- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megane2000
aktív tag
Angol nyelven használom a macbook-ot. Viszont hogyan tudnám megoldani azt, hogy némely angol weboldalt a translate lefordítsa úgy , mint ahogy azt a google chrome is teszi?
-
válasz randras #29447 üzenetére
>Nem lesz könnyű menet tizenX év Windows után/közben
Ööööö, én 20 windows (ebből 12 év official MS eng/hun Betatester) után lazán lenyomtam két évet Linuxon és most akadály nélkül nyomulok OSX-en Akarat/elhatározás kérdése az egész.
(#29450) bugmenot1
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
randras
veterán
válasz Megane2000 #29449 üzenetére
Mac névjegye, Rendszerjelentés, Hardver>Teljesítmény>Állapotra vonatkozó..., de nagy jelentőséget én sem tulajdonítok neki, csak furcsállom, bontatlan volt.
Syl: Az van bőven.
[ Szerkesztve ]
-
válasz randras #29453 üzenetére
Ami kezdetben a legtöbb odafigyelést kívánja (szerintem), az a multi window működés. Vagyis ha egy programablakot bezársz, attól még a program nem biztos hogy bezáródik.
Nekem a billentyű-kombinációk tudnak fejfájást okozni. Most, bő három hónap után is előfordul, hogy @ írásához alt+q helyett cmd+q nyomok
Plusz, nagyon hiányzik a Finderből az F2 (fájl átnevezés).
Ugyanígy nyűgöm, hogy párbeszédablaknál nem lehet Tab-bal átugrani a másik gombra (pl. OK, Mégsem stb.). Egerészni kell hozzá.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ragnar95
félisten
válasz TigerCat #29456 üzenetére
Ettől még ugyanúgy klikkelni kell, mert bár a kijelölést átviszi, ha entert ütsz, ugyanúgy az eredetileg kijelölt gomb nyomódik le, nem az, amire átmentél tabbal sajna.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
randras
veterán
Igen, a cmd+q veszélyes, már megtapasztaltam.
Mivel úgy is kelleni fog, fel is raktam virtualboxba egy windows 8.1-et. Telepítés közben is furcsa volt már, hogy a Windows ablakában a kurzor eltűnt, viszont feltelepíteni fel tudtam így is, gondoltam Guest Additions majd megoldja. Most viszont itt állok az asztalon, és semmit sem tudok csinálni egér nélkül, Insert Guest Additions...-ra sem történik semmi, hogyan tovább?
[ Szerkesztve ]
-
HorCsa1982
csendes tag
válasz randras #29447 üzenetére
Gratulálok!
Nem fogsz csalódni. Én egy hónapja váltottam otthoni használatra ugyanilyen konfigra és azóta a munkahelyemen használt win 8.1 pro-hoz és az azt futtató géphez sokkal kevesebb kedvem van. A billentyűzet az elején tényleg kicsit furcsa volt, de most meg már az a gyakoribb, hogy a windowson akarom használni az OS X billentyűket Ez egy sokkal jobban összerakott és átgondolt rendszer mint az. Szerintem...HorCsa
-
Ragnar95
félisten
válasz HorCsa1982 #29460 üzenetére
Mondjuk a bill is csak magyarul furcsa, mert angol Mac = angol Win, US Mac = US Win, egyedül a magyar kiosztások nem egyeznek meg valamiért...
Persze a cmd és ctrl gombok minden billen máshol vannak , mint winen, de azt elég gyorsan meg lehet szokni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz TigerCat #29456 üzenetére
Nem, de köszönöm a tippet!
(#29459) randras
>Insert Guest Additions...-ra sem történik semmi, hogyan tovább?
A VirtualBox-ban van egy úgynevezett Host Key. Egy billentyű, ami "kilép" a virtuális környezetből, amivel a host felé lehet parancsokat adni. A státusz sor jobb oldalán mutatja. OSX-en nem tudom mi, PéCén jobb ctrl.
Ha az Additions telepítője nem indul el magától, akkor "magától" kell hogy elinduljon, Uram Vagyis, virtuális rendszerben megnyitod a sajátgépet, optikai drive-ot és onnan elindítod a setup.exe-t (nem tudom mi a pontos fájlnév).#29460) HorCsa1982
Az irodában én is gyakran nyomok alt+c -t cmd+c helyett Aztán leesik, hogy ott ctrl+c van...
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
randras
veterán
A fő probléma a kurzor hiánya volt, de megoldottam tabulátorozással végül, köszönöm.
A beépített Mail alkalmazásban lehet előre definiált üzeneteket/templateket menteni, amivel gyorsan tudok válaszolni emailekre? Mert ha nem, be sem jelentkezem abba, inkább itt is Thunderbird-öt használnék.
[ Szerkesztve ]
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz randras #29463 üzenetére
Valami ilyesmi kell?
Mail Stationery
Mail Designer
Mail template-re keress rá Google-ben és App Store-ban♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Mohhoj1986
tag
Nem tudom valaki találkozott már olyan problémával vagy inkább jelenséggel, hogy a macbooknak a ventijénél ahol kifújja a levegőt...ilyen jómunkás ember szaga van, izzadtságszag keményen....nem mondom dolgoztatom szegényt rendesen, dehogy ennyire? ... Viccen kívül tényleg olyan szag jön ki onnan. Már szét szedtem és kitakarítottam, újrapasztáztam (MX-4), és még mindig. Engem annyira nem zavar, a párom szokott rajta röhögni mert amikor elmegy melette érzi a szagot és lebasz hogy ne dolgoztassam annyit.
Ez egy 2009 mid Macbook white. -
TigerCat
nagyúr
válasz Mohhoj1986 #29468 üzenetére
Ez kemény...
Én rendszeresen fürdetem, kap dezodort is, szóval nálam minden oké.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
madle
őstag
Lehet elpusztult benne egy egér valahol és az szaglik
persze csak vicc -
TigerCat
nagyúr
Gondolom sokan használjátok a BeterTouchTool alkalmazást. Néha kikapcsolja az aktív sarkokra beállított eseményeket. Pl.: jobb alsó sarok a képernyővédő indítása. Ha kilépek a BTT-ból, azonnal rendbejön minden. Helyette feltettem az USB Overdrive-ot, azzal nincs ilyen probléma. Vagy lehet, hogy csak nem szereti a Razer egerem?
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
randras
veterán
Pedig van, íráskor felül a legjobboldalibb gomb, és ráadásul egy cikket is találtam ami pont hasonlóra használja mint nekem kellene (HTML szerkesztési lehetőséget is ad saját minták készítéséhez), de azokat a fájlokat a megadott útvonalon nem találom, így egyelőre csak plaint text van.
Ami viszont most nagyon furcsa, hogy délelőtt szórakoztam külső monitorra kötéssel, hogy megnézzem, hogy működik, és most vettem észre, hogy bekapcsoláskor már nem a Retina felbontással kapcsol be a gép, a Felbontás » Méretezett opciók közül pedig el is tűnt, mások lettek a választható opciók, ez létezik?
TigerCat: HTML szerkesztési lehetőség nélkül is megvan gyakorlatilag amit kerestem, aminek nagyon örülök, ettől függetlenül a második linked nagyon jó lenne... ha nem 30 euró lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. A közeljövőben laptop vásárlás fog bekövetkezni nálam és lenne egy pár kérdésem. Régóta iPhone-t használok, így rögtön beugrott, hogy jó lenne egy MB. Sokat olvasom hogy milyen jó iOS mellé az OSX, mert jó az integráció. Konkrétan ez mit takar? A másik pedig, hogy Air vagy Pro. Játszani asztalin szoktam, szerintem 13"-on nem erőltetném, tehát emiatt nem szempont a Pro. Inkább a hobbi fényképészetem és az ezzel járó PS. Ez is nagyrészt asztalin lenne, már csak a nagy monitor miatt is, de az Air milyen szinten futtatja? (15 megás RAW-okkal dolgozok) Végül egy pár személyes tapasztalatot tudnátok adni? Egyetemistaként (nem mérnök) egy Windows géppel szemben milyen előnyét tudnám kihasználni? A nagy üzemidő csábító, de számomra 4-5 óra is elég. A supportja nagyon rendben van az Applenek, nem tudom a Dell-en kívül hozná-e ezt a szintet más gyártó. És nem utolsósorban ugye az árcédulák közti különbség. Köszönöm előre is a segítséget!
-
madle
őstag
válasz pana0017 #29474 üzenetére
Nekem az Air teljesen jó a mindennapokra, a PS és LR nagyon szépen kezeli a nagyobb fájlokat is, sőt még videót is vágtam vele, persze csak az iMovie-ban, de teljesne használható.
Viszont ha az egyetemi dolgaidhoz is kellene mint pl nekem, akkor nem valami frankó mert az Office egyenesen kuka. Parallels programmal lehet tenni rá Windowst, de nem olcsó, ráadásul elvileg külső eszközre nem lehet, szóval akkor kapásból 256GB-osat kell vegyél, ami jóval drágább.
Ez az iPhone integráció személyem szempontjából annyiban kimerül, hogy felteszem a képeket a telóról. Minden más új hiper funkciót amit beharangoztak az új rendszerrel, teljesen feleslegesnek tartok, meg nem is működik jól még.
Szerintem vegyél egy Thinkpadet erre a célre, legalább is én azt vennék. De lesz más vélemény is.
-
Ragnar95
félisten
válasz pana0017 #29474 üzenetére
"mert jó az integráció. Konkrétan ez mit takar?"
iCloudon keresztül szinte minden szinkronizálódik, jegyzetek, naptár, fotók, emlékeztetők, stb, így gyakorlatilag ugyanazt látod mindkét készülékeden, ráadásul mostmár a Continuitynek hála ezen lehetőségek tárháza méginkább kibővült, kicsörög a hívás Macen is, SMS-t is megkapod arra is, a megkezdett emailt/Pages doksit folytathatod gépen/telefonon, stb.
PS-el nem lesz gond, ha elég RAM lesz a gépben.
Konkrét előnyök nem nagyon vannak, specifikus felhasználási terület függőek lehetnek, illetve csomó finomság, ami megkönnyíti az életed és winen nincs meg, de ez is felhasználófüggő, hogy kinek mire van szüksége.
Az Office sokkal butább OSX-en, mint winen, az Excel kevesebb függvényt ismer, kevesebb a lehetőség bennük. De átlagfelhasználásnál ez egyáltalán nem tűnik fel igazság szerint.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
pana0017
senior tag
Köszönöm a válaszokat, bár orvosi mellett én egy alap word-del meg excel-lel ellennék, utánanézve kicsit aggaszt a dolog. Megpróbálok majd kipróbálni egy Air-t, szerintem az alapján fogok csak tudni dönteni. Az árakat nézve különbség nem nagyon van, a design meg a márka meg hát csak az Air felé húz
Egyébként a Parallels mekkora tárhelyet vesz el? -
Ragnar95
félisten
válasz pana0017 #29481 üzenetére
Azért annyira nem kell aggódni attól az Office for Mactől, mint írtam átlagfelhasználásra bőven elég, sőt, arra elég lehet az iWork is simán, mivel tud MS Office formátumba menteni.
Mindenképp próbáld ki valóban, hiszen anélkül nehéz dönteni.
15-20GB kell neki, hiszen egy teljes értékű Windowst telepítesz bele, így ugyanakkora helyet is vesz el, mintha simán felraknád a Win adott verzióját egy gépre.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Nálam a 128 gigás Air-en a következők vannak (nagy vonalakban):
- alap Apple dolgok (pages, numbers, ibooks stb.)
- az itunes a gépre backupolja az iphone-t és az ipad-et
- egy sor apróbb segédprogram, médialejátszók
- pár böngésző (mindnek megvan a maga célja)
- LibreOffice
- Adobe Design Collection (Indesign, Photoshop, Illustrator, Acrobat)
- Parallels benne egy szűz win xp - ez csak próbából (összesen kb 2,5 giga)
- dokumentumok, képek, zenék - kb 10 giga
- céges dokumentumok dropboxon keresztül - kb 10 giga
69 giga szabad.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ragnar95
félisten
válasz bugmenot1 #29487 üzenetére
Véletlenül nem készít az iTunes egy iPhone-ról/iPadről backupot a gépre? Mert ez gyanúsan annak tűnik.
iTunes>General Preferences>Devices>Device Backups>Delete Backup opció kell neked ebben az esetben.[ Szerkesztve ]
-
-
Peetey91
senior tag
Nekem egyetemre boven eleg az alap iWorks programcsomag, raadasul tudok vele .doc formatumba menteni. Szinten orvosira jarok, egy kezemen meg tudom szamolni hany ppt-t kellett keszitenem, Excelt meg max biostatisztikara, de szerintem alap dolgokra boven jok az Apple programok (nekem). A retina kijelzot viszont imadom, sokkal kenyelmesebb rajta eloadasokat, szovettani metszetet, kepet nezni. Ha a keret engedi en egy retina gepet javasolnek, Air-t majd akkor ha lesz retina verzio.
-
Megane2000
aktív tag
Kíváncsi leszek higy este bemutatnak-e új Macbook Air-t. Szerintetek?
-
vasi89
addikt
válasz Mohhoj1986 #29468 üzenetére
Nekem volt ilyen gépem de nem volt büdös
-
Ragnar95
félisten
válasz Megane2000 #29494 üzenetére
Szerintem max minimális frissítés lesz órajelemeléssel. A mai keynote az Apple Watchról fog szólni tutira.
-
amol
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok nagyon járatos Mac ügyben, viszont több ügyfélnek hasonló problémája van, ezért fordulok hozzátok.
Mit lehet tenni ha egy hibátlan új merevlemezt nem ismer fel egy Macbook miközben más gépben tökéletesen működik? Disc utility nem látja, nem tudja partícionálni. Nem SATA kábel probléma, mivel az eredeti HDD-vel nincs ilyen gond.
Az ügyfelekkel csak e-mailes kommunikáció folyik, tehát a személyes vagy telefonos segítség sajnos kiesik.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ukrajnai háború
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest