Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • instantwater

    addikt

    válasz Devid_81 #38186 üzenetére

    Inside IR35 miatt kell az Umbrella?

    Azt tanácsolják csak nagyon vészhelyzetben menj bele Inside IR35 contractokba, mert ugyanannyi az adó, mint alkalmazottként, cserébe nincs az alkalmazottaknak járó benefitek mint fizetett szabadság, betegszabi, meg egy sor más dolog.

    Plusz még az Employer NI-t is neked kell fizetned.

    Az Umbrella company visszatart valamekkora százalékot a pénzedből, fizetett szabadság céljára, tehát gyakorlatilag ugyanúgy a saját pénzedből fizeted a szabadságod, mint amikor a saját cégedben dolgozol, de még be is osztják helyetted.

    Volt már olyan Umbrella ami "elfelejtette" kifizetni a szerződés lejártakor a bennmaradt szabadságra járó levont pénzt.

    Az Orange Genie Umbrella például levont pár fontot minden hónapban amit nem lett volna neki szabad, aztán lelépett 4 millió fonttal.

    Most perelik, de mint tudjuk ez évekig eltart, nagyon drága, és egy azóta bezárt céget nehéz lesz fizetésre bírni.
    Persze, ha valami csoda folytán bebizonyosodik a rosszhiszeműség, akkor mehet a sittre az igazgató, de persze ő addigra már a Bahamákon fogja süttetni magát.

    Az egész Umbrella biznisz egy legalizált lehúzás, a kormánynak nem érdeke a tisztogatás, vagy megoldás, hiszen dől belőle az adó.
    Minél többet olvasol róla, annál inkább látszik.
    Kerülendő.

    Akkor már inkább az alkalmazotti forma, annak minden előnyével és hátrányával, de legalább az adódért kapsz valami minimális előnyt.

    Ha szeretnél szakmaibb magyarázatot, szivesen összehozlak a könyvelőmmel.

Új hozzászólás Aktív témák