Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nitro16

    senior tag

    válasz Apollyon #40355 üzenetére

    Nem akartam olyan részletes bele menni de a Bélhámsejtek amúgy ez amit írtam, hogy 2 funkciót tudnak ellátni és biokémiailag kapcsolja mTORC1 fehérje. Amiket pedig el kell pucolni a véráramból azok a sérült fehérjék többek között. Ha mélyebben bele akarsz menni akkor ezt a jelenséget autofágiának nevezik. Ja azt nem is említettem amúgy, hogy ez a “funkció” 16 óra nem evés után kezd igazán beindulni addig csak jóval alacsonyabb hatásfokon üzemel, ezért is böjtölök több napot ha úgy adódik.

    Húsfogyasztás is egyre problémásabb már mivel ugye a nagy kereslet miatt tele vannak tömve antibiotikummal meg minden jóval/se napfényt nem lát mondjuk a csirke és még lehetne sorolni naphosszat, hogy milyen körülmények között nevelik fel minél-gyorsabban. “Elvileg” agyvérzés és különböző agyi ereket érintő betegségek között van összefüggés a húsfogyasztással mivel az egyik hús metabolitott a baktériumok toxikus anyagá alakítanak át ez a TMAO a vérben. Ezáltal kialakít egy endotél diszfunckiót. Többek között ezt is próbálja eltakarítani a szervezet vagy ott van az egyik legnagyobb probléma a gyulladás a szervezetben mondjuk most példának ha már úgy is a táplálkozás volt akkor az miatt szépen megnő a vérben C-reaktív protein amit a máj termel. Vérvétel esetében CRP szintet kell nézetni ezáltal mérik a gyulladás szintjét.

    Az is megdőlt, hogy a rendszeres 1-2 pohár főleg vörösbor jót tehet az embernek, ja persze főleg úgy, hogy a bél nyálkahártyáról eltávolítja a védő nyákot és kapásból 30% megnöveli a baktériumtörmelékeket amik a májba mennek.

    " Manapság már mindenre lehet érveket találni, és bizonyítást is az ellenkezőjére. Szolid, egyértelmű és megcáfolhatatlan álláspont azonban nincs arról, hogy amit éppen csinálsz (legyen az szinte bármi), az jó vagy rossz. Örök igazság meg pláne nincs, egyelőre kollektív egyetértés csak abban van, hogy mindenki törekedjen az ultra feldolgozott kajákat kerülni, és inkább otthon, magad elkészíteni az ételedet nyers hozzávalókból."

    Ez így van, nehéz a megfelelő helyen tájékozódni illetve levonni a szükséges és hasznos információt. Viszont amit éppen csinálsz az jó vagy rossz neked azt tudni fogod mert annak vannak jelei. Alapvetően a rendszeres vérvételek akár extra dolgokat is megnézve, vérnyomás/légzés/alvásminőség/táplálkozás ezeket mind tudod szabályozni/felügyelni/monitorozni és kitapasztalni, hogy neked mi a jó. El kell járni szűrésekre is még ha nincs problémánk akkor is.

    Táplálkozás/mozgás vagy éppen légzés a legtöbb ember ott rontja el, hogy azt se tudja milyen állapotban van a szervezete nincs kiindulási pont/rendesen felmérve akár szakember által és nekiáll valaminek ész nélkül aztán lehet egy ideig úgy érzi, hogy működik aztán egyik napról a másikra meg hoppá van. Na ezt így nem lehet csinálni. Pofon egyszerű példa rá a GPS, hiába tudom hova akarok eljutni ha nem tudom hol vagyok/hol tartok ezáltal nem fog sikerülni.

    Ebben a témában nem fogok ide többet írni nem tudom van-e szaktopic esetleg ott lehet folytatni, de nem akarom szétoffolni a topicot teljesen más téma miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák