- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz lugosi #25855 üzenetére
en nem eroltetnem a clamavot, jobban jarsz a Bitdefenderrel (vagy kb. barmi massal )
egyebkent ha egy-egy file-t akarsz ellenorizni, akkor Metascan Online, 42 engine-nel keres egyszerre, ingyen
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
sziasztok!
lenne par kerdesem feletek, nagy dilemmaban vagyok egyelore csak erdeklodes teren.
- mit valasztanatok, kereteken belul.
- grafikara: illustrator, indesign, fireworks, photoshop, neha atfter effects , final cut pro s egyebek...jelenleg a kovetkezo konfiggal rendelkezek:
- legujabb retina macbook pro 13" 8gb, 256ssd, ... + 27" external lg monitorgondolkodoba estem, hogy vennek egy apple thunderbolt displayt (nem tudtok atbeszelni masra ) a retinahoz...
DE
masik oldalrol jott a gondolat, hogy mi lenne ha egy imacre valtanek. csak ugye a gond ott jon kozbe, hogy fontos lenne u.akkor a mobilitas is. viszont egyszerre mind 2 gepet nem engedhetem meg magamnak.
imacbol pedig ez a belepo szintu 27" lenne (ha ugy alakulna)
igy a kerdesem az lenne, szerintetek sokkal erosebb lenne (latvanyosan) az imac mint a jelenlegi rmbpro-m? (vidikari s egyebek tekinteteben)
vagy teljesen megfelelo lenne minden a rmbpro + thunderbol display komboval?elore is halas koszi!
-
Ragnar95
félisten
Egyszerűen nem nagyon éri meg OSX-re kémprogramot írni, túl jó a védelme és ehhez képest túl kicsi a felhasználói bázis.
Amúgy meg bármit fel lehet törni, csak akarni kell, pont az ilyen víruskeresők win alatt se érnek túl sokat, nem túl bonyolult kijátszani őket...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
troszti
aktív tag
válasz Ragnar95 #25866 üzenetére
Persze, hogy nem volt komoly, csak nem értem hogy jut ilyen valakinek az eszébe. Bemegy reggel dolgozni, és a meetingen előáll azzal, hogy srácok, csináljunk egy szinte ugyanolyan laptopot, mint a MBA. Mindenki tapsol, ujjong és neki is állnak...
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
TBMC
addikt
válasz troszti #25862 üzenetére
az imac is pont u ennyire fenylik, es nekem teljes mertekben megfelelo, volt regen imacem is. most is volt szerencsem kiprobalni egyet par grafika erejere 1 napi melora.
csak sajna meg a retinapro+th apple kijelzot nem tudtam kiprobalni mennyire lenne gordulekeny, minden annyira kiraly lenne e mint pl az imacen.
-
troszti
aktív tag
Akkor tanán annyi előnye lenne Thunderbolt Display-nek, hogy tudnád használni a beépített kijelzőt is (tudom nem nagy, de gyönyörű képe van, és mégiscsak egy plusz display). Illetve, ha később eladnád a rMBP-t és vennél egy iMac-et, ott lenne két 27" kijelző
-
csabi94
őstag
Mostanában itthon elég furcsán viselkedik az Airben a wifi. Minek tudható az be, ha időnként eldobja a jelet, ha alszik, akkor is, és sokszor nagyon durván belassul a net? Mondjátok, hogy az 5 év körüli amúgy is legolcsóbb TP-LINK router tehet róla!
Remélem nem hardveres hiba, mert akkor egy darabig így marad...
Olyan idegesítő, hogy 15 m-re a routertől egyik pillanatban még van net, a másikban meg 20 mp alatt tölt be egy weboldalt. -
Ragnar95
félisten
válasz csabi94 #25870 üzenetére
Yosemite hiba, sokaknak szórakozik a wifi, nálam is nagyon rossz 10.10 óta.
tröszti: pont ezért találják ki, mert sokan a dizájn miatt veszik a MacBookot, így szerintük ha azt lemásolják, akkor vevőik lesznek.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz csabi94 #25870 üzenetére
Nekem is játszik ilyet. Még egy hetes sincs az Air, de már kétszer kellett újraindítanom a (openwrt-vel felszerelt) tp-linket, amihez mellesleg előtte évekig nem kellett hozzányúlnom.
Én is a tp-linkre gyanakodtam, de ezek szerint inkább az Air válogatós. Másik routert beszereznem?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
csabi94
őstag
Ilyenkor legszívesebben megragadnám a kalapácsot amikor egy közel félmilliós gép ezt csinálja...
Mavericks alatt milyen értesítések voltak? Gyorsan felejtek. Ugye jól emlékszem, hogy a fb üzeneteket nem tudta jelezni? Gondolkozok rajta, hogy visszarakom... Azzal mikden tökéletesen működött.
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
válasz csabi94 #25877 üzenetére
Nekem ott is jelezte a facebook üzeneteket... Emlékszem rá, hogy akkor is rohadt idegesítő volt, hogy feldobta egyszer az iMessage, meg a facebook is
Amúgy tényleg lehet vissza kéne dobni, sokkal kifinomultabban működött, csak nagyon bejön ez a flat design
[ Szerkesztve ]
-
válasz csabi94 #25877 üzenetére
›Mavericks alatt milyen értesítések voltak?
Nem tudom, alig pár órát volt a gépemen. Rögtön ment rá a frissítés. Lehet hiba volt.
A Mail program például nagyon bosszant. Totál összekutyulja a gmail/outlook.com fiókot. Telef***a piszkozatokkal...›a fb üzeneteket nem tudta jelezni?
Passz. Az viszont számomra meglepő, hogy az Üzenetek program nem képes az FB üzenetek kezelésére›Gondolkozok rajta, hogy visszarakom...
Ez (dos/win szóhasználattal élve) formatcé-vel jár? Mert akkor nálam felejtős. Dolgozom is a gépen és nincs kedvem ismét egy napot elqrni a beüzemeléssel.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
megema
őstag
Mail » Beállítások » Fiókok » Gmail/Outlook » Postafiók viselkedések » Vázlatüzenetek tárolása a szerveren
Ha kikapcsolod, mindjárt nem fogja teleszemetelni. Amíg nem javítják, addig sajnos nincs más opció. Mavericks alatt szerintem ezt sem csinálta, de ebben már nem vagyok biztos.
---
Amúgy az elmúlt napokban megtáltosodott az rMBP. Eltűnt az AppStore-ból a 10.10.1-es frissítés, ami már amúgy is fel volt rakva nekem. Amióta frissítettem az Xcode-ot, azóta valahogy kevésbé nyögvenyelős a gép (pedig nem is szoktam használni). A görgetési lag megvan, de az akadó animációk nem jelentkeznek. Mintha kevesebb memóriát használna és nem swap-olna. Igaz, virtuális gépet még nem futtattam, majd akkor derül ki igazán.
Mondjuk ma felébresztés után valami rendszerhiba miatt újraindította magát. Fekete képernyő is felvillant. Kicsit meglepődtem, mert ilyet sem csinált még...
(#25870) csabi94: Nekem is voltak gondok a WDR4300-ammal. Akármilyen firmware-t raktam rá, a 2.4 GHz-es WiFi-vel mindig volt valami nyűg. Vagy az Atheros chipsetnél megszokott TX DMA hibák, vagy belassulás, vagy x idő után a 2.4 GHz-es WiFi teljes felszívódása. Igaz, ez általános jellegű volt, de az rMBP-nél 10.10.0 alatt volt dobálás nálam is. 10.10.1 óta nem csinálta.
Persze csodálkoznék, ha a legtöbb nyűg nem hardverhiba miatt lett volna nálam. De inkább váltottam Broadcom alapú routerre (ASUS RT-AC66U).
[ Szerkesztve ]
-
válasz megema #25881 üzenetére
Köszönöm a Mail beállítást (gondolhattam volna erre).
A másik kérdésemre (os downgrade formatcével jár) nem tudod a választ?
(#25882) Blaise
Köszönöm a linket. Végigmentem rajta, megjelenik a chat-ablak benne az ismerősökkel, de a FB jelszavamat nem fogadja el - én offline maradok.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Macbook Air (11-inch, Mid 2011)
Frissítettem Yosemite-re (10.10.1) és azóta mintha az egész gép laggolna. A dedikált billentyűk megnyomásánál az értesítő "hud" csak 1-2 másodpercel később ugrik fel. Hangok néha vannak (szintén késéssel), néha nincsenek, pl.: fájl kukába helyezése / kuka ürítése.
+ állandóan magától elindul az iTunes (amit egyáltalán nem használok)
+ a VLC egyfolytában lefagy és csak kényszerített leállítással tudok kilépniA fenti hibákat mivel tudnám megoldani? Clean install? És ha igen, annak mi a menete? Vagy egyéb trükk?
köszi
Aurea mediocritas
-
doc
nagyúr
"Az Apple azt kérte a tesztelőktől, hogy a WiFi kapcsolódás stabilitására koncentráljanak és az ezzel kapcsolatos tapasztalataikról számoljanak be nekik."
-
doc
nagyúr
válasz buvartacsko #25891 üzenetére
nalam egyaltalan nem laggol semennyire
-
buvartacsko
addikt
Tehát ez nálad pl nem ilyen. Jól értem? Csak mert vagy 4 gépen megnéztem, mindegyiken ilyen.
-
TBMC
addikt
válasz buvartacsko #25893 üzenetére
nalam pl megroszabb a helyzet mint a videon u.ezen feluleten.
2014 mid rmbpro 13" 8gb 256. VICC...
-
doc
nagyúr
nem szoktam direkt azert fuleket valtogatni hogy belekothessek az animacioba
de ha ramszolsz este, megnezem
amugy ez szerintem sima tranisition, nem?[ Szerkesztve ]
-
chege
aktív tag
-
TigerCat
nagyúr
Szerintem ez csak átmenetes animáció és ilyen. Sz...rul van megírva. Ez legyen a legkevesebb...
Wi-Fi is oké, semmi gondom vele, bár Thunderbolt adapterrel a monitoron keresztül jön a kábeles net is. Ettől függetlenül nem szakadozik, megy szépen.
Összességében minden gondom megszűnt, leszámítva az egér meg-megakadását terhelés alatt, de ezt betudom annak, hogy gyenge a gép. Amúgy megnéztem Windows-on is és ha épp programokat nyitok meg, vagy mentek, konvertálok, stb., ott is megtorpan egy pillanatra a kurzor. Erősebb gépen ez a jelenség nem tapasztalható. Gyenge a vas, ennyi.
Az egér problémáim is megszűntek, bár ehhez kellett az USB Overdrive, de ennyit megért. Sok alkalmazáshoz külön parancsokat állítottam be a gombokra, így nagyon kényelmes, jól használható és a mozgása is kiszámítható. Remélem támogatott marad az alkalmazás, vagy a Logitech is kijön végre a saját programjával, ami használható Yosemite alatt is...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
megema
őstag
Nincs mit!
Sajnos nem tudok más megoldást. Esetleg azzal lehet trükközni, hogy összezsugorítod a jelenlegi partíciót, csinálsz egy másikat a Mavericks-nek, majd pendrive-ról felrakod oda. Utána meg minden adatot átmásolsz Yosemite alól. A programokat nem olyan nehéz újrarakni... Nyilván be kell állítgatni mindent, de még mindig gyorsabb, mint Windows esetén. Utána meg letörlöd a Yosemite partícióját, és kiterjeszted a Mavericks-ét. Viszont ha iCloud Drive-ra frissítettél, akkor Mavericks alól nem fogod tudni elérni az iCloud-os dokumentumaidat!!!
-
csabi94
őstag
Hogyan tudok Mavericks-et rakni a gépre? Pendriveom nincs.
-
Ragnar95
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- iPhone topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest