele 2 gb ramot. viszont a dvd iro se lenne egy utolso dolog - persze nem olyan fontos, mert gigabites halozaton at tudok huzni par perc alatt egy dvd-niy adatot a rendes gepre... a 0.16 plus sebesseget gondolom nem nagoyn lehet erezni.szoval milyen tapasztalataid vannak a geprol? (hozzateszem en win-rol terek meg.. ) -
Gordiann
őstag
válasz Tegg_LAsh #428 üzenetére
Még nincsen meg, majd kedden. A legkisebbet választottam.
Én is 2gb ramot teszek bele. Dvd-író leginkább nem adatra, hanem videora/filmre kell nekem. Adatátvitelre ott a pendrive, meg hálózat. De külső dvd írót már be is szereztem hozzá. Azzal elvileg tökéletesen megy minden, csak annyi, hogy nem viszem magammal mindenhova....
Én is win-ről térek át egyébként.
A plusz sebesség nem érezhető különösebben, úgy hallottam. Tehát sztem teljesen elég a legkisebb.Viszont én meg azt nem tudom - mint írtam már - hogy ram-vételnél mire kell figyelni?!?
-
Xero
nagyúr
válasz Tegg_LAsh #426 üzenetére
Megéri.
Jelenleg az utolsó bétát használom (9A559) és bátran mondhatom beton stabil. Jelen pillanatban 2 hibáról tudni. Az egyik a PPC-s gépeken jelentkezik Tigerről történő upgrade során. A másik a hp nyomtató drivereket érinti. Szóval szinte hibátlan.
Ami nagyon kellemessé teszi az a sebessége. Spotlight félelmetesen gyors az új Finder szintén nagyon jó, plusz a sok sok apró finomítás. -
Tegg_LAsh
csendes tag
koszonom a valaszokat
egy ujabb kerdesem lenne. macbookon mondjuk 2 giga rammal mennyire lehet videot vagni (adobe premiere-el)? ez is egy fontos szempont, mert ezzel foglalkozom jelen pillanatban (es kozben vill mernoknek tanulok
ha nem nagyon, akkor erdemes-e inkabb venni egy coreduo-s macbook prot (ami most epp elado sorsra kerult itt a forumon)? -
Tegg_LAsh
csendes tag
van kulso megjelenitom, meg rendes vas a vagashoz itthon, csak mikor egyetemen lyukas oram van mondjuk 2-3 ora, akkor ott szeretnek vagdalkozni egy adast (szovla nem ilyen multi-cam editing-re hasznalnam). es hat kb 50-100k-val olcsobban tudnek hozzajutni egy uj macbookhoz,, ezert is gondolkozom ezen. mert azert egy MBP az MBP.
-
xedos
addikt
válasz Tegg_LAsh #441 üzenetére
Szia!
Ha érdekel van egy eladó macbook pro-m :-)
MacBook Pro 15.4" 2007 október 19-ig garis iJoe-nál (macbolt).
2 Ghz-es CoreDuo, 2GB ram, 120GB hdd, ATI Radeon X1600 128MB, Superdrive.
Hibátlan állapot, gyári lemezek papirok és doboz. DVI-VGA kábel. új akksi 12ciklus!!!!! 5548mAh !!!!Irányár: 350000
E-mail: fejes098@yahoo.co.uk
Telefon: 06-20-9831130 -
xedos
addikt
Ez Pü-ben akart menni :-( BOCS!
-
djmett
csendes tag
Sziasztok! Én új vagyok még a MAC világában. Igazából egyetemre járok, és szeretnék egy MAC laptopot. Jegyzetetlésre, zene irásra, DVD filmek nézésére. szal csupa alap dologra használnál, na meg hogy néha Postal2-ek rajta Arra lennék kiváncsi h mennyire éri meg a MACBook?
~/˘°˙´DJ METT`˙°˘\~
-
djmett
csendes tag
És hol a legérdemesebb megvenni ? Nem tudsz nekem ajánlani egy boltot esetleg, ahol esetleg olcsóbban juthatok hozzá köszi
~/˘°˙´DJ METT`˙°˘\~
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest