Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Apollyon #38446 üzenetére

    A fundamentumokkal van nagyon komoly baj, globális és lokális szinten: az elmúlt kb 2 évtizedben kezdtük fokozatosan realizálni, hogy kinőttük-túlszaporodtuk a bolygót. Gyakorlatilag mostanában csattanunk a falon - csak ez nem pillanatnyi, hanem évtizedekig tartó esemény. Az, hogy a mindenttudó tudomány csodákat művel akkor is ha számolatlanul ontjuk a purdékat/teslatotyogó gazdaggyerkőcöket a világra, 90%-ban reklám.
    Ezt nem kompenzálja eléggé a fertilitás csökkenése - viszont eme csökkenés, karöltve a lényegesen megnőtt várható élettartammal durván rontotta az aktív/inaktív népesség arányát, ami teljesen egyértelműen a dolgozó osztályra helyez egyre növekvő súlyokat.

    A helyzetet tovább rontja a pénzügyi vadnyugat: léhűtő, társadalmilag-környezeti szempontból egyenesen KÁROS figurák szereznek (=effektíve vesznek ki a közösből!) egyre nagyobb vagyonokat: airbnb, kripto huszárok, de ide sorolnám az ipar effektíve szemetet gyártó többségét.

    Ahhoz, hogy a jobbulás irányába induljunk el, sokmindennek, nagyon sokmindennek kell változni, és ezt a változást olyan politikai elit aligha fogja levezényelni, amit ko-ra tesz egy saláta...

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák