Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Devid_81 #38487 üzenetére

    Cape Verde-t is elkezdtem zongorázni, de jegeltem:
    - alapból odamenni az "ingyen" nyaralásra 2k£ felett lenne a családnak csak a repjegy, átszállósdival
    - nyugdíjas letelepedésre nem jó, mert nincs normális egészségügy
    - borzasztó sivatagos, a legnyugatabbi, legzöldebb szigetek néznek ki kb úgy, mint Fuerteventura Kanárin, a belsőbbek marsbéli táj kategória ahol még a kaktusz is kiszárad a kertben. A "zöldebb" szigetek meg még ha nem is esik az eső örökké felhősek, nem ideális a skót-angol felhőtakaró alól való elmeneküléshez.
    - ügyintézéshez meg kell tanulni portugálul, és tényleg.
    - ha brit rezidens vagy, elvileg ott is ugyanúgy utolér eladáskor a CGT
    - hacsak nem a legnyugatabbi szigeteken veszel (Santo Antao, Fogo, Brava) akkor gond lesz a közbiztonság. Ez egyébként Kanárin is gond a "migránsos" szigeteken (Fue, Lanza, GC, TF).

    A nyaralóingatlannal kapcsolatos fő reális kérdésekre sehol se kaptam még érdemi választ:
    - a VALÓSÁGBAN évi átlag hány vendégéjszakát foglalnak? Mert ez ugye nem úgy megy, hogy a 365napot felszorozzuk a booking.com-on látott árral...
    - hacsak nem vagy a helyszínen, egy plusz saját kéglit foglalva mennyit is kér évente egy full-service ingatlankezelő aki a vendégfogadástól, ágyneműcserétől kezdve a külső festésig mindent megcsinál?
    - mondjuk 15-20év múlva esetleg befigyelő eladás esetén mennyire bonyolult+költséges a brit CGT-elkerülő-manőver, azaz tulajként leköltözök 7 hónapra = helyi adórezidensként a helyi szabályok szerint már nem kell CGT-t fizetnem a hmrc által elképzelt "haszon"ra (=pl magyaro, horváto, görögo-ra áll ez meg jelenleg, Cape Verde-t nem tudom).

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák