Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nitro16

    senior tag

    válasz Apollyon #40343 üzenetére

    Az Intermittent fasting is a böjt egyik formája hiszen nem viszel be tápanyagot. Az én esetemben ez az egész iké/böjt is folyamatosan tudatosan fel lett építve az évek során. Tehát nem egyik napról a másikra bele ugrottam minden háttértudás nélkül. A gyomornak is rendkívül jó, mivel nem az van, hogy folyamat megy be egész nap elosztva a tápanyag és akkor egész nap lehet emészteni stb folyamat dolgoztatni az meg, hogy van amikor 1-2-3 napig nincs semmi arra fel van készítve a szervezetem és tudja mi fog történni. Ez által semmilyen panaszt nem okoz ez és nem terheli meg a szívemet stb.

    "Bizonyos kémia folyamatok a testben úgy működnek mint egy kapcsoló, ha eszel akkor folyamat arra a felére billen ahol az emésztésért fog felelni, Már elnézést, de ez úgy hülyeség, ahogy van"

    Baktériumoktól kezdve mindennek megvan a működése a szervezetben, van olyan ami csak egy "feladatott" tud ellátni van olyan ami többet stb és van olyan mint amit én is említettem 2 feladatott tud ellátni de ebből egyszerre csak egy tud megvalósulni vagy ez vagy az. Ezt nem én találom ki, ezt orvosok/kutatók bizonyították...

    "de ha sportolsz, mozogsz, de ha nem, akkor is szüksége van a szervezetednek tápanyagokra mindennap, hogy az anyagcseréd se omoljon össze... Az intermittent fasting teljesen oké (én ezt nem csinálom, de látom értelmét), de ez nem kapcsoló, a szervezeted folyamatosan működik, minden egyes pillanatban, amikor nem csinálsz semmit, a leglazább nyugalmi állapotban is kalóriát égetsz."

    A mitokondriumok tudják a feladatukat, az meg, hogy éppen nem viszel be tápanyagot az oké, csak előzőleg amikor bevittél azt a szervezet nem teljesen használja/használta fel hanem abból raktároz(glikogén raktárak) is és mondjuk később ha úgy ítéli akkor fel tudja használni.

    "Erre pedig azt lehet mondani, hogy eleve rendesen kellene táplálkoznod, hogy az ereidbe ne jusson semmiféle nem odavaló anyag. :U És nem csak a szemét kaja, hanem a túlzott sóbevitel is ide tartozik."

    Táplálkozástól függetlenül kerülhetnek nem odavaló anyagok a véráramodba mivel vannak hormonális reakciók (külső ingerekre akár) stb amik következtében termelődnek olyan anyagok amik nem oda valók és ezeket is el kell takarítatni valahogy a szervezetnek. De ha folyamatosan emésztesz akkor nem azt a feladatot fogja ellátni.

Új hozzászólás Aktív témák