Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • megema

    őstag

    Srácok, ma nagyon kiakasztott a gép. Weblapot kellett szerkesztenem, így ment a Safari, a Chrome, a Firefox, az Opera, a Sublime Text és a Cyberduck (plusz háttérben az alapvető dolgok, mint a Mail, az iStudiez, a Messages, Viber, iStat Menus, stb.). Ezen felül Parallels 10.0.2-ben futott a Win 8.1 az Internet Explorer és az Excel miatt. Volt 700 MB szabad memória plusz 2 GB felhasznált swap, és olyan szinten akadozott az egész, hogy az botrány. Minden 5-10. alkalmazásváltásnál kb. így beragadt a 3 ujjas swipe animációja, majd a következő swipe hatására úgy csinált, mintha most indítanám. Azaz visszaugrott a képernyő és előről indította az animációt.

    Napi használatban is jelentkezik ilyen akadás néha, de ma nagyon kiakasztott, mivel rengetegszer kellett váltogatnom. Azt nem értem az egészben, hogy ha egy különösen megterhelő alkalmazást futtatok a gépen, azzal semmi gond sincs, de a normál, napi használat esetén rengeteg akadályozó tényezővel találkozom. A slusszpoén az egészben az, hogy nemrég húztam újra a rendszert és csak az adatok lettek kézzel visszamásolva. Minden más nulláról indult.

    Valószínűleg ez a bug a memóriakezeléssel kapcsolatos, mert ma is alig melegedett a gép, a processzor/GPU nem volt kihasználva. Lehet mindenféle lag-nak az az oka.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák