Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz BurgBurg #109671 üzenetére

    "A 2012 es is birja."
    .
    fail. ugyanis van egy oriasi kulonbseg : az intel. tehat ott a hw-sw kapcsolatban az applenel rengeteg ponton nem volt beleszolasa, az intel szallitotta amit szallitott (ami netto ugyan az a szar volt, barmifele erdemi fejlesztes nelkul, majd egy evTIZEDEN keresztul) , az apple meg dolgozott azzal amit kapott. Na ez itt most nagyonvastagon veget ert es most ahogy az iphone is, ugy a mac is egy kezben osszpontosul mint komplett termek, hw-sw. Ez magaval hozza egyreszt azt, hogy nem kell masodik szereplore varni ha valamilyen hw fejlesztes szukseges, masreszt sokkal osszehangoltabban alkot egy csomagot igy az egesz.
    Na most aki azt hiszi, hogy az Apple (es _minden_ mas gyarto is pont ugyan igy tenne, ha tehetne) nem fog elni azzal az elonyevel, hogy a hw-t is o kesziti el az sw-hez, nevezetesen hogy mondjuk jajj veletlenul pont M3 kell majd a kontaktlista egyik funkciojahoz, az siman full vak. Eddig is viszonylag konnyen bejatszottak direkt szoftveres korlatozasokat, amivel uj modell fele tereltek, pedig mondom, egy evtizeden keresztul ugyan az volt a hw csak az intel mikor kiszalmazta, minden evben egy masik tipusszamot irt a lapra, mert ez volt a fejlesztes. Gondolod most, hogy ekkora a kontroll a rendszer felett, most az Apple, a globalis kapitalizmus egyik konkretanegnagyobb nyertese/pillere majd aztmondja hogy jajj, hat na fejezzuk ezt be. LOL. 10 ev mulva bekapcsolni nem lehet majd egy M1-et, nemhogy napi szinten hasznalni. Egy kezben van minden, innentol meg annyi hatraltato tenyezo sincs mint eddig.
    De egyebkent halalosan egyszeru. Fogj meg egy 10 eves iphonet (iphone 5) , egy 10 eves ipdaet ( ipad 3 (nem air3 , 3) es hasznald egeszseggel. Ott megvan az a kontroll az sw-hw felett ami macen most lett meg. Lehet fogadni, hogy mi fog tortenni. Csak mert az iphone5 mar tipikusan az a kategoria, hogy eppenseggel talan bekacsolni betudod, csak mar semmit nem enged csinalni. Se app, semmi, mert feljebb van a minimum. Gondolod majd macnel 10ev mulva nem lesz feljebb a minimum ? ...

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák