- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sprX
tag
válasz -mugen- #107252 üzenetére
Ahhoz, hogy letöröld róla, azért bizonyos erőkifejtés szükségeltetik - nyílván nem köll' átnyomni a kijelzőt, de azért "súrolós" mint ahogy említettem... - - Ha nem látsz kopásra utaló jeleket a képernyődön, akkor szerintem nem fenyeget ez a veszély!
Bár az új Air-t én is, Head kollega utasításai alapján tisztítom, két mikroszálas kendővel, 1 enyhén nedves + 1 száraz.Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz -mugen- #107252 üzenetére
Nem tudom melyik összetevője az a szájvíznek, ami leszedi az antireflektív bevonatot, de nem biztos, hogy az alkohol. Eleve az Apple is azt javasolja, hogy ujjlenyomattal szennyezett MacBook kijelzőt izopropil-alkoholos kendővel érdemes megtörölni.
Az iFixit egyébként a Listerine szájvíz mellett az ecetet is javasolja, ami egy savas kémhatású cucc és a Listerine is tartalmaz savas pH értékű összetevőket (pl: cink-klorid, benzoesav).
-
whited
addikt
Apple hazai support 5*
Ma beszéltem velük mert az iCentre hozzájuk irányított és mondta a nő, hogy kivételt tesz és vihetem cserére a gépet,így a topcase már új és az LCDt is cserélik
Nagyon korrekt volt tőleHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
-
sprX
tag
válasz whited #107257 üzenetére
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Egyebekiránt örülök, hogy pozitív tapasztalatod volt a supporttal![ Szerkesztve ]
Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...
-
veterán
Erre valaki? Melyik típus ajánlott M1 air-hez amelyiknek pontos csatlakozása van?
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
-
marsu.
senior tag
válasz sityupityu #107259 üzenetére
Én nem ismerem ezt a márkát, így tuti nem venném meg. Ha te ismered és tudod, hogy jó, akkor vedd nyugodtan, a csatlakozások elhelyezése ránézésre oké.
Viszonylag olcsóbb, de jó márkák, amik gyártanak ilyen kialakításban hubot pl: Anker, Baseus, Satechi, Ugreen -
br4adam
aktív tag
Sziasztok. Egy MacBook Pro 13” 2015-nél sajnos egy olyan problémába ütköztem, hogy a Bluetooth eszközöknél nem látom a billentyűzetem (Keychron K2), így már az első párosítás sem sikerül. A MacBookhoz volt már 3-4 eszköz csatlakoztatva, illetve a billentyűzet is működik külön pl. a telefonomhoz csatlakoztatva. Van esetleg valakinek ötlete, hogy milyen irányba induljak el?
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok! M2-es MacBook Pro-hoz keresek Thunderbolt Dock-ot. Próbáltam egy Verbatim-ot, ami állítólag jó hozzá, de nincs kép külső monitoron, csak pár másodpercig.
Amire szükségem van: HDMI vagy DPP, USB-A, LAN csatlakozás.
Tudnátok ajánlani konkrét típust, ami működik a gépemmel? -
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Van valami alternatív megoldás hogy két (full hd) kijelzőt kezeljen az m2 macbook air?
-
doc
nagyúr
Sziasztok!
Vettem itt a hardverapron egy Dell S2719-es monitort, amit USB-C-n szeretnek a MacBook Pro-ra (M1Pro) kotni. Ket USB-C kabelem kozul az egyikkel mukodik, a masikkal nem, viszont elobbi eleg rovid, igy szeretnek egy olyan kabelt ami hosszabb (1m), es mukodik a monitor.
Mire kell figyelnem hogy ez menjen, mitol fugg hogy atmegy-e rajta a "kep" vagy sem?
Egy ilyen peldaul jo lehet? [link]
Esetleg ha tudtok normalis aron normalis minosegu, mukodo kabelt azt is szivesen veszem -
doc
nagyúr
Meg egy kerdes: Thunderbolt 3 is eleg, vagy Thunderbolt 4 kell vajon? A monitor 1440p, ha ez szamit.
Az Apple support ezt irja: "You can connect up to two external displays to your Mac using the Thunderbolt 4 (USB-C) and HDMI ports.", de hogy kabelbol a T3 eleg-e, az nekem nem egyertelmu
Ez alapjan ugy tunik, a T3 is eleg kell legyen: [link][ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Dell U2717D monitoron lóg egy DP-mini DP kábel, még a korábbi Lenovómhoz vettem. Gondoltam, hogy ezen néha kiraknám nagy kijelzőre a MacBookot, mégis más a feeling 27 collban. Ezzel az USB-C - miniDP kábellel működni fog a történet, vagy inkább más megoldás után kell nézzek?
Köszi a segítséget előre is! -
bigrock
addikt
Ha cégre veszem az M1 Macbookot, akkor mindegy, hol vásárolom meg, így is, úgy is 1 év lesz rá a garancia?
-
őstag
Sziasztok,
adott egy 15" MBP 2015-ből alap kiépítésű, így a gyári 256 GB-os SSD-t mostanra kinőttem. Bővítése nem is lenne költséges vagy bonyolult, ahogy nézem egy M.2 átalakító szükséges és egy 512-es vagy 1TB-os Crucial P2 M.2 PCie SSD, melyeket be is tudok szerezni a közeli iJoe-ból.
Azonban felmerült bennem a kérdés, hogy most, hogy már nem kapja meg ez a széria a legújabb Mac OS-t, mennyire érdemes még bővítenem a gépet. Lehet-e a gyári appokat (Photos, Notes, Reminders, Safari) valahogy majd frissíteni, hogy szinkronban legyenek iOS-el es párjaikkal, vagy azoknak is búcsút inthetek?
Vajon mennyire tartós ez a HW, mennyi ideig számíthatok rá, ha továbbra is óvom ahogy eddig is?Igazából nem érzem, hogy cserélnem kellene gépet jelenlegi , átlagos felhasználói igényeim és az új gép árak mellett (M2 Air 512GB, M1 Pro 14", másik, használt Inteles gépet már nem akarok) persze örülnék, hogy nem égeti a lábam, ha nagy ritkán ölben használom, vagy még gyorsabb lenne itt-ott a gép, bár lassúnak sem érzem. Az aksija sem annyira acélos már, de ritkán használom konnektortól távol és ez a probléma is orvosolható.
Tavaly még abban reménykedtem, hogy az iPad OS-ban idénre megjelenek azok a funkciók amiket hiányolok és a MacBookPro helyett egy iPad Pro lesz az utód, de ez még bizotsan várat magára.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz bigrock #107274 üzenetére
Kereskedése válogatja, én MM-ben vettem 14 pro-t cégre, 3 év rá a garancia!
Régen a edigital is ilyen korrekt volt (amióta a seftes-nepper emag átvette nem tudom mi a helyzet), nem tett különbséget magánszemély és cég között, sőt az ipon is ilyen garancia szempontjából. Ezeket saját vásárlási tapasztalatom alapján írtam.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz bigrock #107274 üzenetére
Ha cegre veszed 1 ev gari lesz, meg nincs 14 nap elallas, meg 3 nap csere. Mivel ugyis leirod az AFA-t rola, ha ez nem eleg akkor veszel ra applecare-t, es kb ugyanott vagy mint ha maganszemelykent vetted volna az apple.com-on.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
őstag
Valaki le tudná írni feketén-fehéren, hogy az Apple Care milyen előnyöket nyújt a sima 3 év jótálláson felül egy Macbook esetén?
Köszönöm szépen!
"Less but better" - Dieter Rams
-
Thusor
őstag
válasz xEon1337 #107284 üzenetére
Ami így hirtelen eszembe jutott, hogy az Apple Care az 3 év világ garancia. Míg a sima 3 év az csak Magyarországon vásárolt gépekre, és csak itthon érvényesíthető. De majd kijavítanak és kiegészítenek a többiek hogy mivel több mint a sima garancia.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
aktív tag
válasz Smiley #107283 üzenetére
Fentebb is soroltam, Edigital (régebben), Ipon, MM, ezeknél vállalják a törvényben leírt garancia időtartamot, és ha erre szükségem volt, szó nélkül intézték.
MM oldalán ha egy termék alatt legörgetek a garancia feltételeire, leírja mi a törvény, és nem variál azzal, hogy cég vagy magánszemély:
"Jótállási idő:Kötelező (jogszabály által előírt) jótállás feltételei:
A kötelező (jogszabály által előírt) jótállás feltételei a jótállási időt sávosan, a tartós fogyasztási cikk bruttó eladási árához igazodva határozza meg. (Termékoldalainkon a bruttó eladási árat tüntettük fel.)
Az eladási ársávok és a kötelező jótállási idő az alábbiak szerint alakul:A 250.000 forint eladási ár felett 3 év kötelező jótállást határoz meg a szabályozás (250.001 Ft-tól felfelé).A 100.000 forintot meghaladó, de maximum 250.000 forint eladási ár esetén 2 év a kötelező jótállás (100.001 Ft - 250.000 Ft-ig).A 10.000 forintot elérő, de 100.000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén 1 év a kötelező jótállás (10.000 Ft - 100.000 Ft-ig).A 10.000 forintot el nem érő árú fogyasztási cikkre nincs jótállási kötelezettség.A jogszabály által előírt kötelező jótállási időn felül a gyártó önkéntes jótállást is vállalhat, melyet akár többletfeltételhez is köthet. Kérjük, az önkéntes jótállás feltételeiről minden esetben körültekintően tájékozódjanak a gyártó elérhetőségein!
(270/2020. (VI. 12.) Korm. rendelet)" -
Head88
addikt
válasz zenit73 #107288 üzenetére
A törvény úgy szól, hogy magánszemélyek részére kötelezően van a sávos jótállás. Olyan megkötés nincs, hogy ugyanezt nem terjeszthetik ki a kereskedések a céges vásárlásokra is.
Mivel ez a törvény a magánszemélyek védelme érdekben íródott így a cégesre nem kötelező, csak lehetséges opció. Ebben az országban meg tudjuk, hogy néha a kötelezőt sem hajlandóak teljesíteni a kereskedések, nem hogy az opcionálisat...
-
aktív tag
válasz Head88 #107289 üzenetére
Értelek, ezért írtam, hogy néhány nagyobb kereskedő ezzel nem variál, belefér nekik, gondolom saját költségen javíttatják ha arra kerül sor. Lehet az is, hogy apple-el van valami szerződésük ezekre az esetekre.
Azt nem értem, hogy emberek csípőből válaszolnak nagy magabiztosággal hülyeséget egy kérdésre, ezzel másokat félrevezetve.
Én tavaly MM-ben megkérdeztem, hogy ha cégre veszem mi a helyzet, mondták, hogy semmi, vállalják amit kell sávosan. Kifizettem, megnéztem a kapott dokumentumokat, láttam, hogy 3 év azt csókolom. Ennyi.
Edigitál-nál vettem 1-2-3 éve samsung SSD-ket céges számlára, mindenre a gyártó által vállalt 5 évet vállalták, korrekt, nyilván náluk vettem meg, számlán feltüntették, hogy 5 év a garancia.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zenit73 #107288 üzenetére
Media Marktnál idén már csak 1 év gari jár céges vásárlásra. Lehet korábban megadta így is a 3 évet, de idén már nem. Az még ennél is zavaróbb, hogy a házon belüli gari kiterjesztést nem adják el céges ügyfeleknek, pedig az Áfa visszaigénylés összegét rá lehetne költeni és ők is nagyobb bevételt csinálnának. Mindegy, ő dolguk.
De más kereskedőknél is futtatják ki sorra. Egy-két éve simán rendeltem céges gépbe alaplapot 36 hó garanciával, idén már a legtöbb helyen megkülönböztetik a magánszemélyeket és a cégeseket és utóbbira 12 hó szavatosságot adnak.
-
-mugen-
tag
Miért van az,hogy ha windowsról,nézek valamilyen mappát van, hogy van benne ugyan az a fájl csak halványítva?
(pl 1.mkv-12.mkv-ig,de mondjuk 1.mkv-ból van halvány is)"nankurunaisa"
-
aktív tag
válasz Stauffenberg #107291 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, idei évi ezirányú tapasztalatom nincs, az elmúlt 3 évből viszont sok.
Ha veszek valamit (bár most nincs tervben semmi) majd csekkolom ezt a dolgot. -
aktív tag
válasz Head88 #107294 üzenetére
100x találkoztam már olyannal, hogy a gyártó 5-8-10 évet vállal globálisan, itt mégsem kapom azt meg - vagyis ezt valamilyen jogi figurával ki tudják kerülni a kereskedők, ezért becsülendő a edigitál-ban (nyugodjék békében ) hogy ezt becsületesen továbbította a vevő részére.
Gyanítom, hogy ezeknek a nagy multi kereskedő cégeknek belefér az, hogy bevállalják a hosszú garanciát pl. apple esetében a kipcsak jogszabály szerint, még akkor is ha ezen néha buknak. Pláne abból amit a múltkor mesélt egy bennfentes, hogy szegedi média tulajnak mi a hobbija.
De nekem ebben a témában nincs ennyi, részemről lezártam.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Head88 #107296 üzenetére
Azért nem adja meg, mert szürkeimport a cucc. Ez nem illegális, csak éppen kikerüli a gyártó hivatalos disztribúciós csatornáját és így nem tud hivatalos gyártói jótállást adni. Cserébe olcsóbb, de sok esetben nem annyival, hogy megérje ezen filléreskedni, de a vásárló ezzel csak akkor szembesül, mikor gariztatni kéne.
-
syl5
őstag
Játékokat honnan érdemes M1 pro-ra letölteni?
GTA Vice City-vel játszanék..
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest