Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bubee82

    őstag

    válasz MPowerPH #17082 üzenetére

    Nah. Túl vagyok egy autócserén. Biztosítási hercehurca megvolt :) El kellett döntenem, hogy átvitetem -e a meglévőt, vagy kötök -e újat másnál.

    Előbbinél döntöttem. Hibásan. Tanulság: ha találsz egy olcsóbbat, gondolkodás nélkül kösd meg azt.

    Option 1: The Insurance Line (új biztosító, két nagy biztosító társaság összeolvadásának eredménye).

    Quote = 387 font / év (alapként, kiegészítőkkel kb. 440).

    Option 2: Admiral (eddigi biztosító)

    Előző autóra 770 font / év (all-inclusive, a tavalyi 1480-ról igazi megváltás volt, ezért is akartam maradni).

    Jóhiszeműen online felületen beállítottam a változásokat, az éves futást LEREDUKÁLTAM (!!!) 3000 mérföldre az 5-6000-ről.

    Következő reggel jön confirmation, vagyis 2 db. Nem akartam hinni a szememnek: result of changes = outstanding balance 815 font, elosztva a hátralévő hónapokra (9) :Y A másik levél: result of changes = 115 font, amit 20 napon belül ledepositolnak a számlámról :Y

    Na itt volt az, hogy tényleg azt hittem felrobban az agyam...

    5 fontomba került az a telefonhívás, amivel elküldtem a bánatos francba őket és valami agyatekert módon a 'picsogásomnak következményeként - miután egy pakisztáni vagy indiai közlegénytől átkerültem egy angol kitudjakihez - megszüntették a meglévő biztosításomat (ami nekem a havi 77 fonttal tök megfelelt volna, ha tovább megy, még akkor is, ha találtam jóval olcsóbbat) és egy újat kötöttek. Ennek eredményeként az éves all-inclusive díjam 860 font lett, de 11 hónapra és nem 9-re ugye (10 hónapos, gyorsított biztosításom volt tavaly is). Vagyis a havi díjam 71 font.

    Persze egy orbitális félreértés is történt az egésszel kapcsolatban, mert ezek a parasztok egyszerűen képtelen világosan fogalmazni. A confirmation-ből nem derült ki, hogy a 815 font az plusz a már meglévőhöz, vagy egy módosított díj. Mindenesetre így is 90 font lett volna havonta.

    Na most érdekes módon a 115 fontos szerződésmódosítási díjat el tudták törölni (illetve maradt, de 49p-re redukálták :DDD ). Ellenben mint minden új szerződésnél, itt is levonták az első havi díjat, mint depositot. Azt már mondanom sem kell, hogy az előző szerződésemnek megfelelően e hónapban már fizettem a szokásos zsoldot. Tehát ebben a hónapban kétszer kellett fizetnem :R ;]

    Ha simán úgy döntök, hogy átkötöm magam, akkor megúsztam volna egy kb. 40-60 fontos cancellation fee-vel plusz az új szerződés első havi depositjával, ami legyen 40 font. És utána havi 40-45 fonttal ellettem volna.

    Roppant mulatságos, de tényleg :))

    Az egyik (angol) kolléga engem is buzdított, hogy hazudjak valamit :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák