Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz nitro16 #40350 üzenetére

    Táplálkozástól függetlenül kerülhetnek nem odavaló anyagok a véráramodba mivel vannak hormonális reakciók (külső ingerekre akár) stb amik következtében termelődnek olyan anyagok amik nem oda valók és ezeket is el kell takarítatni valahogy a szervezetnek.

    Meg tudnád mondani, hogy pontosan mik ezek az anyagok? :U

    Már jó tizenéve követem a táplálkozástudomány témát, és ez idő alatt jó sok épp divatos trend jött és ment. Persze ha ez a böjtölés jó neked és jobban vagy tőle, akkor nyilván csináld. Pl. egy ideig a ketogén diéta volt a menő, aztán pár évvel később jött a cáfolat, és jelenleg az egyik legrosszabb opció ami létezik. Korábban egyértelműen ki volt jelentve az is, hogy a vegán nem jó, hiánybetegségeket okoz hosszútávon, most épp meg ez a divat, persze szedni kell néhány vitamint, mert azért mégsem fedez minden szükséges tápanyagot ez az étrend...
    Manapság már mindenre lehet érveket találni, és bizonyítást is az ellenkezőjére. Szolid, egyértelmű és megcáfolhatatlan álláspont azonban nincs arról, hogy amit éppen csinálsz (legyen az szinte bármi), az jó vagy rossz. Örök igazság meg pláne nincs, egyelőre kollektív egyetértés csak abban van, hogy mindenki törekedjen az ultra feldolgozott kajákat kerülni, és inkább otthon, magad elkészíteni az ételedet nyers hozzávalókból.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák